Kylian Mbappé sai murska-arvostelut

Jalkapallon EM-kisoissa päästiin aloittamaan jännittävä välierävaihe, kun Espanja ja Ranska kohtasivat.

Espanja voitti maalein 2–1 ja eteni finaaliin.

Ranska ei säväyttänyt edes viimeisillä hetkillään. Espanjan ilo vyöryi yli taas yhden uhrin. Joukkue on voittanut 12 peräkkäistä kilpailullista ottelua ja ansaitsee asiantuntijoiden silmissä finaalipaikkansa.

Ranskan tie nousi pystyyn 1–2-tuloksella. Se teki avausmaalin kahdeksan minuutin kohdalla, mutta menetti johtonsa 16 minuutissa, eikä toipunut missään kohtaa.

Halsti toivoo välierän tuloksen leimaavan kansainvälisen jalkapallon tulevaisuutta.

– Ranskan prässi pysyi aneemisena vielä yli 80 minuutin jälkeenkin, kun peli oli 2–1 vastustajalle. Onko kyse siitä, että mitään varasuunnitelmaa ei ollut? Valuttiin alas ja luotettiin siihen, että Kylian Mbappé tekee maalin, Halsti kysyy.

L’Équipe -lehti runteli ilman maskia pelannutta Kylian Mbappéa arvosanalla 3 siitäkin huolimatta, että supertähti syötti Randal Kolo Muanin puskeman 1–0-maalin ottelun alussa. Ranskalaisaviisi moitti Mbappén esitystä puhdittomaksi ja antoi kritiikkiä hyökkääjän osumatarkkuudesta.

Le Figaro oli vielä ankarampi ja tylytti Les Bleus -kapteenia arvosanalla 2.