Superlahjakkuus iski taas

Tanskalainen Chido Obi-Martin, 16, mätti lauantaina peräti seitsemän maalia, kun Arsenal rökitti alle 18-vuotiaiden kilpasarjan vierasottelussaan Norwichin 9–0.

The Athletic -lehden mukaan Chido Obi-Martin on iskenyt 24 maalia seitsemässä viime ottelussaan.

Chido Obi-Martin säväytti jo viime vuoden marraskuussa, kun hän viimeisteli kymmenen maalia alle 16-vuotiaiden pelissä Liverpoolia vastaan. Arsenal voitti tuon vierasottelunsa 14–3.

OBI-MARTININ ilmoitetaan olevan 188 senttiä pitkä. Hänen sanotaan olevan fyysisiltä ominaisuuksiltaan edistynyt ikäisekseen.

Arsenalin juniorijoukkueessa muhii melkoinen lahjakkuus.

Huuhkajien kohutähti palasi kentälle – tarjoili heti Lionel Messille maalin

INTER Miami jatkoi mainiota kevätvirettään jalkapallon MLS:ssä. Joukkue löi vieraskentällä New England Revolutionin 4–1 ja vankisti paikkaansa liigan itäisen konferenssin kärjessä.

Joukkueen ykköstähti Lionel Messi, Hän iski kaksi maalia innokkaan vierasyleisön riemuksi. Paikalle Messiä pällistelemään oli saapunut peräti 65 612 katsojaa – Revolutionin yleisöennätys.

Ensimmäisen Messin osumista alusti Suomen maajoukkuepelaaja Robert Taylor.

TAYLOR ja Messi iskivät reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Taylor ujutti tarkan läpisyötön Messille, joka ampui tarkasti maaliin.

Argentiinalaistähti lisäsi toisen osuman 67. minuutilla. Ottelun loppupuolella Benjamin Cremaschi ja Luis Suarez sinetöivät vierasjoukkueen voiton.

Taylor aiheutti kevättalvella kohun, kun hän jättäytyi valituksi tulemisen jälkeen sivuun Huuhkajien EM-jatkokarsintapeleistä. Hän vetosi seurajoukkuevelvoitteisiin.

peli­paita­myynti räjähti!

JALKAPALLON miesten Kakkosessa pelaava helsinkiläisseura FC Kiffen on noussut äkillisesti jättisuosioon Saksassa erikoisesta syystä.

Saksa laillisti kannabiksen käytön ja hallussapidon huhtikuun alussa. Saksankielinen verbi kiffen tarkoittaa kannabiksen polttamista ja on tehnyt suomalaisseurasta ilmiön.

Seura on vastannut huutoon ja julkaissut viestipalvelu X:ssä eli entisessä Twitterissä saksankielisen viestin, jossa on linkki seuran retropelipaidan tilauslomakkeeseen.

Viesti oli tavoittanut perjantai-iltapäivään mennessä yli 322 000 sosiaalisen median käyttäjää.

NIMEN merkitys saksankielisissä maissa on ollut jo pitkään tiedossa yli satavuotiaassa perinneseurassa. Kiffen on näkynyt muun muassa hassujen joukkuenimien listoilla.

Mustina hurmureina nykyisin tunnettu Kiffen pelasi ensimmäiset ottelunsa paidassa, jonka värityksenä oli punavihreä pystyraita. Nyt nuo värit kiinnostavat maailmalla.

WIKMAN uskoo saksalaiskatsojien määrän Kiffenin peleissä kasvavan tulevana kesänä. Se tuo rahaa seuran lisäksi helsinkiläisille hotelleille ja ravintoloille.

Retropaidan myynti tuonee seuran kassaan viisinumeroisen summan euroja. Lisäksi sillä on nyt valmis asiakaskunta uusia tuotteita varten.

Valeri Popovitš kertoi venäläismedialle Suomen synkistä tapahtumista

Venäläinen urheilu-uutissivusto Championat julkaisi torstaina laajan haastattelun jalkapallon Veikkausliigassa vuosia pelanneesta ja Suomeen asettuneesta Valeri Popovitšista, 53.

Pitkän haastattelun päätteeksi Championatin toimittaja kysyi Popovitšilta, onko asenne häntä kohtaan Suomessa muuttunut.

– Suomessa on paljon venäläisiä. On selvää, että sanomalehdissä on vain negatiivisia asioita, mutta henkilökohtaisessa kanssakäymisessä ei ole mitään ongelmia. Ei vielä, Popovitš sanoi ja nauroi Championatin mukaan.

– Kaikki on tavallista ja tyyntä.

Popovitsh muutti Moskovasta Suomeen vuonna 1992, jolloin hän siirtyi pelaamaan Tampereen Pallo-Veikkoihin yhdessä Oleg Ivanovin kanssa. Parhaiten ”Tsaari” Popovitsh muistetaan kuitenkin Valkeakosken Hakan pelaajana. Hän edusti seuraa vuosina 1994–2008 ja voitti tuona aikana viisi mestaruutta.

POPOVITSH lopetti pääsarjauransa Suomessa mestaruuteen HJK:n paidassa vuonna 2009. Nykyisin hän työskentelee metallialalla. Valeri Popovitshin nuorin poika Anton Popovitsh, 27, pelaa Veikkausliigaa Ilveksen keskikentällä.

Liverpool romahti ulos mestaruustaistelusta

Goodison Park eli keskiviikkona yhden historiansa tärkeimmän illan.

Kyseessä oli stadionvanhuksen toiseksi viimeinen Liverpoolin paikalliskamppailu ja se päättyi isäntäjoukkue Evertonin 2–0-voittoon.

Jarrad Branthwaite teki kotijoukkueen 1–0-johtomaalin 27. minuutilla, ja Dominic Calvert-Lewin puski loppulukemiksi 2–0 vajaan tunnin kohdalla.

Evertonille voitto Liverpoolista on harvinaista herkkua, sillä kyseessä oli sille vasta toinen derby-voitto viimeiseen 27 otteluun.

Jürgen Kloppin toinen mestaruus Liverpoolin päävalmentajana näyttää nyt varsin epätodennäköiseltä. Menestysvalmentaja jättää Liverpoolin kauden päätteeksi.

Klopp sanoi viime viikolla, että Liverpoolilta vaaditaan täydellisyyttä, jotta se voisi voittaa mestaruuden. Joukkue on kuitenkin hävinnyt kolmesta viime ottelustaan kaksi.

Manchester Cityllä on tilaisuus ohittaa Liverpool jo torstaina, kun se kohtaa vieraissa Brightonin.

Vangittu Kuopion kaupparyöstöistä epäiltynä

JALKAPALLON miesten Ykkösessä pelaavan KuPS Akatemian sopimuspelaajaa epäillään vakavasta rikoksesta. Seura tiedotti asiasta verkkosivuillaan tiistaina.

KuPSin mukaan pelaaja on täysi-ikäinen. Seura ei kerro pelaajan nimeä tai sitä, mistä rikoksesta pelaajaa epäillään.

Rikoksista epäilty pelaaja ei kuulu KuPSin Veikkausliiga-joukkueen pelaajiin, vaan pelaa Ykkösessä eli jalkapallon kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

KuPS ry on tiedottanut sivuillaan pelaajaan kohdistuvista rikosepäilyistä. Seura kertoi, että pelaaja on suljettu toistaiseksi pois sen toiminnasta.

Tiedotteen mukaan rikosepäilyt ovat järkyttäneet seurassa.

– Tieto koskettaa syvästi monia seuramme pelaajia, valmentajia ja toimihenkilöitä.

Seura selvittää, millaista tukea seuran sisällä tarvitaan pelaajan rikosepäilyjen takia.

Poliisi otti pelaajan kiinni viime viikolla. Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi hänet maanantaina todennäköisin syin epäiltynä neljästä törkeästä ryöstöstä ja yhdestä ryöstön yrityksestä.

Inter voitti Italian mestaruuden – Pelipaitaan haluttu muutos

MILANOLAISSEURA Internazionale varmisti myöhään maanantaina Italian Serie A:n mestaruuden kukistettuaan paikallisottelussa AC Milanin maalein 2–1.

San Siron illassa ensimmäisen maalin teki Interin Francesco Acerbi, kun ottelua oli pelattu 18 minuuttia. Ottelun toisella puoliskolla 49. peliminuutilla onnistunut Marcus Thuram kasvatti vielä johtoa yhdellä maalilla ennen kuin Fikayo Tomori ehti kaventaa 80. minuutilla.

Inter on kerryttänyt niin kovan johdon, ettei sarjataulukossa toisena olevan AC Milanin ole enää mahdollista saavuttaa sitä. Interillä on kaulaa milanolaishaastajaansa 17 pisteen verran, ja joukkueilla on otteluita pelaamatta vielä viisi kappaletta.

Mestaruus on Interille jo 20. Serie A:ssa. Milanolaisseura on vasta toinen joukkue, joka on saavuttanut kyseisen rajapyykin.

20. mestaruus tarkoittaa, että Inter saa ensi kaudella ommella pelipaitaansa toisen kultaisen tähden. Italiassa saa käyttää tähtimerkintää jokaista kymmentä voitettua scudettoa kohtaan.

Tärkää on myös se, että AC Milanin saldo jää yhä 19:ään.

Manchester United tarvitsi rankkarikisan alasarjaseuraa vastaan

Se vaikutti olevan jo ratkaistu, kun Manchester United -kapteeni Bruno Fernandes viimeisteli vajaan tunnin kohdalla punapaitojen 3–0-johdon.

Ensimmäinen varoitus tuli 71. minuutilla, jolloin Ellis Simms iski Coventryn avausmaalin hienon hyökkäyksen päätteeksi.

Tilanne alkoi näyttää totiselta kahdeksan minuuttia myöhemmin. Tuolloin Simms alusti ja Callum O’Hare iski.

Aika näytti loppuvan kuitenkin kesken, niin suuri oli lopulta taitokuilu suurseuran ja divaripoppoon välillä. Lisäaikaminuutti toisensa perään kului. Yhtäkkiä Coventrylle vihellettiin rangaistuspotku. Lisäajan viidennellä minuutilla jenkkihyökkääjä Haji Wright iski rankkarin verkkoon.

Unitedin tyrmistykseksi ottelu meni jatkoajalle.

Unitedin brassitähti Casemiron ensimmäinen veto oli surkea, ja Coventry sai edun heti ensimmäisessä vuoroparissa.

Onana nappasi O’Haren vedon kiinni, ja kun Ben Shaef pommitti oman vetonsa taivaan tuuliin, jäivät ratkaisun avaimet Rasmus Højlundille.

Nuori tanskalainen onnistui ja johdatti Manchester Unitedin jälleen Englannin cupin finaaliin.

Siellä sitä odottaa rakas naapuri City, joka viime keväänä oli parempi maalein 2–1 samojen joukkueiden kohdatessa cupin loppuottelussa.

Ilves on kriisin partaalla

TAMPEREEN Ilves ei saanut voittotiliään vieläkään auki jalkapallon Veikkausliigassa. Joukkue kärsi 0–1-tappio SJK:n vieraana Seinäjoella. Samalla SJK nousi seitsemään pisteeseen ja sarjan kärkipaikalle.

Ottelun ainoa maali syntyi 34. minuutilla rangaistuspilkulta, kun Joona Veteli kopautti Babacar Fatia jaloille ja pallo vietiin pisteelle. SJK:n venezuelalais-nicaragualainen tehokärki Jaime Moreno lirutti pallon varmasti keskelle maalia.

Seinäjokisille voitto puolestaan tarkoitti sarjan piikkipaikalle nousemista. Seuraavaksi SJK saa vastaansa Veikkausliigan suuren ennakkosuosikin HJK:n, joka on avannut kautensa voitolla ja tappiolla.

Veikkausliiga jatkuu lauantaina neljän ottelun voimin.

Leverkusen teki sen taas! Vältti tappion viime hetkellä ja eteni Eurooppa-liigan välieriin

Jalkapallon Bundesliigan mestaruuden viikonloppuna varmistanut Leverkusen teki torstai-iltana tempun, missä se on onnistunut niin monta kertaa tällä kaudella aiemminkin.

Saksalaisseura oli lähellä kärsiä kauden ensimmäisen tappionsa, kun West Ham johti ottelua vielä parisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

Vaihdosta sisään tullut Jeremie Frimpong tasoitti pelin kuitenkin 1–1:een 89. minuutilla ja venytti Leverkusenin tappiottomien otteluiden putken jo nyt jo 44. ottelun mittaiseksi.

Hradeckyn joukkue tavoittelee historiallista triplamestaruutta, koska jo varmistuneen Bundesliiga-tittelin lisäksi se on jo mukana Saksan cupin finaalissa. Eurooppa-liigan välierissä se kohtaa AS Roman, joka tyrmäsi AC Milanin yhteismaalein 3–1.