Mitä Neymarille on tapahtunut?

JALKAPALLOTÄHTI Neymar pysyy otsikoissa, oli hän sitten terve tai loukkaantunut, Euroopassa, Amerikoissa tai Lähi-idässä.

31-vuotias brasilialainen pelasi viimeksi lokakuussa Brasilia jalkapallo pelipaita. Paha polvivamma on pitänyt hänet sen jälkeen sivussa.

Neymar palasi julkisuuteen toisen brasilialaisen maalitykin, Romarion, syntymäpäiväjuhlilla. Vuoden 1994 MM-kultajoukkueen sankari Romario täytti 58 vuotta.

Synttäribileistä lähti leviämään kuvia ja videoita, jotka saivat paljon huomiota sosiaalisessa mediassa. Otoksissa Neymar näytti roimasti pönäköityneeltä. Pelaajan kustannuksella alettiin välittömästi pilailla.

Neymar vastasi sosiaalisessa mediassa videolla, jonka osoitti ”hatereille”.

– Okei, ylipainoinen. Mutta lihava? En usko! Tästä saate, vihaajat. Luovuttakaa tai paetkaa, Neymar ilmoitti videolla.

Videon aikana Neymar hölkkäsi juoksumatolla, nosti paitaansa ja näytti paljaan keskivartalonsa. Merkkejä ronskista levennyskuurista ei näkynyt. Tämän jälkeen hän nauroi räkäisesti, laski paitansa ja näytti keskisormea kameralle.

Karim Benzema sai pakit

Karim Benzeman saaga jatkuu. Ranskalaishyökkääjä ei ole enää halukas pelaamaan Saudi-Arabiassa.

The Sun ja Sky Sports uutisoivat tietoihinsa perustaen, että Manchester United antoi Benzemalle pakit torstaina. United-johto ei halunnut käynnistää neuvotteluita Benzeman edustajien kanssa lainasiirrosta.

Benzeman pelaajaoikeudet omistaa saudiseura Al-Ittihad. Ranskalainen ei ole kuitenkaan mukana seuran leirillä Dubaissa. Hänen lomansa venähti peräti 17 päivällä yli, ja päävalmentaja Marcelo Gallardo hyllytti Benzeman.

Benzema siirtyi Al-Ittihadiin viime kesänä ilmaiseksi. 15 pelaamassaan ottelussa hän on tehnyt yhdeksän maalia.

Man Unitedin lisäksi ranskalaiskärki on yhdistetty huhuissa Chelseaan sekä hänen kasvattiseuraansa Lyoniin.

Futislegenda kuoli 41-vuotiaana – sai sydänkohtauksen kentällä

Panaman jalkapallomaajoukkueen historian paras maalintekijä Luis Tejada on on kuollut. Hän oli kuollessaan 41-vuotias.

Tejada sai sunnuntaina sydänkohtauksen ollessaan pelaamassa harrastesarjan ottelua pääkaupunki Panama Cityssä.

Tejada pelasi maajoukkueessa 108 ottelua ja esiintyi muun muassa vuoden 2018 MM-kisoissa Venäjällä.

Tejadan ammattilaisura alkoi vuonna 2001 ja kesti aina 2020-luvulle saakka.

TEJADA pelasi 22-vuotisella urallaan Panaman, Kolumbian, Yhdistyneiden arabiemiirikuntien, Yhdysvaltain, Perun ja Meksikon liigoissa.

Jürgen Klopp jättää Liverpoolin

Englannin Valioliigaa johtavan Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp lähtee seurasta kauden päätteeksi. Klopp, 56, kertoi asiasta viestipalvelu X:ssä julkaistulla Liverpoolin videolla.

– Ymmärrän, että tämä voi olla järkytys monille tällä hetkellä, kun asiasta kuulee ensimmäisen kerran, Klopp sanoo videolla.

– Rakastan kaikkea tässä seurassa, kaupungissa ja kannattajissamme. Se, että kuitenkin teen tämän päätöksen osoittaa, että olen vakuuttunut sen välttämättömyydestä. Energiani on loppumassa.

Kloppilla oli sopimus aina vuoteen 2026 asti, mutta hän jättää sen kesken. Manageri kertoi päätöksestään seurajohdolle jo marraskuun puolella.

Saksalaisvalmentajan päätös on järkyttänyt Liverpoolin kannattajia. Seuran X-tili täyttyi nopeasti hämmästyneistä kommenteista.

Klopp aloitti Liverpoolin pääkäskijänä vuonna 2015. Hän johdatti joukkueen Valioliigan mestariksi 2020 ja Mestarien liigan ykköseksi keväällä 2019.

Liverpool johtaa tälläkin hetkellä Valioliigaa. Aiemmin tällä viikolla se selvitti tiensä myös liigacupin finaaliin.

Brasilialaisnainen väittää olevansa jalkapalloikonin lapsi

Joulukuussa 2022 kuollut brasilialainen jalkapallolegenda Pelé saatetaan kaivaa ylös haudastaan, uutisoivat esimerkiksi brittimediat Sky News ja Daily Mail sekä portugalilainen Record.

Ylöskaivamista vaatii 60-vuotias Maria do Socorro Azevedo, joka väittää olevansa Pelén tytär. Sukulaissuhde todistettaisiin DNA-testillä.

82-vuotiaana kuolleella Peléllä on seitsemän lasta, mutta Azevedo väittää olevansa kahdeksas. Hän on yrittänyt selvittää isänsä henkilöllisyyttä viiden vuoden ajan.

Testamentissaan Pelé myönsi, että hänellä saattaa olla kahdeksas lapsi, ja hänen kerrottiin suostuneen DNA-testiin asian selvittämiseksi. Pelé kuitenkin kuoli ennen testin suorittamista.

Pelé jätti testamentissaan 30 prosenttia omaisuudestaan vaimolleen, 60 prosenttia lapsilleen ja 10 prosenttia lapsenlapsilleen. Hänellä arvioidaan olleen noin 90 miljoonan euron omaisuus.

Azevedo on painottanut, ettei ole kiinnostunut Pelén rahoista.

Record-lehden mukaan perhe tekee nyt kaikkensa, että välttyy oikeustoimilta Azevedoa vastaan.

HJK hankki kokeneen espanjalaispelurin

HELSINGIN Jalkapalloklubi on hankkinut puolustaja Carlos Moros Gracian, 30, Djurgårdenista.

Kokeneen 183-senttisen topparin sopimus kattaa tämän kauden.

Moros Gracia on tuttu mies HJK:n valmentajiin kuuluvalle Ferran Sibilalle. Hän työskenteli Sibilan alaisuudessa Sundsvallissa vuosina 2017 ja 2018.

Kokenut puolustaja liittyy joukkueen harjoituksiin keskiviikkona ja on valmennuksen käytettävissä jo perjantaina Liigacupissa IFK Mariehamnia vastaan.

Moros Garcia pelasi viime kaudella vain kahdeksan ottelua Djurgårdenin riveissä. Pienen vastuun myötä espanjalainen sai luvan etsiä itselleen uuden seuran.

– Tulin Djurgårdeniin isoon rooliin, mutta sitten asiat eivät menneetkään suunnitellusti. Sellaista elämä on, ja joskus niin vain tapahtuu, Moros Garcia kertoo.

Suomeen mies saapuu täynnä näytönhalua.

Chelsea löi taululle murskaavat lukemat

Middlesbrough voitti Chelsean kaksi viikkoa sitten Liigacupin välierävaiheen ensimmäisessä osassa.

Yhden maalin etumatkalla ei ollut juurikaan arvoa, kun Chelsea jyräsi toisessa osassa kotinurmellaan tylyyn 6–1-voittoon.

Ottelu oli jo tauolla lukemissa 4–0.

– Meidän on pidettävä tämä meininki myös liigan puolella, Chelsea-puolustaja Axel Disasi lausui Sky Sportsille.

Liigacupin toinen finalisti selviää keskiviikkoiltana. Fulham ja Liverpool jatkavat Craven Cottagella 1–1-lukemista.

Finaali pelataan Wembleylla helmikuun viimeisenä sunnuntaina.

Parantumatonta syöpää sairastava legenda: ”Saatte minut itkemään”

Parantumatonta syöpää sairastava jalkapallovalmentaja Sven-Göran ”Svennis” Eriksson, 75, sai suuret kunnianosoitukset Ruotsin urheilugaalassa maanantaina.

Yleisö taputti pitkään seisaaltaan, kun valmentajalegenda asteli lavalle jakamaan ”Vuoden johtaja” -palkinnon ampumahiihdon maajoukkueen valmentajalle Johannes Lukasille.

Sven-Göran Eriksson, kertoi tammikuun puolivälissä, että hänellä on parantumaton syöpä.

– Tiedän, että minulla on parhaimmillaan noin vuosi jäljellä, pahimmillaan vähän vähemmän, Eriksson kertoi yllättäen Ruotsin radiolle antamassaan haastattelussa, joka nousi suureksi uutisaiheeksi ympäri jalkapallomaailman.

Samalla viikolla Eriksson kertoi haaveistaan brittimedia Sky Sportsin haastattelussa. Hän toivoo, että saisi valmentaa Englannin Valioliigassa pelaavaa Liverpoolia.

– Isäni on edelleen Liverpool kannattaja ja niin olen minäkin – olen aina ollut. Siksi olen aina toivonut, että olisin Liverpoolin päävalmentaja, mutta se tuskin enää toteutuu, Eriksson sanoi.

Veikkausliigan parhaaksi valittu pelaaja siirtyy ulkomaille

VUODEN liigapelaajaksi 2023 valittu Vaasan Palloseuran Peter Michael siirtyy romanialaisen CFR Cluj’n riveihin.

Toimituksen tietojen mukaan nigerialaiskärki on läpäissyt lääkärintarkastuksen ja sopimus julkistetaan myöhemmin perjantaina.

VPS saa siirrosta merkittävän korvauksen, sillä Michaelilla oli sopimus voimassa ensi kaudeksi. Summa on tietojen mukaan useita satojatuhansia euroja. Myös hyökkääjän oma palkkapussi moninkertaistuu, minkä vuoksi miestä olisi ollut hankala pitää Vaasassa.

Hän sijoittui viime kaudella Veikkausliigan maalintekijätilaston kakkoseksi 17 osumallaan. Michael myös palkittiin kauden jälkeen useilla henkilökohtaisilla palkinnoilla ja nimettiin vuoden hyökkääjäksi.

Michael valittiin kuluneella kaudella kuukauden pelaajaksi neljä kertaa peräkkäin. Hän otti nimiinsä Veikkausliigan ennätyksen tekemällä maalin kymmenessä ottelussa peräkkäin.

Valmentajalegenda sai vuoden elinaikaa

Syöpää sairastavalle valmentajalegendalle Sven-Göran Erikssonille, 75, on annettu elinaikaa enintään vuosi.

Ruotsalainen on kertonut, että hän haluaa käyttää viimeisen vuotensa matkusteluun ja jalkapallon seuraamiseen. Erikssonin toiveissa on nähdä ainakin maaliskuussa pelattava Englanti–Brasilia-peli, joka järjestetään Wembleyllä.

Lisäksi herra on saanut kutsun poikansa kanssa Ajaxin ja Liverpoolin väliseen legendojen peliin, joka järjestetään Anfieldillä maaliskuussa. Eriksson odottaa jo innolla ottelua, sillä hän on aina ollut Liverpoolin fani.

Eriksson päätti komean managerinuransa vuonna 2019. Hän luotsasi vuosien varrella useita suurseuroja, kuten Benficaa, AS Romaa, Laziota ja Manchester Cityä. Lisäksi mies toimi Englannin maajoukkueen päävalmentajana vuosina 2001–2006.