Englanti taisteli itsensä MM-finaaliin

Englannin päävalmentaja Sarina Wiegman oli selvästi ohjeistanut joukkueensa ottaa kovat otteet käyttöön MM-välierässä.

Sinipaitainen Naarasleijonat ei antanut hetkenkään rauhaa Australian pelinrakentelulle. Alex Greenwood rappasi itselleen varoituksen jo kymmenen minuutin jälkeen, kun hän kaatoi kotijoukkueen supertähti Sam Kerrin keskialueella.

Englannin taktiikka kuitenkin toimi. Matildat ei saanut sille ominaista pelirytmiä päälle, eikä Kerrin pelätty nopeus aiheuttanut sellaista vaaraa, jota brittilehdistö pelkäsi.

Maaliin johtaneessa tilanteessa oli hiukan tuuriakin. Sivurajaheiton jälkeen pallo ajautui päätyyn Englannin Alessia Russolle, jonka syöttö osui hiukan australialaispuolustajaan. Sen takia Lauren Hemp ei osunut palloon, mutta se menikin Toonelle mainiolle laukaisupaikalle.

Manchester Unitedin Toone on isojen otteluiden pelaaja. Hän teki maalin myös viime kesän voittoisassa EM-finaalissa Saksaa vastaan.

AUSTRALIAN tasoitusmaali ei ollut yhtään ”huonompi”. Sam Kerr eteni puolesta kentästä ja laukoi rangaistusalueen ulkopuolelta yläkulmaan 63. minuutilla. Laukaus sai pienen kimmokkeen Englannin Millie Brightin jalasta.

Vahvaa pelaamista oli myös Englannin toinen maali. Bright antoi pystysyötön omalta kenttäpuoliskolta, ja Hemp taisteli pallon itselleen rangaistusalueella: sijoitus varmasti alakulmaan 71. minuutilla.

Russo varmisteli Englannin voiton hienolla laukauksella alakulmaan 86. minuutilla.

Ensimmäinen puoliaika oli lievästi Englannin hallintaa. Etenkin syöttötarkkuudessa Englanti oli selkeästi parempi. Toisella puoliajalla Australian pelaajat näyttivät ensin väsyneiltä, mutta Kerrin maali piristi ainakin hetkeksi. Englannin toisen maalin jälkeen molemmilla joukkueilla oli maalipaikkoja, muun muassa Kerr puski niukasti yli Englannin maalin, mutta lopulta Russon maali ratkaisi ottelun lopullisesti Englannille.