Mellakointi keskeytti Ajaxin ottelun

Ajaxin ja Feyenoordin välinen Hollannin pääsarjaottelu jouduttiin keskeyttämään toisen puoliajan alussa turhautuneiden kannattajien heiteltyä soihtuja kentälle Ajaxin Johan Cruijff -stadionilla.

Tapahtumat alkoivat 37. minuutilla, kun Igor Paixao vei Feyenoordin jo 3–0-johtoon. Ajax-kannattajat alkoivat tässä vaiheessa heitellä kentälle soihtuja ja ottelu keskeytettiin hetkeksi ensimmäisen puoliajan lopulla. Tauolle päästiin yhdeksän minuutin lisäajan jälkeen.

Soihtujen heittely jatkui toisella puoliajalla, kunnes 55. minuutilla tuomari keskeytti ottelun lopullisesti ja ohjasi pelaajat pukukoppeihin. Hollannissa on otettu ongelmien takia käyttöön linjaus, että ottelu keskeytetään kokonaan, jos häiriöt jatkuvat.

Ottelun jälkeen osa Ajax-kannattajista yritti murtautua stadionille, mutta mellakkapoliisi taltutti heidät hevosten ja kyynelkaasun avulla.

EREDIVISIE tiedotti ESPN:n mukaan, että ottelua ei jatketa sunnuntaina. Sen loppuun pelaamisesta tiedotetaan myöhemmin.

Ajaxin kausi on alkanut surkeasti. Hollannin suurseura on voittanut vain yhden pelaamastaan viidestä liigaottelusta ja on sarjataulukossa 14:ntenä.

– Tällä ei ole mitään tekemistä jalkapallon ja faniuden kanssa. Leikitte pelaajien, muiden kannattajien ja itsenne turvallisuudella. Hävetkää! Hollannin oikeusministeri Dilan Yesilgöz-Zegerius torui X:ssä.