Ranska dramaattiseen voittoon, Cristiano Ronaldolla tyhjä katse

Portugali putosi puolivälierissä tappiolla Ranskalle, eikä joukkueen kapteeni yltänyt turnauksessa parhaimpaansa suuresta vastuusta huolimatta.

Ronaldo on EM-kisahistorian paras maalintekijä 14 osumallaan, mutta ikääntyvä tähti sai kisojen varrella runsaasti kritiikkiä. Hänen arvioitiin olleen joukkueelleen jopa taakka, koska häntä oli ikään kuin pakko peluuttaa, vaikka hänen otteensa eivät vakuuttaneet.

PUOLIVÄLIERÄOTTELUN Portugali–Ranska varsinainen peliaika ja jatkoaika pelattiin maaleitta. Ranska eteni jatkoon rangaistuspotkukilpailussa maalein 5–3.

Ronaldo onnistui omassa yrityksessään, mutta Portugalin epäonnen soturi oli João Félix, joka laukoi oman yrityksensä tolppaan.

Katso tästä Ranskan ja Portugalin välinen rankkarikisa.

Ronaldo oli aiemmin kertonut tämän olevan hänen viimeinen EM-turnauksensa. Ronaldo teki turnauksessa ennätyksiä, mutta ei maaleja.

Ranska kohtaa välierissä Espanjan, joka voitti puolivälierissä Saksan.

Argentiina vaivoin jatkoon – Messi epäonnistui karulla tavalla

Argentiina kaatoi Ecuadorin vasta rangaistuspotkukilpailussa jalkapallon Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen puolivälierissä.

Mestarisuosikki Argentiina johti ottelua pitkään Lizandro Martinezin 35. minuutilla syntyneellä maalilla, mutta Ecuadorin Kevin Rodriguez onnistui viime hetkillä venyttämään ratkaisun rangaistuspotkukilpailuun lisäajan toisella minuutilla tekemällään maalilla.

Rangaistuspotkukilpailussa ensimmäisenä ampunut Argentiinan tähtipelaaja Lionel Messi yritti sijoittaa pallon rauhallisesti keskelle maalia niin sanotulla panenka-potkulla, kun Ecuadorin maalivahti Alexander Dominguez aavisti väärään suuntaan. 37-vuotias jalkapallolegenda kuitenkin epäonnistui pahasti yrityksessään ja nosti pallon ylärimaan.

Argentiinan ja Messin onneksi vastustajan kaksi ensimmäistä laukojaa epäonnistuivat. Emiliano Martinez käänsi pelin joukkueelleen Argentiinan maalilla. Samalla argentiinalaiset saivat loput pilkuistaan sisään.

Argentiina eteni ensimmäisenä joukkueena välierävaiheeseen, jossa se kohtaa Venezuelan tai Kanadan.

EM-sankarin käsimerkki synnytti jättikohun – Nyt raivo repesi Turkissa

Turkin jalkapallomaajoukkueen tähden Merih Demiralin tuuletuksesta syntynyt kohu on saanut uusia kierroksia. Turkin ulkoministeriö julkaisi tiukkasanaisen tiedotteen, jossa se tuomitsee Euroopan jalkapalloliiton Uefan.

Demiral johdatti kahdella maalillaan Turkin 2–1-voittoon Itävallasta EM-kisojen neljännesvälieräottelussa tiistaina ja juhli niin sanotulla susitervehdyksellä.

Elettä pidetään turkkilaisen äärikansallisen Harmaat sudet -järjestön käyttämänä symbolina.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa kertoi tutkivansa tuuletusta, mikä tarkoittaa sitä, että Turkin puolustajaa uhkaa pelikielto.

Nyt Turkissa raivostuttiin Uefan päätöksestä. Maan ulkoministeriö kirjoitti tekstin, jossa se sanoo, ettei Uefan suorittama tutkinta ole hyväksyttävää.

– ”Susitervehdys” ei ole kielletty symboli Saksassa, jonka viranomaisten reaktiot itsessään sisältävät muukalaisvihaa. Tuomitsemme poliittisesti motivoituneet reaktiot historiallista ja kulttuurista symbolin käyttämistä kohtaan, mitä ei oltu suunnattu ketään vastaan, ulkoministeriön kirjeessä todetaan.

Turkin ulkoministeriö on myös kutsunut Saksan suurlähettilään tapaamiseen.

Tähtipelaaja lyyhistyi yllättäen kentän pintaan

Jalkapallon EM-kisoissa Saksassa on nähty paljon erilaisia järjestyshäiriöitä. Moni katsoja on rynnännyt pelaajien kimppuun, jotta he saisivat yhteiskuvan. Pelejä on jouduttu laittamaan poikki, kun turvamiehet ovat poistaneet yleisöä kentältä. Myös kaikenlaista tavaraa on lentänyt kentälle, esimerkiksi paljon kaljatuoppeja.

Kun tiistaina ratkaistiin viimeisiä paikkoja kahdeksan parhaan joukkoon, oli vielä erikoisempaa tavaraa kentälle. Romanian ja Hollannin ottelussa nähtiin kummallinen tilanne, kun Donyell Malen oli tekemässä yhtä näiden EM-kisojen komeimmista maaleista.

Rangaistualueella oli kaksi tennarikenkää. Ennen kuin Malen laukoi pallon maaliin, Romanian maalivahti Florian Nita joutui potkaisemaan kengän pois tieltään.

Itävallan ja Turkin ottelun loppuhetkillä Itävallan Marcel Sabitzeria heitettiin puolestaan kolikolla päähän. Sabitzer putosi nurmen pintaan, ja moni pelaaja tuli heti paikalle katsomaan, mitä tapahtui.

EM-KISOJEN puheenaiheeksi on noussut yleisön käytös .

Joukkuekaverilta painavaa puhetta Cristiano Ronaldon romahduksesta

PORTUGALIN supertähden Cristiano Ronaldon käytös maanantai-illan EM-neljännesvälierässä herätti kysymyksiä, kun lusitaanit nappasivat tiukan voiton Sloveniasta vasta rangaistuspotkuilla.

Ronaldo vaikutti kireältä läpi koko ottelun. Jo pelin alkupäässä epäonnistuneiden maalitilanteiden jälkeen turhautuneesti elehtineen tähden kantti romahti täysin, kun hän tuhlasi tilaisuuden viedä joukkueensa jatkoajalla johtoon rangaistuspotkusta.

Portugalilaisen joukkuetoverit joutuivat lohduttamaan epäonnistuneen maalintekoyrityksen jälkeen kyyneleisiin murtunutta kapteeniaan, vaikka ottelu oli tilanteessa 0–0 ja vielä täysin auki.

Viimeiset puolitoista vuotta Saudi-Arabiassa pelannut Ronaldo on mukana jo kuudensissa EM-kisoissaan. Hän on monessa suhteessa ennätysmies, mutta ehkä liiankin keskeisessä roolissa joukkueensa pelaamisessa.

– Tunnen samaan aikaan surua ja iloa, mutta tärkeintä on jatkopaikka. Joukkue ansaitsi sen, Ronaldo sanoi portugalilaismedian mukaan.

Ronaldo on pelannut neljässä ottelussa yhteensä 366 minuuttia, ollen aina avauskokoonpanossa. Hänellä on 19 maalintekoyritystä, selvästi eniten koko turnauksessa. Maalitili on kuitenkin yhä avaamatta.

– Hän on edelleen hyvä maalintekijä. Onko hänelle sitten kuitenkaan tullut laatupaikkoja? Tässä ottelussa tuli, vaikka kyse olikin vasemmasta jalasta. Myös rangaistuspotkut hän on upottanut aika varmasti. Ajattelisin, että Ronaldosta olisi vielä enemmän hyötyä, jos Portugalin hyökkäämisen rakenne olisi erilainen, Mika Nurmela sanoo.

Espanjan nuoret tähdet pelasivat kivi, paperi ja sakset murskavoiton jälkeen

NELJÄ maata on nyt varmistanut paikkansa jalkapallon EM-kisojen puolivälierissä. Sunnuntai-iltana Sveitsin ja Saksan seuraksi liittyivät Englanti ja Espanja.

ILTAOTTELUSSA jättisuosikki Espanja löi lopulta Georgian maalein 4–1. Historiansa ensimmäisissä arvokisoissa pelannut Georgia viritteli vielä jättipaukkua avausjaksolla 1–0-maalilla, mutta ottelun voittajasta ei lopulta jäänyt mitään epäselvyyttä.

Espanjan voitto tarkoittaa, että perjantai-illan puolivälierässä iskevät yhteen jättiläiset Espanja ja kisaisäntä Saksa.

Ottelun jälkeen nähtiin hauska hetki, kun nuoret tähdet Nico Williams ja Lamine Yamal pelasivat perinteikästä kivi, paperi ja sakset -peliä. Panos oli hämmentävä eli kumpi saa juoda ensin vesipullosta. Williams onnistui viimeisellä vuorolla ja pääsi kiusoittelemaan. Williams otti muutaman huikan ja sylki heti vedet pois ennen kuin antoi pullon Yamalille.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Rodri ei ollut lehdistötilaisuuten mennessä nähnyt nuorisokaksikon hassuttelua.