Mestarien liigassa mieletöntä rankkari­draamaa

Barcelonan tulevaisuus riippui pitkälti tiistaisesta Mestarien liiga -ottelusta.

Erityisesti 17-vuotias topparilupaus Pau Cubarsí joutui todella kovan tehtävän eteen, koska hänen piti pysäyttää Napolin supertähti Victor Osimhen.

Nuorukainen turhauttikin nigerialaishyökkääjän täysin näkymättömiin. Ja jo vartin kohdalla 20-vuotias Fermín López vei isännät 1–0-johtoon Robert Lewandowskin hienon esityön jälkeen.

Vain reilu minuutti myöhemmin vasta 16-vuotias Lamine Yamal käynnisti hyökkäyksen. Hän syötti pallon Raphinhalle, joka ampui pallon Napoli-maalin tolppaan.

Brassi putosi polvilleen pettymyksestä, mutta nousi välittömästi ylös, koska João Cancelo niittasi paluupallon verkkoon.

Toisella jaksolla Barcelona olikin suurissa vaikeuksissa, kun vierasjoukkue vyörytti hyökkäyksiään Marc-André ter Stegenin vartioimalle maalille.

Se kuitenkin selvisi ilman lisätakaiskuja, ja kun 83. minuutilla Lewandowski niittasi kauden 19. maalinsa, oli jatkopaikka jo käytännössä varma.

Barcelona voitti tiistaina 3–1, joten se jatkaa puolivälieriin yhteismaalein 4–2.

Tiistai-Illan toinen ottelu Arsenal–Porto venyi rangaistuspotkukilpailuun asti.

Ensimmäisen osaottelun jälkeen 0–1-tappiolla ollut Arsenal iski tiistaina avausmaalin 41. minuutilla kotistadionillaan. Martin Ödegaard syötti boksiin ja Leandro Trossard sijoitti alakulmaan.

Toisen puoliajan 68. minuutilla Ödegaardin tyhjiin sijoittama maali hylättiin, koska tilanteen syntyessä Kai Havertz repi paidasta ”ikinuorta” Porton topparia Pepeä. Lähimpänä maalia oli Arsenalin Gabriel Jesus, jonka laukauksen Porton maalivahti Diogo Costa torjui kulmaksi.

Rankkarikisassa ratkaisijaksi nousi kaksi yritystä torjunut Arsenalin maalivahti David Raya. Hän venytti kätensä Wendellin ja Galenon rankkareiden eteen. Arsenalin kaikki neljä laukojaa tekivät maalin.