Arsenal vei Cityltä pokaalin

Uuden brittijalkapallokauden lähtölaukauksessa Community Shieldin finaaliottelussa hallitseva Valioliigan, FA Cupin ja Mestarien liigan mestari kohtasi viime kauden Valioliigan kakkosen Arsenalin.

Kaikki viime kauden pokaalinsa Wembley-stadionille tuonut City joutui lopulta pettymään, kun se hukkasi viimeisillä hetkillä maalin johtonsa ja taipui lopulta rankkareilla.

City johti Arsenalia vaihtomies Cole Palmerin maalilla aina ottelun lisäajan viime hetkille, mutta Arsenalin Leandro Trossard tasoitti, ja niin edessä oli rangaistuspotkukilpailu. Siinä Arsenal oli erehtymätön ja voitti pilkkukisan 4–1.

Alkavalla kaudella jo neljättä peräkkäistä liigamestaruutta jahtaava City esitteli uusista pelaajistaan Chelseasta tulleen Mateo Kovacicin. Toinen seuran uusi kroatialainen, puolustajatähti Josko Gvardiol oli sen sijaan sivussa, sillä siirto saksalaisesta Leipzigista saateltiin valmiiksi vasta lauantaina.

Arsenalin riveissä puolestaan nähtiin 105 miljoonan punnan ostos Declan Rice ja myös muut hankinnat eli Kai Havertz ja Jurrien Timber.

CITYN oma kasvatti Palmer, 21, tuli kentälle 64. minuutilla norjalaisen hyökkääjäsensaation Erling Haalandin tilalle, ja nuori lupaus näytti taitonsa hienolla osumalla ylänurkkaan.