David Beckhamilta mehevä paljastus Lionel Messistä

MLS-SEURA Inter Miamin omistaja David Beckham paljasti mielenkiintoisia asioita Lionel Messin saapumisesta seuraansa.

Mielenkiintoisimmat paljastukset liittyivät jalkapallon supertähteen Messiin.

– Kun esittelin joukkueen luovalle tiimille, ja yritin muodostaa seuralle logoa ja värejä, niin esityksen viimeisellä sivulla oli kuva Messistä Miamin jalkapallo pelipaidat, joten unelmani oli aina tuoda hänet joukkueeseen, Beckham paljastaa podcastissa.

Messi tunnetaan erityisesti ajastaan FC Barcelonassa, johon argentiinalainen siirtyi jo 13-vuotiaana.

Hän saavutti seurassa peräti 33 mestaruuspokaalia, joista kirkkaimpana on neljä Mestarien liigan voittoa.

FC Barcelona julkisti uuden päävalmentajansa

ESPANJALAISEN jalkapallojätin Barcelonan uusi päävalmentaja on saksalainen Hansi Flick, seura kertoi keskiviikkona.

Sopimus on kaksivuotinen. Saksalaismedia uutisoi jo aiemmin, että Flick korvaa Barcasta lähtöpassit saaneen Xavi Hernandezin.

Flick, 59, ei ole valmentanut sen jälkeen, kun sai viime syksynä potkut Saksan maajoukkueen päävalmentajan paikalta.

Ennen Barcelonaa Flick johdatti Bayern Münchenin menestykseen. Baijerilaiset voittivat hänen alaisuudessaan muun muassa kahdesti Bundesliigan sekä Mestarien liigan.

Flick toimi myös Saksan maajoukkueen päävalmentajana Joachim Löwin jätettyä tehtävänsä. Ennen sitä hän toimi Löwin apuvalmentajana juhlien maailmanmestaruutta 2014.

Flick valmensi Saksaa Qatarin MM-kisoissa, mutta pelit päättyivät jo alkulohkoon.

Flickin piti valmentaa Saksaa myös tulevan kesän EM-kisoissa, mutta heikkojen otteiden jatkuttua harjoitusotteluissa hän sai potkut viime vuoden syksyllä.

Nyt on Englannin vuoro

Joko nyt, Englanti? Kysymys toistuu miesten arvokisoista toiseen, ja jälleen brittifutiksen ystävillä on aihetta toivoon.

Edellisessä EM-turnauksessa finaaliin asti yltänyt Kolme leijonaa marssittaa Saksan EM-kisoihin jälleen äärettömän kovan nipun. Sen supertähtinä tuikkivat erityisesti kaksi pelaajaa.

Englannin menestys tiivistyy Harry Kanen ja Jude Bellinghamin yhteispeliin.

Bellingham, Real Madridin nuori sensaatio, on syntynyt tähteyteen. Hän on yhtä kotonaan Louis Vuittonin mallina kuin ottelun jälkeisellä haastattelupisteellä.

Kane, Bayernin maaliruisku, on paljon sulkeutuneempi tyyppi. 17-vuotiaana hän joutui hakemaan vauhtia Leyton Orientin alasarjajoukkueesta.

Miten nämä kaksi erilaista supertähteä toimivat yhdessä? Onko kaksikon välillä jopa kitkaa, joka vaarantaa Englannin mestaruusunelman?kaksikosta.

Lukas Hradeckya odotti kentällä uskomaton näky

Bayer Leverkusen juhlii jalkapallon Saksan cupin voittoa. Finaali Kaiserslauternia vastaan numeroin 0–1 (0–1). Leverkusenin ja Huuhkajien kapteeni Lukas Hradecky torjui mestareiden maalilla.

Voitto varmisti seuran historian ensimmäisen tuplamestaruuden, sillä Leverkusen voitti aiemmin myös Bundesliigan. Leverkusen hävisi koko kaudella vain yhden ottelun – tiistaisen Eurooppa-liigan loppuottelun.

Fanit esittelivät ennen Berliinin olympiastadionilla pelattua ottelua valtavaa tifoa, joka esitti ”helvettiä”. Pääosassa kohosi näyttävä paholainen, jonka rinnassa oli Kaiserslauternin tunnus 1FCK.

Lampertheimer Zeitung kertoi, että tifon tekeminen maksoi noin 100 000 euroa. Sen tekemiseen oli käytetty yli 1 000 työtuntia.

Glen Kamara ja Leeds pettyivät pahasti jalkapallon rahakkaimmassa ottelussa

SOUTHAMPTON on varmistanut nousunsa ensi kaudeksi jalkapallon Englannin Valioliigaan. Se kukisti Lontoossa pelatussa nousukarsintafinaalissa Leedsin 1–0.

Ottelun ainoan maalin laukoi ensimmäisellä puoliajalla 24. minuutilla Southamptonin hyökkääjä Adam Armstrong.

Huuhkajien keskikenttäpelaaja Glen Kamara pelasi ottelussa 73 minuuttia Leedsin jalkapallo pelipaidat ennen kuin hänet otettiin vaihtoon.

Southampton putosi Leedsin tavoin Valioliigasta liigan mestaruussarjaan viime vuoden keväällä.

Tämän kauden Englannin liigan mestaruussarjasta Valioliigaan nousivat suoraan Leicester ja Ipswich.

Barcelona turvautui hätära Xavitkaisuun

Barcelonan valmennussirkus sai yhden päätepisteen perjantaina, kun seuran puheenjohtaja Joan Laporta ilmoitti päävalmentaja Xaville, ettei tämän palveluksia enää tarvita.

Sivusta seuraten Barçan tilanne on vähintäänkin erikoinen, koska talvella Xavi itse ilmoitti lopettavansa valmentamisen tämän kauden päättyessä.

Koko kevään Laporta ja urheilutoimenjohtaja Deco yrittivät kuitenkin käännyttää entisen keskikenttätaiturin päätä – ja onnistuivat siinä. Laporta vahvisti vain noin kuukausi sitten, että Xavi jatkaakin nykyisen sopimuskautensa (kesään 2025) loppuun asti.

Pari viikkoa myöhemmin tuuliviiri kääntyi jälleen. Tällä kertaa syynä oli se, että Laporta sai myös saksalaisen Hansi Flickin suostumaan päävalmentajaksi.

Flickin nimitys vahvistetaan aikaisintaan maanantaina.

Italian alustava EM-joukkue julki

Nicolò Fagioli on mukana 30 pelaajan listalla, josta valitaan Italian lopullinen EM-kisajoukkue. Lopulliseen ryhmään nimetään 26 pelaajaa.

Juventuksen keskikenttäpelaaja on pelasi maanantaina ensimmäisen pelinsä lokakuun jälkeen. Mies oli seitsemän kuukautta pelikiellossa vedonlyöntisääntöjen rikkomisesta.

Italian päävalmentaja Luciano Spalletti nimesi alustavaan EM-ryhmään myös kolme pelaajaa, joilla ei ole aiempaa maajoukkuekokemusta: Bolognan 22-vuotias pakki Riccardo Calafiori, Lazion maalivahti Ivan Provedel, 30, sekä Hellas Veronan keskikenttäpelaaja Michael Folorunsho, 26.

Sen sijaan Juventuksen keskikenttätähti Manuel Locatelli, 26, ja Lazion konkarihyökkääjä Ciro Immobile, 34, jäivät alustavan ryhmän ulkopuolelle.

Italia pelaa kaksi ystävyysottelua ennen EM-kisoja. 4.6. saapasmaa kohtaa Turkin ja 9.6. Bosnia ja Hertsegovinan.

Maalivahdit: Donnarumma (PSG), Vicario (Tottenham), Meret (Napoli), Provedel (Lazio)

Puolustajat: Acerbi (Inter), Bastoni (Inter), Darmian (Inter), Scalvini (Atalanta), Buongiorno (Torino), Mancini (Roma), Calafiori (Bologna), Di Lorenzo (Napoli), Bellanova (Torino), Dimarco (Inter), Cambiaso (Juventus)

Keskikenttäpelaajat: Barella (Inter), Frattesi (Inter), Cristante (Roma), Pellegrini (Roma), Fagioli (Juventus), Jorginho (Arsenal), Ricci (Torino), Folorunsho (Hellas Verona)

Hyökkääjät: Chiesa (Juventus), Raspadori (Napoli), Retegui (Genoa), Scamacca (Atalanta), Orsolini (Bologna), Zaccagni (Lazio), El Shaarawy (Roma)

Lukas Hradecky seurasi sivusta finaaliunelman kariutumista

Atalanta kaatoi Leverkusenin Eurooppa-liigan loppuottelussa 3–0. Leverkusenin tappioton putki kesti 51 ottelua.

Ottelun sankari oli hattutempun iskenyt Ademola Lookman.

Atalantan päävalmentaja Gian Piero Gasperini onnistui täydellisesti taktiikassaan. Bergamolaisseura piti supertähdet Florian Wirtzin ja Álex Grimaldon täysin pimennossa.

Leverkusenilla ei ole kovin paljon aikaa toipua pettymyksestä, sillä se kohtaa Kaiserslauternin Saksan cupin finaalissa jo lauantaina.

Englannin manageri ei antanut armoa!

Englanti lähtee Saksan EM-futisturnaukseen yhtenä suurimpana ennakkosuosikkina.

Manageri Gareth Southgaten suurin haaste onkin saada joukkueeseen mahtumaan kaikki tarjolla olevat supertähdet. Tiistaina hän julkaisi ensimmäisen, 33 nimeä kattavan, treeniryhmän, josta lopullinen 26-miehinen kisajoukkue nimetään kesäkuun kahdeksas päivä.

Jo nyt on selvää, että pitkään Southgaten luottopelaajiin kuulunut Jordan Henderson jää ryhmän ulkopuolelle. Entinen Liverpool-ankkuri on tuskaillut futiksensa kanssa sekä Saudi-Arabiassa että viimeksi Ajaxissa, eikä hänen varaansa voi enää laskea keskikentän pohjapaikkaa.

Saman kohtalon koki surkean kauden pelannut Marcus Rashford. Manchester United -hyökkääjän kausi päättyy siis tulevana lauantaina, jolloin United haastaa paikalliskilpailija Cityn Englannin cupin finaalissa.

Vaikka Rashford tekisi hattutempun Wembleyllä, ei häntä enää kutsuta Englanti-paitaan.

Hendersonin ja Rashfordin lisäksi manageri tiputti kisakoneesta esimerkiksi Dominic Solanken, Raheem Sterlingin, Ben Chilwellin, Kalvin Phillipsin ja Reece Jamesin.

Southgaten valinnoista kannattaa huomioida pitkän pelikiellon kärsinyt Ivan Toney, nuoret Jarell Quansah ja Kobbie Mainoo sekä käytännössä koko kauden sivussa ollut Luke Shaw.

Lukas Hradecky kertoo, miltä tuntuu nousta Saksan fanisuosikiksi

VIIKONLOPPUNA pelattu Saksan Bundesliigan päätöskierros tarjosi suomalaiseen jalkapallokuvastoon aivan poikkeuksellisia hetkiä.

Bayer Leverkusenin suomalaiskapteeni Lukas Hradecky pääsi nostamaan joukkueen hurmioituneiden kannattajien edessä liigan mestaruuslautasen, Meisterschalen.

Hradecky osoitti juhlahumussa seremonia­mestarin elkeitä nousemalla Leverkusenin kannattajapäätyyn päävalmentaja Xabi Alonson kanssa ja huudattamalla täyttä kotistadionia.

Hradeckyn kausi jatkuu maajoukkuepaidassa, kun Suomi kesäkuun alussa sparraa EM-kisoihin valmistautuvia Portugalia ja Skotlantia Huuhkajille niin sanotusti panoksettomissa otteluissa.

Bayer Leverkusenin suurmenestys perustui pitkälti siihen, että seurajohto hankki ja piti suuren määrän kilpailukykyisiä pelaajia. Se näkyy nyt eri maiden maajoukkuevalinnoissa.