Varkaat tunkeutuivat Manchester Cityn tähtipelaajan kartanoon

Valioliigaseura Manchester Cityn laitahyökkääjä Jack Grealish koki joulun jälkeen ikävän yllätyksen.

Varkaat murtautuivat keskiviikkoiltana Evertonia vastaan Liverpoolissa pelaamassa olleen Grealishin kartanoon ja veivät brittilähteiden mukaan miljoonan punnan arvosta koruja ja kelloja.

Luoteis-Englannin Cheshiressä sijaitsevassa kartanossa oli murtohetkellä kymmenen Grealishin sukulaista ja perheenjäsentä katsomassa ottelua televisiosta.

Perheenjäsenet tajusivat tilanteen, kun koirat haukkuivat ja yläkerrasta kuului melua, jolloin he pakenivat ja piiloutuivat varkailta.

Perheenjäsenet painoivat kartanossa ollutta hälytysnappulaa, jonka jälkeen poliisit saapuivat paikalle koirien ja helikopterin kanssa. Varkaat ehtivät kuitenkin paeta paikalta.

Myös toinen valioliigapelaaja joutui joulukuussa ryöstön uhriksi.

Muutama viikko aiemmin aseistautunut joukkio murtautui West Hamin huippupuolustajan Kurt Zouman kotiin ja varasti 100 000 punnan arvosta tavaraa.

Zouma oli perheineen kotona 2. joulukuuta sattuneen ryöstön aikana, eikä osallistunut joukkueen seuraavan päivän otteluun Crystal Palacea vastaan.

Veljeltä huolestuttavia tietoja Franz Beckenbauerista

Saksalainen jalkapallolegenda Franz Beckenbauer, 78, on läheistensä mukaan huolestuttavan huonossa kunnossa, saksalaislehti Bild kertoo.

– Jos sanoisin hänen voivan hyvin, niin valehtelisin, enkä pidä valehtelusta. Hän ei voi hyvin. Se on jatkuvaa ylä- ja alamäkeä, Walter Beckenbauer sanoo dokumentissa.

Saksalaiset jalkapallosuuruudet Lothar Matthäus ja Christoph Daum ilmaisivat huolensa Beckenbauerin voinnista jo elokuussa.

Beckenbauer on pääosin vetäytynyt julkisuudesta, eikä ollut elokuussa paikalla, kun Mätthaus kokoontui muiden mestarien tapaan muistelemaan vuoden 1990 MM-kultaa.

VIIME vuoden lopulla Beckenbauer kertoi saksalaiselle Bunte-lehdelle menettäneensä näön oikeasta silmästään ja joutuvansa olemaan tarkkana sydämen kanssa.

Terveydelliset syyt estivät Beckenbaueria lähtemästä viime vuoden lopulla MM-kisoihin Qatariin ja tämän vuoden alussa Pelén hautajaisiin Brasiliaan.

Cristiano Ronaldo jätti Kylian Mbappenkin taakseen

Cristiano Ronaldo on tehnyt tänä kalenterivuonna jo 53 maalia, kun mukaan lasketaan seura- ja maajoukkuepelit.

Maalimäärä on suurempi kuin kenelläkään muulla jalkapallon miesten ammattilaissarjoissa tänä vuonna.

Portugalilaistähti teki tiistaina kaksi rangaistuspotkumaalia, kun hänen edustamansa al-Nassr juhli Saudi-Arabian liigassa 5–2-vierasvoittoa al-Ittihadista.

Ronaldon, 38, osumista iso osa on tullut Saudi-Arabian liigassa, jonka taso ei ole kokonaisuudessaan Euroopan suursarjojen luokkaa. Verkko on heilunut myös Portugalin maajoukkueessa, jossa hän teki EM-karsinnoissa kymmenen osumaa.

Bayern Münchenin ja Englannin maajoukkueen hyökkääjätähti Harry Kane on tehnyt tänä vuonna 52 maalia. Myös PSG:n ranskalaistähti Kylian Mbappe on viimeistellyt tänä vuonna 52 maalia.

Manchester Cityn norjalaistykki Erling Haaland on Ronaldoa kolme maalia perässä.

Manchester Unitedin pelaajat taistelevat työpaikkojensa puolesta

Tuskin kukaan tapanina Old Traffordille astellut epäillyt Aston Villan kykyä aiheuttaa ongelmia Manchester Unitedille.

Silti sen kaksi maalia vain viiden minuutin sisään tuntui kohtuuttomalta. McGinnin lähettämä pallo meni suoraan verkkoon.Hetkeä myöhemmin McPhee sai tunnustuksen myös Villan baskimanageri Unai Emeryltä. Tällä kertaa kyse oli kulmapotkusta, joka pelattiin nokkelan kuvion ja Clément Lenglet’n pään kautta Leander Dendonckerille, joka saattoi vain ojentaa jalkansa ja tuulettaa 2–0-taukojohtoa.

Se taas pakotti Unitedin heräämään kamppailuun toisella jaksolla.

Brailsford istui Old Traffordin lehtereillä, ja näki, miten Alejandro Garnacho kavensi Villan johdon puoleen vajaan tunnin kohdalla.

Garnacho tasoitti ottelun 71. minuutilla onnekkaasti, koska hänen vetonsa muutti suuntaa Villa-puolustaja Diego Carlosin jalasta.

Sen jälkeen pelattiinkin käytännössä vain yhtä maalia. Lopulta 82. minuutilla koko stadion yhtyi Rasmus Højlundin huutoon, kun tanskalaiskärki viimeisteli upeasti Valioliiga-uransa ensimmäisen maalin.

Manchester United voitti ottelun 3–2 ja nousi liigan kuudenneksi. Ratcliffen ja Brailsfordin työ on tosin vasta alussa.

Kylian Mbappe julkaisi lumisia kuvia Suomesta

Ranskan maajoukkueen ja Paris Saint-Germainin tähtipelaaja Kylian Mbappé on julkaissut Instagram-tilillään kuvia itsestään Suomessa.

Mbappé julkaisi joulupäivänä itsestään lumessa kuvan, jossa hänellä on päällään Luxury Action -logolla varustettu takki. Luxury Action on rovaniemeläinen matkanjärjestäjä.

Mbappélla on Instagramissa 110 miljoonaa seuraajaa. Neljän kuvan kuvakooste Suomesta on neljässä tunnissa kerännyt yli kaksi miljoonaa tykkäystä ja kahdeksan tuhatta kommenttia.

KYLIAN MBAPPE on tällä kaudella tehnyt 18 maalia 16 Ranskan liigan ottelussa. Hän juhli hiljattain 25-vuotispäiväänsä osumalla kahdesti Metzin verkkoon.

Mbappen ympärillä vellovat parhaillaan kiivaat siirtohuhut, sillä hänen nykyinen sopimuksensa PSG:n kanssa päättyy ensi kesänä. Mbappe on tammikuussa vapaa neuvottelemaan uusien seurojen kanssa.

Liverpool-puolustaja vietiin sairaalaan

ENGLANNIN Valioliigan odotettu kärkikamppailu Liverpool–Arsenal päättyi lauantai-iltana maalein 1–1.

Tulos tarkoittaa sitä, että Arsenal lähtee joulunviettoon kärkijoukkueena. Liverpool ja Aston Villa ovat pisteen jäljessä lontoolaisia.

Arsenal aloitti ottelun sähäkästi ja siirtyi johtoon jo neljännellä minuutilla, kun toppari Gabriel pukkasi Martin Ödegaardin keskityksen verkkoon.

Liverpoolin Mo Salah pyssytti noin puolen tunnin kohdalla ottelun tasoihin hienolla yksilösuorituksellaan. Hän vastaanotti pitkän syötön ja ohitti taidokkailla harhautuksillaan Arsenal-puolustajat helponnäköisesti.

Tasoitusmaalin jälkeen nähtiin harvinaista dramatiikkaa. Arsenalin Bukayo Saka tuuppasi Kostas Tsimikasin nurin pallontavoittelutilanteessa vaihtopenkkien edessä. Tsimikas kaatui pahannäköisesti ja keilasi kaatuessaan kumoon myös Liverpoolin päävalmentajan Jürgen Kloppin.

Tsimikasiin sattui tilanteessa niin pahasti, ettei kreikkalainen pystynyt enää jatkamaan pelaamista. Hänet vietiin stadionilta suoraan sairaalahoitoon. Tsimikasin solisluun epäillään murtuneen. Klopp pääsi kolhusta huolimatta vähemmällä ja jatkoi normaalisti.

Tsimikasin loukkaantuminen on Liverpoolille paha takaisku, koska myös joukkueen vasemman laidan ykköspakki Andy Robertson on sivussa olkapäävamman takia.

Toisella puoliajalla Liverpool oli 70 minuutin jälkeen erittäin lähellä maalia, kun useampi Liverpool-pelaaja rynnisti Salahin johdolla ylivoimahyökkäykseen. Mahtava tilanne tyrehtyi kuitenkin tolppaan osuneeseen vetoon.

Kumpikaan ei pystynyt luomaan loppuhetkillä enää huippupaikkoja, ja pisteet jaettiin tasan.

Manchester City marssi MM-kultaan – Rodri loukkaantuminen huolettaa

Englantilaisjätti Manchester City jyräsi jalkapallon miesten seurajoukkueiden MM-finaalissa 4–0-voiton brasilialaisesta Fluminensesta.

City siirtyi Saudi-Arabian Jeddassa pelatussa ottelussa avausminuutilla johtoon. Osuma syntyi, kun Nathan Ake tykitti pallon kaukaa tolppaan ja Julian Alvarez viimeisteli rinnallaan. City siirtyi 27. peliminuutilla kahden osuman karkumatkalla Ninon omalla maalilla.

Toisella puoliajalla Phil Foden viimeisteli Cityn kolmannen,heti perään manchesterilaiset saivat kuitenkin pahan takaiskun, kun keskikenttädynamo Rodri nilkutti tuskissaan vaihtoon.

Espanjalainen loukkasi todennäköisesti polvensa taklaustilanteessa Alexsanderin kanssa. Cityn seuraava ottelu Valioliigassa odottaa heti 27. päivä, jolloin maailmanmestarit matkaavat Evertonin Goodison Parkille.

Ottelusta on luvassa paljon MM-finaalia hankalampi etenkin, jos Rodri joutuu pitkälle sairauslomalle.

Aivan ottelun lopussa Álvarez herkutteli vielä 4–0-loppunumerot.

Maailman parhaan jalkapalloilijan tasa-arvotaistelu alkoi jo vaippaiässä

Aitana Bonmati on tähdännyt määrätietoisesti huipulle nuoresta pitäen. Tänä vuonna keskikentän pallotaituri on voittanut lähes kaiken mahdollisen.

Maailman parhaan pelaajan Ballon d’Or -palkinto, MM-kisojen parhaan pelaajan palkinto, maailmanmestaruus, Euroopan vuoden pelaajan palkinto, Espanjan liigan mestaruus, Mestarien liigan voitto ja valinta Mestarien liigan parhaaksi pelaajaksi – ja kaikki tämä muutaman kuukauden sisään.

Tämän hetken maailman parhaasta jalkapalloa pelaavasta naisesta ei kannata kiistellä, sillä niin mykistävää on Aitana Bonmatin palkintosade.

– Kahdeksan vuotta sitten edustusjoukkueessa debytoidessani en olisi koskaan voinut kuvitella Mestarien liigan finaalia, täydellä Camp Noulla pelaamista tai idoliksi nousemista.

Pallotaiturin taivalta läheltä seuranneille menestys ei ole tullut yllätyksenä, sillä niin ponnekkaasti tähti on tähdännyt huipulle. Pienestä pitäen, aina itseltään enemmän vaatien.

Vaikka Bonmati on tyhjentänyt tänä vuonna palkintopöydän ja voittanut kaikki lajin arvostetuimmat palkinnot, riittää nälkää tulevaisuudessakin.

– Tavoite on joka vuosi sama: Voittaa kaikki mahdollinen. Kun urani on jonakin päivänä ohitse, aion matkustaa ympäri maailman vuoden tai kaksi. Käydä Kolumbian ja Japanin kaltaisissa paikoissa. Mut juuri nyt haluan jatkaa voittamista.

Haaland herätti yleisön huutoon

Fifan seurajoukkueiden MM-turnaus kärsii uskottavuusongelmasta.

Käytännössä mestaruuteen voivat yltää vain Euroopan ja Etelä-Amerikan edustajat, mutta siitä huolimatta molempien pitää hoitaa pakkopullalta maistuva MM-välierä alta pois.

Cityn vastustaja, japanilainen Urawa Red Diamonds, asennoitui urheaan puolustustaisteluun, mutta lopulta sen unelma yllätyksestä kuivui norjalaisvahvistuksen Marius Høibråtenin omaan maaliin aivan avausjakson lopulla.

Tunnin kohdalla Høibråten ohjasi pahaksi onnekseen myös Bernardo Silvan vedon omaan maaliinsa, mutta siinä vaiheessa ottelu oli jo lopullisesti ratkennut.

Norjalaisepäonnen välissä nimittäin Mateo Kovačić oli tehnyt ainoan ”puhtaan” City-osuman.

Kroatialainen Kovačić on voittanut seurajoukkueiden maailmanmestaruuden jo Real Madridin (2016 ja 2017) ja Chelsean (2021) paidassa. Perjantain finaalissa hän pääsee yrittämään jo neljättä MM-titteliä.

Tiistain välierä ei missään vaiheessa noussut klassikoksi. Jeddan Kuningas Abdullah Sports City -stadionin yleisökin heräsi kunnolla huutoon vain, jos videotaululle ilmestyi katsomossa istuneen Erling Haalandin kuva.

Turkin pääsarjassa läikkyi jälleen yli

TURKIN jalkapallossa kuohuu jälleen. Tiistaina maan pääsarjan Superliigan ottelussa Istanbulsporin ja Trabzonsporin välillä syntyi kaaos, kun Istanbulsporin puheenjohtajalta Ecmel Faik Sarialioglulta paloi pinna.

Seurapomon mielestä hänen joukkueensa olisi kuulunut saada ottelun loppupuolella rangaistuspotku, mutta erotuomari ei sellaista tuominnut. Vierasjoukkue Trabzonspor teki tilanteen jälkeen maalin, jolla siirtyi johtoon 2–1.

Sen jälkeen Sarialioglu komensi joukkueensa pois kentältä.

Viestipalvelu X:ssä julkaistulla videolla näkyy, miten Istanbulsporin hyökkääjä Simon Deli aneli Sarialioglua jättämään joukkue kentälle.

– Tämä on surullinen päivä jalkapallolle. Odotamme Turkin jalkapalloliiton päätöstä, Trabzonsporin valmentaja Abdullah Avci sanoi.

Turkin jalkapalloliitto ei ole vielä tiedottanut jatkotoimenpiteistä.

Kohu on jo toinen Turkin pääsarjassa lyhyen ajan sisään. 12 joulukuuta Ankaragucun ja Rizesporin välisessä ottelussa Ankaragucun puheenjohtaja Faruk Koca mottasi erotuomari Halil Umut Meleriä.

Turkin on määrä järjestää jalkapallon EM-kisat vuonna 2032 yhdessä Italian kanssa.