Tulikuuma Aston Villa mukaan mestaruustaistoon?

Manchester City koki mahalaskun keskiviikon valioliigakierroksella. Aston Villa kukisti Cityn 1–0 kotikentällään.

74. minuutilla jamaikalainen Leon Bailey kuljetti puolesta kentästä aina rangaistusalueen rajalle asti. Pienen asettelun jälkeen hän tykitti oikealla jalallaan, ja samalla hetkellä City-toppari Ruben Dias venytti eteen. Pallo kimposi Diasin jalasta vastuttamattomasti yläkulmaan.

Kaiken kukkuraksi City lamaantui täydellisesti isäntien osuman jälkeen. Se ei kyennyt pelaamaan prässin alta pois. Paremmat maalipaikat loi lopussa Aston Villa.

Koko 90 minuutin aikana vierasjoukkue sai luotua kaksi maalintekoyritystä.

Samalla murtui yksi kirous. Aston Villan managerille Unai Emerylle voitto oli uran ensimmäinen Pep Guardiolan luotsaamasta joukkueesta. Keskiviikon kohtaaminen oli kaksikolle 14:s.

Voiton myötä Aston Villa ohitti Cityn sarjataulukossa ja nousi kolmanneksi.

City ei ole voittanut Valioliigassa nyt peliäkään yli kuukauteen. Takana on Villa-tappion lisäksi kolme perättäistä tasapeliä. Tuloksia enemmän Brittein saarilla kummastellaan Cityn vaisua pelaamista.

– City pelasi yhden huonoimmista peleistään, joita olemme nähneet. He olivat onnekkaita, ettei Villa tehnyt kolmea tai neljää maalia, Cityn entinen puolustaja Gael Clichy sanoi Amazon Primen tv-lähetyksessä BBC:n mukaan.

Kaiken kaikkiaan Valioliigan kaudesta näyttää tulevan huipputasainen. Liverpool vaanii Arsenalia toisena kahden pisteen päässä. City on neljän pisteen päässä neljäntenä. Tottenham ja Newcastle voivat tänään nousta Cityn kantaan voittamalla omat pelinsä.