Xabi Alonso teki ratkaisunsa

Xabi Alonso ilmoitti perjantaina, että hän jatkaa uraansa Bayer Leverkusenissa.

– Työni täällä ei ole vielä valmis, Alonso perusteli ratkaisuaan The Athleticin mukaan.

Suomen jalkapallomaajoukkueen maalivahdin Lukas Hradeckyn edustama Leverkusen on pelannut huikean kauden ja johtaa Bundesliigaa kymmenen pisteen erolla Bayern Müncheniin. Leverkusen ei ole hävinnyt tällä kaudella yhtään ottelua, kun liigakautta on jäljellä kahdeksan kierrosta.

Eurooppa-liigassa Leverkusen on edennyt puolivälieriin ja Saksan cupissa välieriin, joten sillä on mahdollisuus triplajuhliin. Bundesliigan mestaruus olisi Leverkusenille seurahistorian ensimmäinen.

suomalaisnaisten urakka päättyi Mestarien liigan puolivälieriin

Barcelona voitti Brannin ja PSG Häckenin jalkapallon naisten Mestarien liigassa. Suomalaispelaajien Katariina Kosolan, Joanna Tynnilän ja Nanne Ruuskasen matka tyssäsi puolivälieriin.

Suomalaisten Joanna Tynnilän ja Nanne Ruuskasen edustama norjalaisjoukkue hävisi vierasosan torstaina maalein 1–3 ja UWCL:n mestari Barcelona eteni välieriin yhteismaalein 5–2. Brannin avauksessa ollut Tynnilä otettiin vaihtoon 72. minuutilla.

Avausosan Norjassa 2–1 voittanut Barcelona siirtyi vajaassa tunnissa 2–0-johtoon Aitana Bonmatin ja ruotsalaisen Fridolina Rolfön osumilla.

Brannin toiveita herättäneen 1–2-kavennuksen viimeisteli nopean hyökkäyksen päätteeksi Tomine Svendheim, jonka tarkka laukaus meni maaliin takatolpan kautta 70. minuutilla.

Pari minuuttia ennen loppua Patricia Guijarro sinetöi Barcelonan loppulukemat 3–1:een. Joukkue kohtaa välierissä englantilaisen Chelsean.

Pomo suuteli pelaajaa väkisin – Voi joutua vuosiksi vankilaan

ESPANJAN jalkapalloliiton entistä puheenjohtajaa Luis Rubialesia uhkaa vankilatuomio. Espanjan syyttäjänviranomainen hakee Rubialesille 2,5 vuoden tuomiota, kertoo muun muassa espanjalaislehti Marca.

Rubiales on syytettynä seksuaalisesta häirinnästä ja pakottamisesta. Hän suuteli maailmanmestaruuden voittaneen joukkueen pelaajaa Jennifer Hermosoa vastoin tämän tahtoa MM-finaalin palkintojenjaossa Sydneyssä viime vuoden elokuussa.

Rubiales kielsi tehneensä mitään väärää, mutta Hermoso kiisti suostuneensa suudelmaan.

Espanjan naisten maajoukkueen ex-valmentaja Jorge Vildaa, joukkueen nykyistä urheilujohtajaa Albert Luqueta ja lajiliiton markkinointipäällikköä Ruben Riveraa syytetään niin ikään pakottamisesta. Syyte liittyy suudelman jälkeisiin tapahtumiin.

Miehet yrittivät painostaa Hermosoa sanomaan julkisuudessa, että kumpikin osapuoli halusi suudella. Pelaaja ei tähän suostunut.

Vankilatuomion lisäksi syyttäjänviranomainen vaatii Rubialesia maksamaan Hermosolle 100 000 euroa vahingonkorvauksia. Rubialesille vaaditaan myös neljän vuoden lähestymiskieltoa.

jättiläiset iskevät heti yhteen

KAIKKI kesä–heinäkuun jalkapallon miesten EM-kisoihin osallistuvat 24 maata on nyt selvillä. Kolme viimeistä paikkaa ratkesi dramaattisten vaiheiden jälkeen myöhään tiistai-iltana.

Puola kaatoi Walesin rangaistus­potku­kilpailussa, ja Ukraina nousi kisoihin oltuaan jo tappiolla jatkokarsinta­finaalissa Islantia vastaan.

Georgia puolestaan kaatoi rangaistuspotkuilla Kreikan. Fifa-rankingissa 77. sijalla – 17 pykälää Huuhkajien perässä – oleva maa eteni Kansojen liigan takaportin kautta ensi kertaa historiassaan arvokisoihin.

EM-kisojen lohkoista yksi hyppää silmille todellisena ”kuolemanlohkona”. Siinä pelaavat suurmaat Espanja, Italia ja Kroatia sekä haastaja Albania.

Lohkovaiheessa nähdään myös mielenkiintoinen Ranskan ja Hollannin kohtaaminen. Kaksikon takana Puolalla ja Itävallalla on täysi työ päästä jatkoon.

Tämä mies maksoi Dani Alvesin ulos vankilasta

Jalkapalloilija Dani Alves, 40, on saanut luvan poistua vankilasta odottamaan raiskaustuomionsa valituksen käsittelyä.

Alvesin miljoonan euron takuun maksoi hänen entinen joukkuekaverinsa Memphis Depay, 30.

Alves ja Depay pelasivat yhdessä FC Barcelonassa kaudella 2021–22.

Alves ehti viettää vankilassa 14 kuukautta saatuaan neljän ja puolen vuoden vankeusrangaistuksen.

Jalkapalloilija määrättiin nyt luovuttamaan Brasilian ja Espanjan passinsa viranomaisille, jotta hän ei pääse karkaamaan Espanjasta. Hänen on myös ilmoittauduttava oikeudessa viikoittain.

Englannin pelipaidasta raivokas kohu!

Englannin jalkapallomaajoukkueen uusi pelipaita on herättänyt kiivasta keskustelua niin kannattajien kuin poliitikkojen keskuudessa.

Uuden pelipaidan takana olevassa Englannin lipussa on punaisen värin lisäksi käytetty tummansinistä ja violettia.

Esimerkiksi X-palvelussa moni kannattaja on pitänyt uudistusta epäkunnioittavana ja loukkaavana.

Mettä jopa Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri Rishi Sunak on kommentoinut aihetta. Hänestä Englannin lippuun ei pitäisi sekaantua.

– Se on ylpeytemme ja identiteettimme lähde. Se kuvastaa sitä, keitä me olemme. Se on täydellinen sellaisenaan, Sunak sanoi BBC:n mukaan.

Englannin jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate on samoilla linjoilla. Hänestä kyseessä ei nyt ole Englannin lippu.

– Jos siinä ei ole punaista ristiä valkoisella pohjalla, se ei ole Pyhän Yrjön lippu, Southgate totesi The Sun -lehden haastattelussa.

Legendaarinen manageri Harry Redknapp, 77, piti lippua häpeällisenä.

Englannin pelipaitakohu on Euroopan jalkapallossa jo toinen tällä viikolla. Saksan maajoukkueet yllättivät vaihtamalla saksalaisen Adidaksen yhdysvaltalaiseen Nikeen.

Saksan jalkapalloliitto päättää vuonna 1950 alkaneen Adidas-yhteistyön sopimuskauden lopuksi ja aloittaa yhteistyön Niken kanssa vuodesta 2027.

Myös Saksassa poliitikot järkyttyivät uutisesta. Esimerkiksi talousministeri Robert Habeck totesi, ettei hän voi kuvitellakaan Saksan paitaa ilman kolmea raitaa. Hänen mukaansa se on osa saksalaista identiteettiä.

Saksan maajoukkuepaitaan järisyttävä muutos

SAKSAN jalkapallomaajoukkueet ovat päättäneet vaihtaa saksalaisen urheiluvälinejätin Adidaksen yhdysvaltalaiseen Nikeen. Päätös on suututtanut maan talousministerin Robert Habeckin.

Habeck kuvailee muutosta uutistoimisto AFP:n mukaan ”isänmaallisuuden puutteeksi” Saksan jalkapalloliiton taholta.

– Pystyn tuskin kuvittelemaan Saksan paitaa ilman kolmea (Adidaksen) raitaa, Habeck lausui AFP:lle lähettämässään tiedotteessa.

Saksan jalkapalloliitto tiedotti torstaina, että se päättää vuonna 1950 alkaneen yhteistyön nykyisen sopimuskauden lopuksi ja aloittaa yhteistyön Niken kanssa vuodesta 2027 alkaen. Sopimus kestää vuoteen 2034.

Arvioiden mukaan sopimus on arvoltaan noin 100 miljoonaa euroa vuosittain, eli suunnilleen kaksinkertaisesti verrattuna sopimukseen Adidaksen kanssa.

Suomea runneltiin Walesissa, EM-kisapaikka karkasi

Suomi suorastaan häpäistiin jalkapallon EM-jatkokarsinnan ottelussa Walesia vastaan.

Wales rallatteli 4–1-voittoon ja pelaa EM-kisapaikasta seuraavaksi Puolaa vastaan. Suomi jää turnauksesta rannalle.

Walesilta osuivat David Brooks, Neco Williams, Brennan Johnson ja Daniel James. Suomen ainoan maalin teki Teemu Pukki avausjakson lopussa.

Wales kohtaa tiistaina Puolan. Otteluparin voittaja etenee EM-kisoihin. Suomi taas pelaa tiistaina panoksettoman maaottelun Viroa vastaan Olympiastadionilla.

Lukas Hradecky haukkui Tinderin

Hradeckyn kipparoima Bayer Leverkusen on juuri kaatanut Saksan mestaruuden 11 kertaa peräkkäin voittaneen Bayern Münchenin tylysti 3–0 ja karannut sarjassa jo viiden pisteen karkumatkalle. Kaksi kierrosta myöhemmin ero on kasvanut jo kymmeneen. Leverkusen on vahvasti matkalla kohti historiansa ensimmäistä Bundesliigan mestaruutta.

Nollan pitänyt Hradecky kiipeää Leverkusenin BayArenan päätykatsomon aidalle ja aloittaa huudatuksen. Hän on hyvin tottunut megafonin käyttäjä Suomen A-maajoukkueen peleistä, mutta tällä kertaa ilmassa on epävarmuutta.

Hradecky on selkeästi hieman kiusaantunut, koska ei tätä siinä vaiheessa tiennyt. Kannattajakulttuurin tuntemus ja suhde heihin tuntuu olevan turkulaiselle aivan vilpittömän tärkeä asia, ei vain seikka, jota jalkapalloilijan pitää hokea. Ja siksi hän on fanien lemmikki niin Saksassa kuin Suomessakin.

HRADECKY avautui 2019 Udinessa ennen EM-karsintojen alkua hieman myös silloisesta poikamieselämästään ja kertoi, ettei stressaa vakiintumisesta.

– Olen aika vanhanaikainen. On olemassa Tinderit ja muut, mutta ihmiset ovat niissä vääristä syistä liikkeellä. Haluan uskoa kohtaloon, että olet oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Tuleva tyttöystävä tai vaimo löytyy jostain sieltä, hän sanoi tuolloin Ilta-Sanomille.

Joulukuun 2023 alussa Captain’s Ball -palkintogaalassa Suomen vuoden jalkapalloilijaksi kuudennen kerran valittu Hradecky kiitti nauhoitetussa puheessaan monia – ja lopuksi tyttöystävää.

Reilua kuukautta myöhemmin Seiska kertoi Hradeckyn tulleen pienen tyttären isäksi. Yllätysvauva! lehti otsikoi, tällä kertaa jopa osuvasti, vaikka tokkopa vauva ainakaan Hradeckyä tai tämän puolisoa, saksalaista mallia Esther Heeschiä pääsi yllättämään.

Niklas Moisander korvattiin mysteerimiehellä

Mihin katosi Huuhkajista tuttu Niklas Moisander?

Kysymys nousee esiin, kun katsoo Moisanderin seuran, ruotsalaisen Malmö FF:n joukkuekuvaa. Pelaajat ovat otoksessa siististi rivissä, mutta suomalaispelaaja puuttuu joukosta. Tarkkasilmäiset sosiaalisen median käyttäjät huomasivat, että takarivissä on mysteerimies.

Joukkueeseen ei kuitenkaan oltu kaikessa hiljaisuudessa hankittu uutta pelaajaa, vaan kuvassa poseerasi seuran myyntihenkilökuntaan kuuluva Ivo Konjevod.

Selitys myyjään päätymisestä joukkuekuvaan oli mystinen.

Konjevodilla katsottiin olevan samanlainen ruumiinrakenne kuin Suomen entisellä maajoukkuepelaajalla Moisanderilla. Ennen virallisen kuvan julkaisemista – tai uudelleen julkaisemista – kuvaan vaihdetaan Moisanderin kasvot.

Kuvan itselleen saanut Konjevod osa nauraa tapaukselle. Malmön joukkuetta pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaana.

Moisander pelasi Huuhkajissa vuosina 2008–2017 yhteensä 62 maaottelua. Hän on edustanut ruotsalaisseuraa kesästä 2021 lähtien.