Lukas Hradecky kertoo, miten mestaruuspaineet unohtuvat

Mikään joukkue ei Bundesliigan historiassa ole 10 kierroksella kadottanut 10 pisteen etumatkaa. Lukas Hradecky on viime aikoina päässyt vähällä, mutta ei torjuttavia palloja kaipaakaan.

Hyvin lähellä ensimmäistä mestaruuttaan olevan Leverkusenin tähtimaalivahti ja kapteeni Lukas Hradecky naurahti maanantaina Yle Urheilun haastattelussa kyseiselle tilastolle.

– Joka viikko tulee erilaista uutta statistiikkaa. Pidämme jalat 10 senttiä maan sisässä emmekä leiju. Tietysti olisi pettymys, jos mitään ei kaudesta jäisi käteen. Viimeisillä kolmella kierroksella emme ole pelanneet mitenkään hyvin, mutta silti voittaneet.

Yhtä vaille kaikki Leverkusenin liigaottelut tällä kaudella pelannut Hradecky torjui sunnuntaina Bundesliiga-uransa 82. nollapelin, kun FC Köln kaatui vieraissa 2–0. Hradeckyn kannalta ottelu noudatteli viime ajoilta tuttua kaavaa: torjuntatöitä ei tullut nimeksikään. Sargis Adamyan puski 51. minuutilla 0–1-tilanteessa sisätolppaan, mikä oli jo pelin alkupuolella ulosajon kautta vajaalle joutuneiden isäntien ainoa supervaarallinen maalipaikka.

– En kaipaa mitään pallosadetta, jotta saisin loistaa. Mieluummin olen torjumatta kertaakaan ja voitetaan kuin torjun 10 kertaa ja hävitään, totesi Hradecky, joka on Bundesliigan tämän hetken ulkomaalaisveskareista pelannut eniten otteluita.