Ukrainalainen nousi Real Madridin sankariksi

Monien mielestä Mestarien liigan moraalinen loppuottelu pelattiin jo puolivälierävaiheessa.

Hallitseva mestari Manchester City kohtasi siinä kaikkien aikojen menestyneimmän euroseuran Real Madridin. Ja kun vielä avausosa päättyi Santiago Bernabéulla tasan 3–3, oli yleisöllä lupa odottaa todellista draamaa Etihadin ratkaisuosasta.

Ja sellaista todellakin saatiin. Ottelu Manchesterissa sai räjähtävän alun, kun Real Madrid iski avausmaalin jo 12. minuutilla.

Toisella jaksolla Cityn myllytys vain tiivistyi, ja lopulta 76. minuutilla Kevin De Bruyne ampui ansaitun tasoituksen. Belgialainen sai käytännössä ilmaisekse pallon maalin eteen, koska Antonio Rüdiger epäonnistui pahasti purkupallossaan.

Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla enää nähty edes jatkoajalla, joten ratkaisua piti hakea rankkarikisasta.

Lunin, 25, torjui pilkkukisassa sekä Bernardo Silvan että Mateo Kovacicin yritykset. Real voitti pilkut 4–3. Ratkaisumaalin iski toppari Antonio Rüdiger.