Ihan uskomatonta

FC Hongasta Orlando Prideen siirtynyt Sofia Manner teki siirrollaan suomalaista jalkapallohistoriaa. Floridaan tällä viikolla muuttavan maalivahdin tavoitteena on saada peliaikaa huippuliigassa.

Manner haluaisi vielä päästä mukaan Suomen maajoukkueeseen. Orlando-siirron yllättävyyttä lisää se, että Manner ei ole pelannut otteluakaan Helmareissa. Sinivalkoisessa pelipaidassa pelaaminen on ollut toistaiseksi toteutumaton haave.

– Helmareissa pelaaminen on selkeästi omalla tavoitelistallani tälle vuodelle. Se olisi unelmien täyttymys, Manner sanoo.

Manner on harjoitellut vielä FC Hongan kanssa, mutta tällä viikolla ympäristöön tulee suuri muutos. Pääkaupunkiseudun lumisateet vaihtuvat Floridan lämpöön.

– Olen niin pitkään odottanut, että pääsen aurinkoon ja lämpimään! Olen naureskellen katsonut sääennusteita, että nyt saa tulla pakkasta, kun pääsen palmujen alle.

Uuden askeleen ottaminen tuo aina paineita, etenkin kun se tapahtuu yhteen maailman kovimmista liigoista. Valmennuksen kanssa käytyjen keskustelujen perusteella Mannerin olo on kuitenkin rauhallinen.