Joukkuekaverilta painavaa puhetta Cristiano Ronaldon romahduksesta

PORTUGALIN supertähden Cristiano Ronaldon käytös maanantai-illan EM-neljännesvälierässä herätti kysymyksiä, kun lusitaanit nappasivat tiukan voiton Sloveniasta vasta rangaistuspotkuilla.

Ronaldo vaikutti kireältä läpi koko ottelun. Jo pelin alkupäässä epäonnistuneiden maalitilanteiden jälkeen turhautuneesti elehtineen tähden kantti romahti täysin, kun hän tuhlasi tilaisuuden viedä joukkueensa jatkoajalla johtoon rangaistuspotkusta.

Portugalilaisen joukkuetoverit joutuivat lohduttamaan epäonnistuneen maalintekoyrityksen jälkeen kyyneleisiin murtunutta kapteeniaan, vaikka ottelu oli tilanteessa 0–0 ja vielä täysin auki.

Viimeiset puolitoista vuotta Saudi-Arabiassa pelannut Ronaldo on mukana jo kuudensissa EM-kisoissaan. Hän on monessa suhteessa ennätysmies, mutta ehkä liiankin keskeisessä roolissa joukkueensa pelaamisessa.

– Tunnen samaan aikaan surua ja iloa, mutta tärkeintä on jatkopaikka. Joukkue ansaitsi sen, Ronaldo sanoi portugalilaismedian mukaan.

Ronaldo on pelannut neljässä ottelussa yhteensä 366 minuuttia, ollen aina avauskokoonpanossa. Hänellä on 19 maalintekoyritystä, selvästi eniten koko turnauksessa. Maalitili on kuitenkin yhä avaamatta.

– Hän on edelleen hyvä maalintekijä. Onko hänelle sitten kuitenkaan tullut laatupaikkoja? Tässä ottelussa tuli, vaikka kyse olikin vasemmasta jalasta. Myös rangaistuspotkut hän on upottanut aika varmasti. Ajattelisin, että Ronaldosta olisi vielä enemmän hyötyä, jos Portugalin hyökkäämisen rakenne olisi erilainen, Mika Nurmela sanoo.