EM-jalkapallon ylivoimaisin maalivahti on rakastamansa seuran vihatuin mies

Hallitseva mestari olisi jo ulkona EM-turnauksesta ilman maalivahtinsa ilmiömäisiä pelastuksia. Gianluigi Donnarumma on Italian maajoukkueen tukipilari, jota moni kuitenkin vihaa.

Italian pelaajat olisivat katkeralla kesälomalla, jos Gianluigi Donnarumma ei olisi yksi maailman parhaista maalivahdeista.

25-vuotias on ollut huipulla ikuisuudelta tuntuvan ajan. Donnarumma on pelannut seurajoukkueissaan yhteensä lähes 400 ottelua, ikäisekseen uskomattoman määrän. Maaotteluitakin on jo 65, peräti kahdeksan vuoden ajalta.

Tänä kesänä hän on jälleen todistanut Italian tulevaisuuden

Silti hän ei saa täyttä hyväksyntää italialaiselta jalkapalloyleisöltä. Donnarumma on maailman parhaita, mutta myös vihatuimpia.

Syyt ulottuvat kauas historiaan. Donnarumma oli nouseva suosikki 16-vuotiaana. Parikymppisenä hän oli lempiseuralleen petturi ja palkkasoturi. olevan turvattu maalivahdin suhteen.

Serbian presidentti on nyt todella vihainen

Että turhautunut serbialainen maalivahti Vanja Milinković-Savić ajautui baaritappeluun fanin kanssa Münchenissä ennen C-alkulohkon huipentanutta, 0–0-päättynyttä Tanska-ottelua 25. kesäkuuta.

Jalkapallon EM-neljännesvälierien ulkopuolille jäänyt, C-alkulohkon jumboksi kahdella pisteellä jäänyt Serbia oli hävinnyt 16. kesäkuuta Englannille 0–1 ja 20. kesäkuuta pelannut Slovenian kanssa 1–1-tasapelin.

Serbian joukkue lentää kotiin Saksasta nopeasti. Se ei voittanut yhtäkään kolmesta lohkopelistään ja teki vain yhden maalin lopputurnauksessa.

Maa hävisi Englannille ja pelasi tasan Slovenian ja Tanskan kanssa.

Supertähti jätti Englannin EM-ryhmän

BRITANNIAN yleisradioyhtiö BBC kertoo laitahyökkääjä Phil Fodenin palanneen Englantiin kesken käynnissä olevien EM-kisojen. BBC:n mukaan kyseessä on kiireellinen perheasia.

Uusien tietojen mukaan Fodenille on syntymässä kolmas lapsi.

Englannin joukkue pelasi tiistai-iltana maalittoman tasapelin Sloveniaa vastaan ja varmisti lohkovoiton. Joukkue valmistautuu nyt pudotuspelien ensimmäiseen kierrokseen.

Foden on tällä tietoa mukana Englannin ensimmäisessä pudotuspeliottelussa.

Ranska tunaroi itselleen EM-painajaisen

Kylian Mbappé teki tiistaina onnistuneen paluun Ranskan kokoonpanoon jalkapallon EM-turnauksen D-lohkon päätösottelussa.

Mbappé hyödynsi rangaistuspotkun 56. Tiistaina Ranska jäi 1–1-tasapeliin, kun Robert Lewandowski sai kokeilla kaksi kertaa tasoitusta rankkaripisteeltä. Hollanti puolestaan romahti Berliinissä 2–3-tappioon iloisesti hyökänneelle Itävallalle.

Lopputilanteen kannalta se tarkoittaa, että lohkovoiton napannut Itävalta saa suojatun reitin jatko-otteluissa, kun taas Ranska joutuu selvästi vaikeammalle puolelle pudotuspelikaaviota.

Les Bleusin vastustaja neljännesvälierässä (Düsseldorf 1.7. kello 19.00) selviää vasta huomenna, kun lohko E:ssä pelataan päätöskierros. Pahimmassa tapauksessa se on aina vaarallinen Belgia.

Ottelun voittajaa odottaa todennäköisesti Portugali puolivälierävaiheessa. Ja jos matka jatkuu siitä eteenpäin, semifinaaleissa vastaan tullee joko voitosta voittoon marssinut Espanja tai kotiyleisön tukema Saksa.

Luonnollisesti tulevan mestarijoukkueen pitää uskoa voittomahdollisuuksiin jokaista vastustajaa vastaan, mutta juuri nyt Ranskan peli ei todellakaan näytä siltä, että se pystyi uhmaamaan Portugalia, Espanjaa tai edes Saksaa.

Siniset ei kolmen alkulohko-ottelun aikana tehnyt ensimmäistäkään pelitilannemaalia.

Kyyneleitä kentällä – Suuren sankarin julma kohtalo

Kroatia romahti pudotuspeleistä tukalaan asemaan, kun Italia varmisti jatkopaikkansa lisäaikamaalilla. Neljän ottelun jättipäivässä ratkaistaan tänään monen joukkueen kohtalo.

Italia nousi dramaattiseen tapaan jalkapallon EM-kisojen pudotuspeleihin.

Kun hollantilaistuomari Danny Makkelie vihelsi B-lohkon päättyneeksi Leipzigin Red Bull -areenalla, romahti toppari Riccardo Calafiori itkien nurmen pintaan.

Vain hetkeä aiemmin Azzurri-vaihtomies Mattia Zaccagni oli löytänyt oman sisäisen alessandrodelpieronsa ja ujuttanut pallon Kroatian maalin yläkulmaan.

Tuo yksi laukaus varmisti matemaattisesti sekä Italian, Hollannin, Ranskan että Englannin jatkopaikan.

Kroatiaa siellä ei nähdä ilman aivan jättimäistä ihmettä.

22-vuotiaan Calafiorin kyyneleet kumpusivat yhtäältä helpotuksesta. Juuri hänen upea soolojuoksunsa oli avannut tekopaikan Zaccagnille.

Koko Italia on nyt kiitollinen Bologna-puolustajan periksiantamattomuudesta.

Mutta samalla Calafiori itki omaa kohtaloaan. Hän ei pelaa lauantain neljännesvälierässä Sveitsiä vastaan korttitilin täyttymisen takia.

Vakavasti loukkaantuneesta Unkarin pelaajasta uutta tietoa

SUNNUNTAI-ILTANA Skotlannin ja Unkarin välisessä EM-kisojen ottelussa dramaattisesti loukkaantunut Barnabas Varga joutuu leikkaukseen.

Unkarin päävalmentaja Marco Rossi kertoi Vargan tilasta Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle.

– Varga on ok. Valitettavasti hänen poskiluunsa murtui, ja hänet leikataan. Katsotaan mitä tapahtuu, mutta jos jatkamme turnauksessa, hän ei varmuudella ole mukana, italialaisluotsi selvitti.

Järkyttävä tilanne nähtiin, kun ottelua oli takana hieman alle 70 minuuttia. Ikävästä tilanteesta huolimatta Unkari onnistui taistelemaan 1–0-yllätysvoiton.

Hollannin maali hylättiin

JALKAPALLON EM-kisoissa pelattiin juhannusaattona kolme ottelua.

Illan helmenä odotti Hollannin ja Ranskan välinen jättien taisto, mutta klassikoksi se ei kohonnut. Tuloksena oli näiden kisojen ensimmäinen maaliton tasapeli.

Tulos sopii molemmille joukkueille mainiosti ja molempien jatkohaaveet säilyvät.

Yksi maali ottelussa nähtiin, mutta Hollannin 69. minuutilla tekemä osuma hylättiin lopulta videotarkistuksen jälkeen.

Ranska oli ottelussa vaarallisempi, mutta Antoine Griezmann ei tänään paikoistaan osunut. Hollannilla ei ollut juuri muita paikkoja kuin hylätty paitsiomaali.

Englantia ruoskitaan nyt kotona

Englannin jatkopaikka on todennäköinen, mutta huippulahjakkuudet ovat kentällä hämmentävän hukassa.

TASAPELI voi maistua pettymykseltä tai arvokkaalta tulokselta. Kahdenlainen suhtautuminen näkyi hyvin Tanskan ja Englannin 1–1-tasapelin jälkeen.

Englannin fanit buuasivat äänekkäästi ottelun päätyttyä ja Tanskan kannattajat taputtivat omilleen. Tanskan kannattajat jäivät ottelun jälkeen paikoilleen taputtamaan joukkueelleen ja Englannin kannattajat poistuivat Frankfurtin stadionin katsomosta.

Kommentaattorikolmikko Gary Lineker, Rio Ferdinand, Micah Richards otti Harry Kanen hampaisiinsa. Heidän mielestään kapteeni ei yksinkertaisesti tee tarpeeksi töitä puolustussuuntaan.

Kapteeni Harry Kane paljasti, että Englannin pelaajat eivät kaikissa tilanteissa ole varmoja, mitä pitäisi tehdä.

Serbia uhkaa vetäytyä jalka­pallon EM-kisoista

SERBIAN jalkapalloliitto vaatii Euroopan jalkapalloliitolta Uefalta ankaria toimia Kroatian ja Albanian futisliittoja vastaan keskiviikkoillan EM-ottelun tapahtumista.

Kroatia ja Albania pelasivat keskiviikkona 2–2-tasapelin Hampurissa. Serbian liiton mukaan ottelun aikana Kroatian ja Albanian fanit lauloivat katsomossa yhdessä serbivastaista laulua: ”Tappakaa, tappakaa serbit”.

– Skandaalimaista. FSS (Serbian jalkapalloliitto) tulee vaatimaan Uefalta sanktioita senkin uhalla, ettemme jatkaisi EM-kilpailuissa. Tämä edellyttää kaikista ankarimpia seurauksia, jotta samaa ei nähtäisi uudestaan, Surbatovic sanoi suorassa lähetyksessä Serbian televisiossa.

Mitä draamaa! Portugali pelastui viime hetkillä

Portugali – Tshekki lopputulos 2-1.Portugali iskee johtomaalin lisäajalla! Tshekin unelma sulaa käsiin.

Äärimmäisen dramaattinen ottelu. Tshekki taisteli erinomaisesti toisella jaksolla, mutta johtoasema suli nopeasti ja lopulta Portugali kampesi rinnalle ja ohi.

Ronaldo ja kumppanit tuulettavat voittoa rajusti, mutta ennakko-odotuksiin nähden Portugalin esitys ei ollut erityisen vakuuttava. Tärkein, eli kolme pistettä kuitenkin lusitaanien tilille!

Juuri kentälle tullut Conceicao iskee pallon verkkoon aivan maalin edustalta. Hän tuulettaa railakaasti ilman paitaa ja tienaa maalin lisäksi varoituksen.