28-vuotiaan maajoukkuepelaajan outo sairastapaus järkyttää

Ruotsalaisen maajoukkuejalkapalloilija Kristoffer Olssonin sairastapaus järkyttää jalkapallomaailmaa. Tanskalaista FC Midtjyllandia edustava Olsson, 28, kärsii seuran mukaan äkillisestä aivosairaudesta.

Olsson menetti tajuntansa kotonaan viikko sitten tiistaina ja hänet vietiin arvostettuun Aarhusin yliopistolliseen sairaalaan. Olsson on sairauden vuoksi hengityskoneessa.

– Hän ei ole vain pelaaja muiden joukossa. Kaikki pelaajat eivät saa lempinimiä, mutta Kristoffer on meidän ruotsalainen supermies, seuran kannattajayhdistyksen puheenjohtaja Lasse Dyrby sanoi Expressenin haastattelussa.

Seuran tiedotteen mukaan joukko lääketieteen ammattilaisia yrittää paraikaa diagnosoida pelaajan vaivan ja etsiä oikeaa hoitoa siihen.

Seura pyytää ihmisiä antamaan rauhaa ja aikaa Olssonille, tämän perheelle ja häntä hoitaville lääkäreille.

– Kaikki FC Midtjyllandin organisaatiossa ovat järkyttyneitä Kristofferin äkillisestä sairastumisesta, ja annamme kaiken tukemme Kristofferille ja hänen perheelleen, tiedotteessa sanottiin.

Erling Haalandilla viiden maalin ilta

Norjalaistähti Erling Haaland teki kaikkiaan viisi maalia jalkapallon Englannin cupissa, kun Manchester City eteni puolivälieriin 6–2-voitolla Lutonista.

Haaland teki myös historiaa, sillä hän on ensimmäinen Cityn pelaaja, joka on iskenyt kahdessa eri ottelussa kummassakin viisi maalia.

Haaland palasi hiljattain pelikentille oltuaan kaksi kuukautta sivussa jalkavamman takia.

– Kuntoni? Olen palaamassa parhaimpaan kuntooni. Vihdoinkin tunnen voivani hyvin. Se on uskomaton tunne. Edessä on jännittäviä aikoja ja olemme valmiita hyökkäämään, Haaland tuumi ITV:lle.

Haaland viitannee Cityn tilanteeseen Valioliigassa, sillä joukkue on toisena yhden pisteen päässä Liverpoolista. Mestarien liigassa joukkue lähtee puolestaan toiseen neljännesvälierään Kööpenhaminaa vastaan 3–1-johdossa.

Cityn ohella kahdeksan parhaan joukossa jo ovat Coventry, Leicester ja Newcastle.

Loput neljä puolivälierää pelataan keskiviikkona: Chelsea–Leeds, Nottingham Forest–Manchester United, Wolverhampton–Brighton ja Liverpool–Southampton.

 

 

 

Ruotsin maajoukkuepelaaja makaa hengityskoneessa

Ruotsin jalkapallomaajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Kristoffer Olsson, 28, makaa Århusin yliopistollisessa sairaalassa hengityskoneessa, kertoo Expressen-lehti.

Mies pyörtyi viikko sitten kotonaan, minkä jälkeen hänet kiidätettiin sairaalaan.

– Kristoffer Olsson on kärsinyt ilmeisen akuutista aivoihin liittyvästä sairaudesta, Olssonin seurajoukkue FC Midtjylland tiedotti.

Midtjyllandin mielestä seura oli pakotettu kertomaan pelaajansa terveydentilasta ”huhujen ja olettamusten” vuoksi.

Keskikentällä viihtyvä Olsson on pelannut Tanskan pääsarjassa vuodesta 2022 lähtien. Hän siirtyi sinne Belgian Anderlechtista.

Ruotsin maajoukkueessa Olsson on esiintynyt 47 kertaa.

Liverpool voitti Liigacupin!

Liverpool lähti Englannin liigacupin sunnuntaiseen loppuotteluun Chelseaa vastaan hankalista lähtökohdista, sillä yli puolet sen avauskokoonpanon pelaajista on loukkaantuneena.

Lisäksi keskikentän Ryan Gravenberch loukkaantui ottelun 28. minuutilla.

Valioliigan kärkijoukkue voitti kuitenkin kauden ensimmäisen pokaalin, kun kapteeni Virgil van Dijk puski ottelun ainoan maalin Kostas Tsimikasin kulmapotkusta jatko-ottelussa, kun peliä oli takana 118 minuuttia.

Liverpoolilla oli ottelun lopussa kentällä kolme alle 20-vuotiasta pelaajaa: Jayden Danns (18 vuotta), Bobby Clark (19) ja James McConnell (19).

Viimeistä kauttaan Liverpoolia valmentava Jürgen Klopp hehkutti ottelun jälkeen, että palkinto oli hänen uransa erityisin.

Liigacupin mestaruus oli Liverpoolille kymmenes.

Crystal Palacen uusi manageri debytoi

Crystal Palacen leirissä puhaltaa muutoksen tuulet, sillä seura antoi maanantaina virallisen tiedotteen konkarivalmentaja Roy Hodgsonin väistymisestä Oliver Glasnerin tieltä. Itävaltalaisen Glasnerin valmennusura on ollut nousujohteinen ja viimeisimmät pestit Wolfsburgissa ja Frankfurtissa ovat nostaneet hänen profiiliaan tuntuvasti. Liikkuvaan Palacen junaan hyppääminen on kuitenkin suuri haaste, jota eivät helpota lukuisat avainpelaajien loukkaantumiset.

Burnleyn kärsi viime kierroksella tylyn 0–5-tappion kotikentällä Arsenalia vastaan jääden pelillisesti vielä odotettua selvemmin alakynteen. Burnleyn nykyisellä suoritustasolla putoamisen välttäminen näyttää äärimmäisen epätodennäköiseltä.

Uusi valmennustiimi voi tuoda debyyttissään Palacen tekemiseen nostetta. Vaikka isäntien kokoonpanotilanne on kaukana optimaalisesta, toteutuu kotivoitto lähes kerran kahdesta. Vakiossa oikein pelattua kotivoitto on harkitsemisen arvoinen runkomer

 

 

Neymarin perhe lyhensi Dani Alvesin tuomiota

JALKAPALLOILIJA Dani Alvesin vankeustuomio lyheni 4,5 vuoteen, koska uhrille pystyttiin maksamaan 150 000 euron korvaus psyykkisestä haitasta. Korvaus maksettiin jo ennen oikeuden päätöstä riippumatta siitä, tuomitaanko Alves raiskauksesta.

Tuon summan maksoi Alvesin entinen joukkuekaveri Neymar. Rahat Barcelonaan välitti Neymarin isä Neymar da Silva Santos.

Kyseiseltä tililtä rahat siirrettiin raiskauksen uhrille. Neymarin isän mukaan rahat oli määrä antaa naiselle oikeudenkäynnin lopputuloksesta huolimatta.

Tuomari katsoi vapaaehtoisen korvauksen eli rahojen olleen ainoa tuomiota lieventänyt tekijä. Syyttäjät vaativat Alvesille yhdeksän vuoden vankeustuomiota. Hänet tuomittiin torstaina neljäksi ja puoleksi vuodeksi vankeusrangaistukseen raiskauksesta.

Alves voi vielä valittaa tuomiostaan. Tällä hetkellä hän on Luoteis-Barcelonassa sijaitsevassa Brians 2 -vankilassa.

Neymar ja Alves pelasivat samaan aikaan FC Barcelonassa.

Suomen Robert Taylor iski MLS-kauden avaus­maalin Messin syötöstä

Jalkapallon MLS:n kausi alkoi Yhdysvalloissa Suomen aikaa torstain vastaisena yönä Inter Miamin ja Real Salt Laken kohtaamisella.

MLS-kauden avausmaalin iski ottelun 39. minuutilla Robert Taylor lajilegenda Lionel Messin syötöstä.

Huuhkajien vakionimi Taylor sai Messiltä pystysyötön boksiin ja laukoi pallon takanurkkaan.

Loppulukemat viimeisteli paraguaylainen Diego Gómez 83. minuutilla Messin ja Suárezin pohjatyöstä.

MLS:SSÄ on tällä kaudella kahdeksan suomalaispelaajaa: Inter Miamin Taylor, 29, DC Unitedin uunituore hankinta Matti Peltola, 21, Montréalin Lassi Lappalainen, 25, Charlotten Jere Uronen, 29, Austinin Leo Väisänen, 26, ja Alexander Ring, 32, sekä Minnesotan Robin Lod, 30, ja Teemu Pukki, 33.

Inter otti ohuen edun

JALKAPALLON Mestarien liigan neljännesvälierävaihe jatkui tiistai-iltana, kun PSV Eindhoven kohtasi Dortmundin ja Inter Atletico Madridin.

Inter voitti oman kotiottelunsa 1–0, PSV:n ja Dortmundin ottelu päättyi tasan 1–1.

Interin ja Atleticon välisessä ottelussa riitti vaarallisia tilanteita erityisesti toisella puoliajalla.

Italialaiset olivat kotikentällään määrätietoisia ja tekemisestä näki, että 0–0-tulos ei ole vaihtoehto. Inter loi yli tuplasti enemmän maaliodottamaa kuin espanjalaisvieraansa.

Hurja rynnistys palkittiin ottelun 79. minuutilla, kun Marko Arnautovic laukoi Jan Oblakin torjuman pallon maaliin Atletico-puolustajan kautta.

Maalipaikan loi hyvällä pystyjuoksullaan Lautaro Martinez, jonka laukauksen itävaltalainen Arnautovic sai tykittää maaliin.

Inter ei hellittänyt otettaan lisäajalla, vaan haki 2–0-maalia hanakasti. Tiukka yritys ei tällä kertaa tuottanut tulosta.

Samaan aikaan Eindhovenissa paikallinen PSV oli matkalla jo kauden ensimmäiseen kotitappioon, koska Borussia Dortmund nautti 1–0-taukojohdosta.

Avausmaali oli syntynyt 24. minuutilla, kun PSV:n oma kasvatti Donyell Malen pommitti vastustamattoman pommin etuylänurkkaan. Hollantilaislaituri pyysi välittömästi anteeksi kotiyleisöltä osumaansa.

PSV piti kuitenkin tilastonsa puhtaana. Se tuli toisella jaksolla rinnalle kapteeninsa Luuk de Jongin rankkarilla.

Andreas Brehme, 63, on kuollut

Saksalainen jalkapallolegenda Andreas Brehme on kuollut 63-vuotiaana, uutisoi Bild.

Bildin mukaan Brehme sai sydämenpysähdyksen.

Brehme muistetaan vuoden 1990 MM-finaalista, jossa hän ampui rangaistuspotkusta Saksan maajoukkueen 1–0-voittoon Argentiinasta.

Pelaajaurallaan puolustajan paikalla viihtynyt Brehme edusti Saksassa Kaiserlauternia ja Bayern Müncheniä sekä Italiassa Inter Milanoa ja Espanjassa Real Zaragozaa.

Seurajoukkueissaan Brehme saavutti muun muassa kaksi Saksan mestaruutta ja Italian mestaruuden.

Enimmäkseen puolustajana pelannut Brehme tunnettiin muun muassa taitavana vapaapotkujen potkaisijana.

Sydänpysähdyksen saanut Tom Lockyer, 29, kertoi kauhun­hetkistään

Luton Townin kapteeni Tom Lockyer paljastaa, että hänen sydämensä pysähtyi lähes kolmeksi minuutiksi, kun hän sai sairaskohtauksen kesken ottelun Bournemouthia vastaan 16. joulukuuta. Lockyer oli viisi päivää sairaalahoidossa pelottavan lyyhistymisen jälkeen.

29-vuotiaalle Luton-kipparille asennettiin sairaalassa rytmihäiriötahdistin. Hän pääsi tapaamaan joukkuetovereitaan jälleen tammikuussa harjoituksissa, mutta paluu pelikentille saa vielä odottaa.

Hän antoi Sky Sportsille haastattelun, jossa hän kertoi kokemuksestaan.

Lockyer kertoi, että hän oli jo ”kirjaimellisesti kuollut” lyyhistyttyään kentän pintaan Bournemouth-ottelussa. Hänen sydämensä oli pysähtyneenä kaksi minuuttia ja 40 sekuntia.

SYYTÄ sydämenpysähdykselle ei ole löytynyt. Lockyer kertoi, että oli tuntenut olonsa normaalin hyväksi ennen ottelua.