Naispelaajat kauhistuivat, kun huomasivat miltä uudet pelipaidat näyttävät märkinä

Aston Villan naisten jalkapallojoukkueen valmistautumista Englannin liigakauden avausotteluun varjostaa kiusallinen ongelma.

Perinteikkään birminghamilaisseuran miesten joukkueen pelaajat ovat BBC:n tietojen mukaan valittaneet seuran täksi kaudeksi käyttöön ottamista uusista pelipaidoista. Miespelaajien mukaan uudet paidat imevät itseensä poikkeuksellisen paljon hikeä, mikä tekee niistä epämukavia päällä.

BBC:n lähteiden mukaan useat naisten joukkueen jäsenet eivät ole laisinkaan tyytyväisiä siitä, minkälaiset paidat heidän odotetaan pukevan sunnuntain avausotteluun Manchester Unitedia vastaan.

Villan naisten joukkuetta edustaa muun muassa supersuosittu Alisha Lehmann, 24.

– Heillä on tulossa neljä televisioitua ottelua. Normaalisti pelaajat odottaisivat näitä tv-pelejä innolla. Nyt he ovat kauhuissaan siitä, miltä he näyttävät, jos paita kastuu ja tarttuu kroppaan kiinni, jalkapallokommentaattori Jacqui Oatley sanoo BBC:lle.

– Naiset ovat erilaisia olentoja kuin miehet kropan osalta. Suoritustamme voi haitata merkittävästi, jos joudumme koko ajan miettimään miltä näytämme. Paita voi tarttua rintoihin ja vartalon muotoihin.

Oatley epäilee, että peliasuvalmistaja Castore on suunnitellut paidat vain miehille. Miestenkin valioliigajoukkue on kuitenkin vaihtanut otteluissaan puoliajalla kuivan paidan päälle.

Helmarit jatkoi vakuuttavaa menoa

Kansojen liiga on Euroopan futisliiton Uefan lempilapsi.

Sen tarkoitus on tarjota joukkueille mahdollisimman paljon oman tasoisia vastustajia. Samalla yleisö pääsee nauttimaan tasaväkisistä ja jännittävistä otteluilta.

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit päätti syyskuun maajoukkuetauon Kansojen liigan lohkonsa johdossa. Perjantaina Suomi voitti kotikentällään vakuuttavasti Slovakian maalein 4–0 ja tiistaina Romanian vieraana Helmarit otti niukan 1–0-voiton.

Suomi aloitti Romania-ottelun vahvasti, kun Eveliina Summanen pääsi viimeistelemään voittomaaliksi jääneen osuman jo 17. peliminuutilla. Toinen puoliaika oli kuitenkin Suomelle erittäin haastava, eikä Romanian onnistuminen ollut kovinkaan kaukana. Ainoastaan puolustaja Elli Pikkujämsän pää esti tasoitusmaalin.

– Tärkeät kolme pistettä, iloisia ollaan, että voitettiin. Olosuhteet ei olleet helpoimmat, mutta luotiin kyllä ihan tarpeeksi maalipaikkoja, olisimme voineet voittaa enemmänkin. Aika tiukille meni, mutta osoitti meidän henkistä kanttia, että pystyttiin taistelemaan voitto, Summanen totesi Ylen tv-haastattelussa.

surullisia uutisia

Kolumbialaisen Tigres FC:n puheenjohtaja Edgar Páez Cortés murhattiin lauantaina Bogotássa sen jälkeen, kun Tigres oli hävinnyt kotikentällään Atlético FC:lle maalein 3–2. Páez Cortés, 63, oli tyttärensä kanssa matkalla kotiin stadionilta, kun kaksi moottoripyörällä ajanutta miestä ampui hänet.

Sheffield Unitedia edustaneen Maddy Cusackin, 27, kuolema on järkyttänyt laajalti Englannin jalkapalloväkeä.Kun Sheffield Unitedin miesten joukkue kohtasi sunnuntaina Newcastlen Valioliigassa, Cusackin muistoksi järjestettiin hiljainen hetki.Sen aikana kaikki pelaajat käyttivät pelipaitaa, jonka selässä oli Cusackin nimi ja hänen pelinumeronsa 8.

Englantilainen jalkapallomaalivahti Josh Vickers, 27, on jäänyt leskeksi vain muutama kuukausi unelmahäidensä jälkeen.Derby Countyssa pelaava maalivahti julkaisi sunnuntaina sosiaalisessa mediassa musertavan uutisen.Hän ylisti Laura-vaimonsa positiivista elämänasennetta, joka kesti loppuun asti.

– Tiistai-iltana vaimoni hävisi pitkän kamppailunsa syöpää vastaan. Laura on vahvin, urhein ja rakastavin henkilö, jonka olen koskaan tavannut, maalivahti kertoi julkaisussaan.

Mellakointi keskeytti Ajaxin ottelun

Ajaxin ja Feyenoordin välinen Hollannin pääsarjaottelu jouduttiin keskeyttämään toisen puoliajan alussa turhautuneiden kannattajien heiteltyä soihtuja kentälle Ajaxin Johan Cruijff -stadionilla.

Tapahtumat alkoivat 37. minuutilla, kun Igor Paixao vei Feyenoordin jo 3–0-johtoon. Ajax-kannattajat alkoivat tässä vaiheessa heitellä kentälle soihtuja ja ottelu keskeytettiin hetkeksi ensimmäisen puoliajan lopulla. Tauolle päästiin yhdeksän minuutin lisäajan jälkeen.

Soihtujen heittely jatkui toisella puoliajalla, kunnes 55. minuutilla tuomari keskeytti ottelun lopullisesti ja ohjasi pelaajat pukukoppeihin. Hollannissa on otettu ongelmien takia käyttöön linjaus, että ottelu keskeytetään kokonaan, jos häiriöt jatkuvat.

Ottelun jälkeen osa Ajax-kannattajista yritti murtautua stadionille, mutta mellakkapoliisi taltutti heidät hevosten ja kyynelkaasun avulla.

EREDIVISIE tiedotti ESPN:n mukaan, että ottelua ei jatketa sunnuntaina. Sen loppuun pelaamisesta tiedotetaan myöhemmin.

Ajaxin kausi on alkanut surkeasti. Hollannin suurseura on voittanut vain yhden pelaamastaan viidestä liigaottelusta ja on sarjataulukossa 14:ntenä.

– Tällä ei ole mitään tekemistä jalkapallon ja faniuden kanssa. Leikitte pelaajien, muiden kannattajien ja itsenne turvallisuudella. Hävetkää! Hollannin oikeusministeri Dilan Yesilgöz-Zegerius torui X:ssä.

VPS:n uskomaton vire jatkuu

VAASAN PALLOSEURA on voittanut Veikkausliigan ainoassa ylemmän loppusarjan ottelussa espoolaisen Hongan maalein 3–0. Voitto oli VPS:lle jo 12:s peräkkäin liigaviheriöillä.

VPS on nyt todella lähellä jättipaukkua, mitalisijaa. Ennen kauden alkua tuskin kukaan olisi nostanut joukkuetta kolmen parhaan joukkoon. Perjantain voiton myötä VPS:llä on kasassa 42 pistettä. Pelin vähemmän pelannut SJK on neljän pistettä perässä.

Vaasalaisvieraat osuivat kahdesti avausjakson lopussa. Peter Michael viimeisteli kauden 12. maalinsa läpiajosta ja muutti numerot 2–0:aan lisäajalla.

Hongan kirihaaveet murenivat 64. minuutilla. Aldayr Hernández yritti katkaista keskitystä, mutta ohjasi pallon omaan maaliin.

VPS:llä on pelaamatta kolme ottelua tällä kaudella. Ottelun VPS:ää vähemmän pelannut KuPS on pisteen päässä toisena. HJK johtaa 47 pisteen potillaan.

HJK:lle surkeita uutisia

Konferenssiliigan ottelu PAOKia vastaan ei ehtinyt vanhentua 10 minuuttia enempää, kun HJK sai surkeita uutisia.

Kesällä Venetsiasta Helsinkiin siirtynyt konkarimaalivahti Niki Mäenpää lähetti pallon jalastaan kohti keskialuetta.

Vaarattoman näköinen tilanne päättyi ikävästi. Mäenpää kaatui selälleen.

Huoltotoimenpiteiden jälkeen hänet kannettiin paareilla kentältä.

Vaisun alun jälkeen HJK pelasi mainion avauspuoliajan. Sen tähtihetki oli Lucas Lingmanin kulmapotku, jonka Hassane Bande puski verkkoon 36. minuutilla.

Toisen jakson alku oli PAOKin selvintä hallintaa. Lopulta Konstantinos Koulierakis puski sivuvapaapotkun verkkoon 55. minuutilla.

81. minuutilla PAOK teki omituisen voittomaalin, kun Kiril Despodovin epäonnistunut veto pomppi verkkoon tolpan kautta ohi hölmistyneen Jesse Östin.

Ottelun lisäajalla Brandon Thomas laukoi 3–1, mutta sen jälkeen HJK sai vielä rankkarin, jonka upotti verkkoon Bojan Radulovic.

Lionel Messi loukkaantui – sitten alkoi Robert Taylorin näytös

Robert Taylor järjesti melkoisen show’n Pohjois-Amerikan jalkapalloliigan MLS:n kierroksella. Taylor liekehti kahdella maalillaan Inter Miamin 4–0-murskavoitossa Toronto FC:stä.

Inter Miami sai ottelussa myös synkkiä uutisia, kun Lionel Messi ja Jordi Alba loukkaantuivat ja joutuivat sivuun jo ensimmäisellä puoliajalla. Taylor juoksi kentälle 37. minuutilla juuri loukkaantuneen Messin tilalle.

ehot 2+1 iskenyt Taylor valittiin matsin jälkeen ottelun tähtipelaajaksi.

Suomalainen on ollut kovassa liekeissä etenkin sen jälkeen, kun Messi saapui kesällä seuraan, mutta nyt hän todisti, että tulosta tulee myös ilman argentiinalaista.

Taylor on tehnyt tällä kaudella 23 MLS-pelissä neljä maalia ja antanut viisi syöttöä. Viime kaudella mies teki 34 matsissa tehot 3+3.

Maalivahti teki maalin Mestarien liigassa

Tiistaina nähtiin todella harvinainen päätös Mestarien liiga -matsille, kun Lazion maalivahti Ivan Provedel nousi erotuomarin antamalla lisäajalla kärkkymään kulmapotkutilanteessa.

Kulmapotkun jälkitilanteesta hän puski 1–1-tasoituksen verkkoon 95. minuutilla. Maali teki Provedelista Mestarien liigan historian toisen maalivahdin, joka on onnistunut osumassa muutoin kuin rangaistuspotkutilanteessa.

Edellinen ja ainoa oli Hapoel Tel Avivin Vincent Enyeama vuonna 2010. Lisäksi rangaistuspotkusta Mestarien liigassa on osunut kaksi maalivahtia.

Provedel on onnistunut vastaavanlaisessa tempussa aiemminkin. Helmikuussa 2020 hän iski loppuhetkien tasoituksen Italian Serie B:ssä Ascolin verkkoon edustaessaan Juve Stabiaa.

Mestarien liigassa yksi suosikki yli muiden

JALKAPALLON seurajoukkueiden suurin turnaus, Mestarien liiga, on täällä taas. Lohkovaiheen ensimmäiset ottelut pelataan tiistaina ja keskiviikkona.

Ennen ensimmäistäkään ottelua ennakkosuosikin viitta on jälleen Manchester Cityllä, joka viime kesäkuussa onnistui vihdoin voittamaan himoitun isokorvaisen pokaalin ensimmäisen kerran.

Tilastoyhtiö Optan ”supertietokoneen” mukaan City uusii mestaruuden 38,9 prosentin todennäköisyydellä, kun loppuottelu pelataan 1. kesäkuuta Wembleyllä.

Ykköshaastajaksi nousee Bayern München, mutta mestaruuden todennäköisyys putoaa jo 10,9 prosenttiin. Suurin yllätys on kolmossuosikki: kuuden vuoden tauon jälkeen Mestarien liigaan palaava Arsenal. Pohjoislontoolaisille Opta tarjoaa 8,7 prosentin todennäköisyyttä pokaaliin.

KUN ottelut tiistaina alkavat, katseet kohdistuvat erityisesti ”kuoleman lohkoon” eli F-lohkoon, jossa pelaavat Paris Saint-Germain, Newcastle, AC Milan ja Borussia Dortmund. PSG kohtaa tiistaina kotonaan Dortmundin ja AC Milan Newcastlen.

PSG on jo vuosia jahdannut pokaalia qatarilaisomistajan vahvalla taloudellisella tuella, Newcastle palaa saudirahan turvin kirkkaisiin valoihin 20 vuoden jälkeen, AC Milan pelasi viime keväänä välierissä ja Dortmund on aina vahva haastaja.

AC Milanille osui kaiken lisäksi lohko, jossa se kohtaa entisiä tähtipelaajiaan: PSG:n maalivahtina on Gianluigi Donnarumma ja Newcastlen keskikentällä häärii Sandro Tonali.

KESKIVIIKKONA suurimman huomion kohteena on A-lohkon ottelu, jossa pelaavat Bayern München ja Manchester United. Lohkon muut joukkueet ovat FC København ja Galatasaray.

Lohkon ylivoimaiset suosikit ottavat heti mittaa toisistaan Allianz-areenalla Münchenissä. Samalla Bayernissa vahvaan vireeseen päässyt Harry Kane pääsee testaamaan Unitedin puolustuksen, joka ei ole alkukaudesta vakuuttanut.

Cristiano Ronaldon vapari tärähti kameramiestä päähän

TV-KUVAAJA joutui todistamaan ikävästi Cristiano Ronaldon vapaapotkun voiman Saudi-Arabian liigassa viikonloppuna.

Al-Nassria edustava Ronaldo laukoi tulisen vapaapotkun niukasti ohi Al-Raeedsin maalin. Pallo osui maalin takana ollutta tv-kuvaajaa suoraan päähän.

ESPN:n julkaisema video viestipalvelu X:ssä näyttää, että kuvaaja pysyi osuman jälkeen hädin tuskin pystyssä. Hän horjui pahasti, mutta välttyi kaatumasta onnistuttuaan pitämään kiinni kameratelineestä.

Ronaldon edustama Al Nassr Riyadh voitti 3–1. Portugalilaisen lisäksi maaliverkkoa pöllyttivät Sadio Mane ja Anderson Talisca. Al-Raedin ainokaisen iski pelin lopussa rankkarista Mohammed Fouzair.

Ronaldon kipparoima Al Nassr on kuuden kierroksen jälkeen Saudi-Arabian liigassa kuudentena. Joukkue on voittanut neljä peliä ja hävinnyt kaksi.

Ronaldo johtaa sarjan maalipörssiä seitsemällä osumallaan. Seurakaveri Mane on toisena kuudella kihauksella.

Ronaldon edustama Al Nassr Riyadh voitti 3–1. Portugalilaisen lisäksi maaliverkkoa pöllyttivät Sadio Mane ja Anderson Talisca. Al-Raedin ainokaisen iski pelin lopussa rankkarista Mohammed Fouzair.

Ronaldon kipparoima Al Nassr on kuuden kierroksen jälkeen Saudi-Arabian liigassa kuudentena. Joukkue on voittanut neljä peliä ja hävinnyt kaksi.

Ronaldo johtaa sarjan maalipörssiä seitsemällä osumallaan. Seurakaveri Mane on toisena kuudella kihauksella.