San Marino kirjoitti historiaa Huuhkajia vastaan

HUUHKAJIEN EM-karsintojen ottelut päättyivät 2–1-vierasvoittoon San Marinossa. Voitto monta luokkaa heikommasta, kääpiövaltion joukkueesta oli sikäli erikoinen, että oikea laitapakki Pyry Soiri teki kaksi maalia toisella puoliajalla. Toisen niistä syötti vasen laitapakki Tomas Galvez, 18.

Lisäajalla sanmarinolaisyleisö repesi riemuun, kun Richard Jensen pysäytti yksinäisen Filippo Berardin pystyjuoksun rangaistuspotkun arvoisesti. Berardi laukoi pilkulta kavennusmaalin, joka jäi ottelun viimeiseksi. Jensen olisi ehkä voinut välttää myös rankkarin juoksemalla vain Berardin rinnalla.

Osuma oli historiallinen, sillä San Marino pääsi ensimmäisen kerran juhlimaan maalia kolmessa perättäisessä EM-karsintaottelussa.

Suomi ei päässyt lohkossaan kahden parhaan joukkoon, joten suoraa kisapaikkaa ensi vuoden EM-kisoihin Saksaan ei irronnut.

Uefan karsintamatematiikka tarkoittaa nyt sitä, että Suomi on mukana torstaisessa arvontakulhossa yhdessä Islannin ja Ukrainan kanssa. Yksi kolmikosta joutuu keräilyerien kovempaan A-polkuun todennäköisesti Puolaa vastaan.