Leeds eteni Wembleyn nousufinaaliin

Leeds United murskasi jalkapallon toisessa Mestaruussarjan nousuvälierässä Norwichin 4–0 ja eteni Wembleyllä sunnuntaina 26. toukokuuta pelattavaan nousufinaaliin. Avausosa oli päättynyt Norwichin kotikentällä 0–0.

Finaalipaikka varmistui kotoisella Elland Roadilla, jolla välierävastustaja Norwich City jäi täysin jyrän alle. 4–0-kotivoitto ei jättänyt mitään jossiteltavaa, koska ensimmäinen osaottelu oli päättynyt maalittomana.

Huuhkajien Glen Kamara pelasi täydet minuutit ja hän kuuluu ehdottomasti manageri Daniel Farken luottopelaajiin. Kamaraa siis odottaa reilun parin viikon kuluttua reissu Wembleylle karsinnan finaaliin.

Bulgarialainen Ilia Gruev avasi maalitilin jo seitsemännellä minuutilla suoralla vaparilla. Joël Piroe ja Georginio Rutter nostivat taukonumerot jo 3–0:aan.

Toinen jakso oli käytännössä vain pelkkä muodollisuus. Crysencio Summerville viimeisteli murskavoittonumerot napauttamalla Norwich-veskari Angus Gunnin eteen torjuman pallon verkkoon 68. minuutilla.

Leedsin vastustaja Wembleyllä on joko Southampton tai West Bromwich. Ne pelaavat oman ratkaisevan välieränsä perjantaina. Myös siihen lähdetään avausosan jälkeen 0–0-tilanteesta.