Helmarit hallitsee Kansojen liigan otteluitaan haluamallaan tavalla

SUOMEN naisten jalkapallomaajoukkue on aloittanut murskaavasti Kansojen liigan kolmella perättäisellä voitolla. Syyskuussa Suomi voitti Slovakian Turussa, sitten Romanian vieraskentällä ja perjantaina kaatui Kroatia Töölössä Bolt-areenalla maalein 3–0.

Palloliitto teki naisten maajoukkueen 50 vuoden historiaa juhlistavasta ottelusta erityisen tapahtuman, joka veti yleisöä hienosti. Paikalla oli yli 7 000 henkeä. Se on Helmarien uusi yleisöennätys arvokisojen ulkopuolella.

Perjantain voitolla Suomi otti ison askeleen kohti lohkovoittoa ja nousua Kansojen liigan A-liigaan, jossa pelaavat Euroopan parhaimmat maajoukkueet.

Naisten futis on kasvanut räjähdysmäisesti viimeisten vuosien aikana. Peliaika 50 vuotta sitten Suomen ensimmäisessä maaottelussa oli 2×30 minuuttia.

– Onhan se lähtenyt viime vuosina todella isoon kasvuun, kun isot eurooppalaisseurat ovat panostaneet myös naisten joukkueisiin. Samalla näkyvyys on lisääntynyt. Lähestymme resurssien ja ammattimaisuuden puolesta pikkuhiljaa jo miesten tasoa.