Espanja ja Italia selkeät suosikit EM-kisojen avausotteluissaan

 Unkarin mahdollisuudet jatkoon alkulohkosta ovat kelvolliset, vaikka se on kokonaisuutena lohkon toiseksi vaatimattomin joukkue. Sveitsi on rutinoitunut arvokisasuorittaja, mutta tämän kertaisessa painoksessa on puutteita etenkin maalitekijöiden saralla. Noin luokan ero perustasossa tekee Sveitsistä noin 45 prosentin ennakkosuosikin melko tasaväkisessä ottelussa.

Unkari jätti karsinnoissa taakseen muun muassa Serbian, joka pelaa C-lohkossa. Lisäksi Unkari voitti Kansojen liigassa Saksan kerran ja Englannin peräti kahdesti. Mikään heittopussi Unkari ei siis ole.

 Espanja ei yllä nykyisellä joukkueellaan aivan suurimpien ennakkosuosikkien tasolle, mutta on silti kiistatta laadukas joukkue. Kroatia on menestynyt erinomaisesti kaksissa edellisissä MM-kisoissa, mutta eurokentillä menestys on antanut odottaa itseään. Kroatian eteneminen pitkälle olisi tässäkin EM-turnauksessa yllätys. Ero perustasossa tekee Espanjasta lohkon avausottelussa hieman yli 50 prosentin ennakkosuosikin.

Italian lähtökohdat EM-turnaukseen ovat muuttuneet loukkaantumisten myötä haastaviksi. Hallitseva mestari kuuluu terävimmän kärjen taakse jäävään haastajaryhmään. Albania lähtee EM-kisoihin yhtenä suurimmista altavastaajista. Vaikeassa alkulohkossa menestyminen vaatisi täydellistä suoritusta. Italia lähtee haasteistaan huolimatta avausotteluun lähes 70 prosentin ennakkosuosikkina.