Miten ihmeessä ”unilääkkeeksi” lytätty Englanti pääsi finaaliin?

Englanti pelaa jalkapallon EM-finaalissa toisen kerran peräkkäin. Matka Espanjan vastustajaksi oli äärimmäisen mutkikas ja kritiikkiä pullollaan.

Englanti olisi voinut katsella jalkapallon EM-turnausta laulukuorosta jo pitkään. Joukkueesta on kuitenkin löytynyt kovaa venymiskykyä ratkaisevilla hetkillä kerta toisensa jälkeen.

Finaalipaikka varmistui keskiviikkona, kun Englanti kaatoi Hollannin välierässä maalein 2–1. Hollanti oli tehnyt avausmaalin, mutta Englanti tuli tasoihin ja sinetöi voittonsa varsinaisen peliajan viimeisillä sekunneilla.

Englannin maaleista vastasivat Harry Kane 18. minuutilla ja vaihtomies Ollie Watkins lisäajan ensimmäisellä minuutilla. Hollanti ehti johtaa ottelua Xavi Simonsin 7. minuutin komealla maalilla.

Kane teki maalinsa rangaistuspotkusta.

Tuomio kuohutti ja sai runsaasti kritiikkiä jopa Englannin entisiltä maajoukkuemiehiltä.

– Ei ikinä rangaistuspotku, 38 maaottelua pelannut nykyinen tv-asiantuntija Jamie Carragher kirjoitti X-palvelussa itkunauruhymiöiden säestämänä.

Manchester Unitedin legenda, 85 kertaa Englannin paidassa esiintynyt Gary Neville kuvaili ratkaisua ”täysin häpeälliseksi” tv-kanava ITV:llä. Asiasta uutisoi muun muassa Metro.