Kaikki uppoaa – Manchester United sortui maalivahdin emämokiin

Mestarien liigassa jatkopaikasta kamppaileva Manchester United menetti kahdesti kahden maalin johtonsa. Lohkon päätöskierroksella jättiseura on tukalassa paikassa.

ManU joutui tyytymään myöhään keskiviikkoiltana 3–3-tasapeliin vieraskentällä turkkilaista Galatasarayta vastaan.

ManU:n kannalta tasapeli oli kuitenkin siinä mielessä erityisen kitkerä, että se johti ottelua parhaimmillaan kahdesti kahdella maalilla.

Ensimmäisen 20 minuutin jälkeen se johti Turkissa 2–0 Alejandro Garnachon ja Bruno Fernandesin maaleilla.

Unitedin tämän kauden helmasyntinä on ollut kuitenkin fokuksen katoaminen. Tällä kertaa siihen sortui maalivahti André Onana, joka päästi Hakim Ziyechin löysän vaparin aivan liian helposti selkänsä taakse.

Manchester Unitedin oli pakko voittaa säilyttääkseen edes semirealistisia saumoja kevään jatkokierroksille. Scott McTominay palautti vieraiden kahden maalin edun ennen kuin Onana sortui vielä edellistä suurempaan kämmiin.

Tällä kertaa Ziyech ei edes yrittänyt maalia vaparista. Kamerunilaisveskari imuroi pallon kuitenkin oikealla kädellään verkkoon.

Teoreettinen mahdollisuus

Onanan virheet tulivat todella kalliiksi, koska Kerem Aktürkoğlu ampui United-haaveet alas viimeistelemällä 3–3-loppunumerot.

Cristiano Ronaldolta poikkeuksellinen epäitsekäs teko kesken ottelun

TÄHTIHYÖKKÄÄJÄ Cristiano Ronaldo tunnetaan miehenä, joka osaa ottaa omansa ja tarvittaessa vähän päällekin. Mikään määrä ennätyksiä ei tunnu riittävän, mikä kyltymättömän huippupelaajan merkki.

Maanantaina nähtiinkin jotain hieman poikkeuksellista Ronaldolta. Hänen seuransa Al-Nassr kohtasi iranilaisen Persepolisin Aasian Mestarien liigan ottelussa.

Kiinalaistuomari Ma Ning vihelsi pelin poikki ja osoitti pilkkupistettä, kun Cristiano Ronaldo kaatui rankkarialueella Persepolisia vastaan pelatun matsin alussa.

Portugalilainen pomppasi ylös nurmesta ja lähti kävelemään tuomaria kohti. Hän heilutti samalla sormeaan ja sanoi, että rankkari ei pitäisi tuomita.

Oikeudenjakaja hämmentyi Ronaldon yllättävästä reaktiosta niin, että hän meni tarkistamaan tilanteen videolta. Rikettä ei tosiaan ollut, joten rankkari peruttiin.

Ottelu päättyi 0–0, minkä myötä Ronaldon edustama Al Nassri varmisti E-lohkon voiton Aasian Mestarien liigassa. 38-vuotias konkari on tehnyt kolme maalia viidessä pelissä.

Valioliigan suurottelussa riitti kuohuttavia episodeja kentällä ja taivaalla

Valioliiga palasi maaottelutauolta todellisella suurottelulla, kun Manchester City isännöi Liverpoolia.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp oli kritisoinut ennakkoon ottelun aikaista alkamisaikaa, sillä molemmissa joukkueissa on pelaajia, jotka olivat vielä muutama päivä sitten Etelä-Amerikassa MM-karsinnoissa. Ottelu alkoi kello 12.30 paikallista aikaa.

Manchester Cityn norjalaistähti Erling Haaland rikkoi kautta aikain pienimmällä pelimäärällä 50 maalin rajan Valioliigassa. Haaland latasi 1–0-maalin 27. minuutilla. Osumaa edelsi Liverpoolin maalivahdin Alissonin epäonnistunut pelinavaus.

Ruben Dias juhli jo 2–0-osumaa, mutta maali hylättiin Alissoniin kohdistuneen rikkeen vuoksi.

Liverpoolin laitapelaaja Trent Alexander-Arnold tälläsi 80. minuutilla pallon rangaistusalueen reunalta alakulmaan, City-vahti Ederson oli voimaton.

City hallitsi palloa 60-prosenttisesti ja vei laukaukset 16–8 sekä maaliodottaman 1,38–0,55. Cityn leirissä 1–1-tasapeli koettiinkin menetettynä mahdollisuutena mestaruustaiston kannalta.

Hylätyn maalin lisäksi Haalandilla oli paikkoja lisäosumiin. Lisäksi Cityn 21-vuotias laitakiitäjä Jeremy Doku oli alati vaarallinen ja aiheutti ongelmia Alexander-Arnoldille.

City on sarjakärjessä 29 pisteellä, Liverpoolilla on 28 pinnaa. 27 pisteessä oleva Arsenal voi nousta myöhemmin lauantaina sarjakärkeen, kun se kohtaa Brentfordin. Valioliigan kärki on tasainen, sillä Tottenham on jäänyt Citystä kolme ja Aston Villa neljä pistettä.

Teinitähti löysi sisäisen Cristiano Ronaldonsa ja lähti lentoon

Manchester United lähti Evertonin vieraaksi pahasti varamiehisenä. Kaiken lisäksi manageri Erik ten Hag istui toimitsijakieltoisena katsomon puolella.

Hollantilaisluotsi lähti kuitenkin rohkeasti hakemaan täyttä pistepottia. Hän nimesi 18-vuotiaan Kobie Mainoon uransa ensimmäiseen liigastarttiin.

Vuotta vanhempi Alejandro Garnacho varasti heti kättelyssä valokeilan.

Argentiinalainen kasvoi ihaillen Cristiano Ronaldon pelaamista, ja se tuli erinomaisesti esille jo ottelun kolmannella peliminuutilla. Garnacho heittäytyi selälleen ilmaan jatkoi Diogo Dalot’n keskityksen akrobaattisesti saksarilla yläkulmaan.

Osuman jälkeen Garnocho teki Ronaldon markkinoiman ”Siuuu”-tuuletuksen.

Osa jopa kotijoukkue Evertonin kannattajista osoitti suosiotaan ihmemaalille.

Toisen jakson alussa vierasjoukkue sai rangaistuspotkun entisen United-peluri Ashley Youngin kampattua Anthony Martialin.

Marcus Rashford vei punapaidat jo 2–0-johtoon. Huomattavaa oli, että kippari Bruno Fernandes antoi rankkarimahdollisuuden heikon kauden tehneelle englantilaiselle.

75. minuutilla Fernades tarjoili vielä läpisyötön Martialille, ja ranskalaisen varmisti vierasvoiton juonikkaalla chippauksellaan.

3–0-vierasvoitto nosti Unitedin jo 24 pisteeseen. Se on enää kahden pisteen päässä kauden sensaatiomaisen hyvin aloittaneesta Tottenhamista, joka on todennäköisesti viimeisellä Mestarien liigan oikeuttavalla sijalla (viides).

Suomi otettiin ilomielin vastaan ulkomailla

Walesissa ja Puolassa Huuhkajat nähdään selvänä altavastaajana EM-jatkokarsinnoissa. Suomi kohtaa maaliskuussa ensin Cardiffissa välierässä Walesin, ja mikäli Suomi voittaisi, kohtaisi se Puolan kotikentällään Helsingissä.

Walesissa toivottiin lähinnä sitä, että maajoukkue välttäisi Ukrainan jatkokarsinnassa, kertoo walesilaistoimittaja Gary Pritchard.

– Yleisen mielipiteen perusteella kaikki olivat tänä aamuna tyytyväisiä siihen, että pelaamme kotona ottelut. Ennen arvontaa kukaan ei halunnut kohdata Ukrainaa, Gary Pritchard sanoo.

WALESIN joukkueella on ollut vaikeuksia sen jälkeen, kun Walesin supertähti Gareth Bale lopetti maajoukkueessa.

Pritchardin mielestä Walesin suurin heikkous on se, että joukkueesta puuttuu maalintekijä.

PUOLALAISTOIMITTAJA Przemyslaw Chlebickin mukaan arvontatulokseen on oltu tyytyväisiä Puolassa.

– Monien mielestä tämä arvontatulos oli hyvä Puolalle, koska maajoukkue on saanut hyviä tuloksia Suomea ja Walesia vastaan edellisissä otteluissa. Välierävastustaja Viro ei ole kovin vaikea vastustaja.

Suomalaispelaajan unelmamaali upotti Real Madridin

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen nouseviin tähtiin lukeutuva Katariina Kosola, 22, latasi hienon osuman Real Madridin verkkoon Mestarien liigassa.

Tanskalaishyökkääjä Signe Bruunin maali 10. minuutilla toi Real Madridille johdon, joka piti ottelun 59. minuutille. Rosa Kafaji tasoitti kotiyleisön riemuksi. Oikea laitapuolustaja Kosola laukoi voitto-osuman 76. minuutilla.

Häcken on voittanut molemmat ottelunsa ja johtaa lohkoaan. Se avasi Mestarien liigan viime viikolla 2–1-vierasvoitolla Paris FC:stä.

Ruotsin liigassa Häcken jäi niukasti toiseksi, kun Anna Tammisen, Eva Nyströmin ja Adelina Engmanin Hammarby vei mestaruuden maalieron turvin.

Huuhkajilla ikävä arpaonni! Wales vastaan EM-jatkokarsinnassa

Huuhkajilla oli huono arpaonni ensi kevään EM-jatkokarsintojen arvonnassa. Suomi arvottiin A-polulle ja vastaan tulee Wales.

Huuhkajat joutuu ensin pelaamaan Fifa-rankingin sijalla 28 olevaa Walesia vastaan. Jatkokarsinnan ensimmäinen ottelu pelataan Cardiffissa maaliskuun 21. päivä intohimoisen kotiyleisön edessä.

Wales menetti talismaanisen kipparinsa Gareth Balen, kun 33-vuotias entinen Real Madrid -tähti lopetti futiksen viime syksyn Qatarin MM-turnaukseen.

Manageri Rob Pagella on kuitenkin yhä käytössään Aaron Ramseyn, Ben Daviesin ja Kieffer Mooren tapaisia liigajyriä.

Suomi sai finaaliin kotiedun, joten jos se sinne selviää, ottelu pelataan Helsingissä. Finaalin voittaja matkaa EM-kisoihin. Finaali pelataan 26. maaliskuuta.

Poliisi hakkasi faneja – Lionel Messi katsoi järkyttyneenä vieressä

JALKAPALLOJÄTTILÄISET Brasilia ja Argentiina ottivat yhteen kireätunnelmaisessa MM-karsintaottelussa, jonka alkua varjostivat yleisöongelmat.

Ennen ottelun alkua brasilialaispoliisit joutuivat siirtämään argentiinalaiskannattajia Rio de Janeiron Maracana-stadionin toiseen päätyyn, mikä herätti argentiinalaispelaajien huolen. Pelaajat yrittivät rauhoitella tilannetta, ja argentiinalaismaalivahti Emiliano Martinez yritti jopa hypätä katsomoon hillitsemään pamppua käyttänyttä poliisia.

Lopulta Argentiinan pelaajat siirtyivät pukukoppiin kapteeninsa Lionel Messin johdolla. Argentiinalaistähti kertoi myöhemmin, että joukkue siirtyi kentältä pois, jotta tunnelma viilenisi.

Argentiinan pelaajat eivät suostuneet tulemaan takaisin kentälle ennen kuin pelottava tilanne oli rauhoittunut. Niinpä ottelun alku viivästyi noin 30 minuuttia.

Lopulta peli pääsi alkamaan, ja Argentiina voitti Nicolás Otamendin puskumaalilla 1–0. Osuma syntyi 63. minuutilla Giovani Lo Celson tarjoilemasta kulmapotkusta.

Argentiina johtaa Etelä-Amerikan MM-karsintalohkoa kuuden kierroksen jälkeen 15 pisteellä. Brasilia on vasta kuudentena seitsemällä pisteellä. Keltapaidat ovat hävinneet kolme viimeistä matsiaan.

San Marino kirjoitti historiaa Huuhkajia vastaan

HUUHKAJIEN EM-karsintojen ottelut päättyivät 2–1-vierasvoittoon San Marinossa. Voitto monta luokkaa heikommasta, kääpiövaltion joukkueesta oli sikäli erikoinen, että oikea laitapakki Pyry Soiri teki kaksi maalia toisella puoliajalla. Toisen niistä syötti vasen laitapakki Tomas Galvez, 18.

Lisäajalla sanmarinolaisyleisö repesi riemuun, kun Richard Jensen pysäytti yksinäisen Filippo Berardin pystyjuoksun rangaistuspotkun arvoisesti. Berardi laukoi pilkulta kavennusmaalin, joka jäi ottelun viimeiseksi. Jensen olisi ehkä voinut välttää myös rankkarin juoksemalla vain Berardin rinnalla.

Osuma oli historiallinen, sillä San Marino pääsi ensimmäisen kerran juhlimaan maalia kolmessa perättäisessä EM-karsintaottelussa.

Suomi ei päässyt lohkossaan kahden parhaan joukkoon, joten suoraa kisapaikkaa ensi vuoden EM-kisoihin Saksaan ei irronnut.

Uefan karsintamatematiikka tarkoittaa nyt sitä, että Suomi on mukana torstaisessa arvontakulhossa yhdessä Islannin ja Ukrainan kanssa. Yksi kolmikosta joutuu keräilyerien kovempaan A-polkuun todennäköisesti Puolaa vastaan.

Jalkapallon EM-karsinnoissa nähtiin kaikkien aikojen murskalukemat

Ranska tuhosi lauantai-iltana Gibraltarin EM-karsintapelissä 14–0.

Guardianin mukaan kyseessä on sekä Ranskan maajoukkueen että miesten EM-karsintojen kaikkien aikojen suurin voitto.

Historiallista ottelua oli Nizzassa seuraamassa 32 758 katsojaa.

Peli oli ehtinyt vanheta vain neljä minuuttia, kun valotaululla komeilivat jo isäntien 2–0-johtolukemat Ethan Santosin oman maalin ja Marcus Thuramin onnistumisen jälkeen.

Vartin kohdalla Warren Zaire-Emery teki jo isäntien kolmannen maalin. Hetkeä myöhemmin vieraiden tilanne vaikeutui entisestään, kun oman maalin tehnyt Santos ajettiin ulos.

Miesylivoimalla Ranska teki minuuteilla 30–37 neljä maalia lisää, ja tauolle mentiin 7–0-johdossa.

Toisella puoliajalla maaleja saatiin odottaa reilu vartti, kunnes Adrien Rabiot onnistui. Hetkeä myöhemmin Kingsley Coman teki illan toisensa, ja lisää tuli.

Vaihdosta tullut Ousmane Dembélén osumalla kymppi tuli täyteen, ja Kylian Mbappén toinen osuma vei Ranskan jo 11–0-johtoon 74. minuutilla. Mbappé sai hattutempun kokoon 82. minuutilla.

Toinen vaihtomies Olivier Giroud osui ottelun loppuhetkillä kahdesti ja sinetöi Ranskan ennätyksen.

Gibraltar on B-lohkon jumbona. Se on hävinnyt kaikki seitsemän EM-karsintapeliään maalierolla 0–35.

Gibraltarin EM-karsintaurakka päättyy tiistaina, kun se kohtaa kotikentällään Hollannin.