peli­paita­myynti räjähti!

JALKAPALLON miesten Kakkosessa pelaava helsinkiläisseura FC Kiffen on noussut äkillisesti jättisuosioon Saksassa erikoisesta syystä.

Saksa laillisti kannabiksen käytön ja hallussapidon huhtikuun alussa. Saksankielinen verbi kiffen tarkoittaa kannabiksen polttamista ja on tehnyt suomalaisseurasta ilmiön.

Seura on vastannut huutoon ja julkaissut viestipalvelu X:ssä eli entisessä Twitterissä saksankielisen viestin, jossa on linkki seuran retropelipaidan tilauslomakkeeseen.

Viesti oli tavoittanut perjantai-iltapäivään mennessä yli 322 000 sosiaalisen median käyttäjää.

NIMEN merkitys saksankielisissä maissa on ollut jo pitkään tiedossa yli satavuotiaassa perinneseurassa. Kiffen on näkynyt muun muassa hassujen joukkuenimien listoilla.

Mustina hurmureina nykyisin tunnettu Kiffen pelasi ensimmäiset ottelunsa paidassa, jonka värityksenä oli punavihreä pystyraita. Nyt nuo värit kiinnostavat maailmalla.

WIKMAN uskoo saksalaiskatsojien määrän Kiffenin peleissä kasvavan tulevana kesänä. Se tuo rahaa seuran lisäksi helsinkiläisille hotelleille ja ravintoloille.

Retropaidan myynti tuonee seuran kassaan viisinumeroisen summan euroja. Lisäksi sillä on nyt valmis asiakaskunta uusia tuotteita varten.