Kylian Mbappé ratkaisi PSG:lle välieräpaikan

JALKAPALLON Mestarien liigan puolivälieristä ei tiistai-iltana käänteitä puuttunut. Paris Saint-Germain nousi Kylian Mbappen johdolla tappioasemasta yhteismaalein 6–4 välieriin. Borussia Dortmund yllätti Atlético Madridin ja selviytyi myös välieriin.

Vasta 11 minuuttia oli pelattuna, kun katalonialaisten 16-vuotias ihmelapsi Lamine Yamal nöyryytti Portugalin maajoukkuepakki Nuno Mendesiä puhtaalla nopeudellaan ja röyhkeydellään. Yamal ohitti hänet kuin bussipysäkin ja syötti pelivälineen maalin eteen pysäköineelle Raphinhalle.

Otteluparin kannalta dramaattisin käänne nähtiin vajaan puolen tunnin kohdalla, kun Barcelonan luottotoppari Ronald Araújo nappasi Bradley Barcolan olkapäästä kiinni, kun ranskalaiskärki oli puolittain läpi.

Tämän jälkeen PSG tasoitti ensimmäisellä puoliajalla Ousmane Dembelen maalilla ja meni menojaan toisella puoliajalla. Ensin Vitinha toi PSG:n yhteismaaleissa tasalukemiin, ja tähtipelaaja Mbappe iski kaksi maalia, jotka lopullisesti upottivat Barcelonan haaveet välieristä.

Ottelun jälkeen Mbappe yltyi ylistämään pariisilaisuuttaan.

– Unelmani on voittaa Mestarien liiga Pariisille. Olen ollut ensimmäisestä päivästä lähtien ylpeä pelatessani PSG:ssä edustaen maani pääkaupunkia. Tässä on minulle jotain erityistä, sillä olen kasvanut siellä, Mbappe totesi uutistoimisto Reutersin mukaan.