Inter otti ohuen edun

JALKAPALLON Mestarien liigan neljännesvälierävaihe jatkui tiistai-iltana, kun PSV Eindhoven kohtasi Dortmundin ja Inter Atletico Madridin.

Inter voitti oman kotiottelunsa 1–0, PSV:n ja Dortmundin ottelu päättyi tasan 1–1.

Interin ja Atleticon välisessä ottelussa riitti vaarallisia tilanteita erityisesti toisella puoliajalla.

Italialaiset olivat kotikentällään määrätietoisia ja tekemisestä näki, että 0–0-tulos ei ole vaihtoehto. Inter loi yli tuplasti enemmän maaliodottamaa kuin espanjalaisvieraansa.

Hurja rynnistys palkittiin ottelun 79. minuutilla, kun Marko Arnautovic laukoi Jan Oblakin torjuman pallon maaliin Atletico-puolustajan kautta.

Maalipaikan loi hyvällä pystyjuoksullaan Lautaro Martinez, jonka laukauksen itävaltalainen Arnautovic sai tykittää maaliin.

Inter ei hellittänyt otettaan lisäajalla, vaan haki 2–0-maalia hanakasti. Tiukka yritys ei tällä kertaa tuottanut tulosta.

Samaan aikaan Eindhovenissa paikallinen PSV oli matkalla jo kauden ensimmäiseen kotitappioon, koska Borussia Dortmund nautti 1–0-taukojohdosta.

Avausmaali oli syntynyt 24. minuutilla, kun PSV:n oma kasvatti Donyell Malen pommitti vastustamattoman pommin etuylänurkkaan. Hollantilaislaituri pyysi välittömästi anteeksi kotiyleisöltä osumaansa.

PSV piti kuitenkin tilastonsa puhtaana. Se tuli toisella jaksolla rinnalle kapteeninsa Luuk de Jongin rankkarilla.