Valioliigatähti tarttui saudiseuran syöttiin

Ivan Toney, 28, on suuntaamassa Saudi-Arabian liigaan, kertoo The Athleticin toimittaja David Ornstein X-tilillään.

Ornsteinin mukaan Al-Ahli on päässyt Brentfordin kanssa sopuun siirtokorvauksesta ja Toneyn kanssa sopimuksesta.

Hyökkääjä edusti Englantia menneen kesän EM-kilpailuissa. Toneyn tähtihetki kisoissa oli syöttö Harry Kanen viimeistelemään 2–1-voittomaaliin Slovakiaa vastaan pelatussa neljännesvälieräottelussa.

Viime kesänä Al-Ahli hankki riveihinsä Riyad Mahrezin Manchester Citysta.

Miljoonavoitto! HJK tienasi jättimäiset rahat

HJK on selviytynyt jalkapallon Konferenssiliigan uudistuneeseen liigavaiheeseen voitettuaan färsaarelaisen Klaksvíkin yhteismaalein 4–3.

Vaihtopelaaja Diogo Tomas liukui torstai-illan osaottelussa tärkeään 1–1-tasoitukseen Lucas Lingmanin syötöstä 90. minuutilla. Vain kolme minuuttia myöhemmin, lisäajalla Lee Erwin ohjasi ratkaisevan 2–1-maalin HJK:lle. Myös tämän osuman tarjoilusta vastasi kapteeni-Lingman.

Joukkueiden välinen avausosa oli päättynyt 2–2-tasapeliin. Samalla varmistui, että helsinkiläisseuran europelien lohko- tai liigavaiheiden sarja venyi neljän kauden mittaiseksi.

Rahallisesti voitto oli todella arvokas. HJK kuittaa pelkästään liigavaiheeseen selviytymisestä 3,17 miljoonaa euroa.

Italialaistähti Federico Chiesa siirtyy Liverpooliin

Muun muassa BBC uutisoi, että italialainen laitahyökkääjä Federico Chiesa, 26, siirtyy Englannin Valioliigaan ja Liverpooliin.

Liverpool ei tehnyt käytännössä lainkaan hankintoja kesän siirtoikkunassa. Suurin muutos oli päävalmentaja Arne Slotin saapuminen Jürgen Kloppin tilalle.

Liverpool maksaa Chiesasta Juventukselle noin 11,9 miljoonaa euroa sekä mahdolliset bonukset. Chiesan pitää vielä läpäistä Liverpoolin lääkärintarkastus.

Liverpool on päässyt BBC:n mukaan myös sopimukseen Valencian kanssa maalivahti Giorgi Mamardašvilin hankinnasta. EM-kisoissakin kesällä säväyttänyt georgialaisvahti kuitenkin siirtyy Liverpooliin vasta seuraavalla kaudella. Siirtosummaksi BBC kertoo noin 34 miljoonaa euroa.

Puhe- ja liikuntakykynsä menettänyt maajoukkuepelaaja suunnittelee paluuta

Ruotsalainen jalkapalloilija Kristoffer Olsson, 29, on päässyt kotiin sairaalasta, kertoo ruotsalaislehti Expressen.

Olsson päivitti maanantai-iltana Instagram-tililleen kuvan kotinsa edustalta.

– Kuusi kuukautta myöhemmin olen jälleen kotona, Olsson kirjoitti kuvatekstiksi.

Sairaalatutkimuksissa Aarhusissa ilmeni, että Olssonilla oli aivoissaan verihyytymiä. Ne olivat seurausta erittäin harvinaisesta aivojen verisuonten tulehduksesta.

Olsson oli sairaalassa pitkään hengityskoneessa, mutta maaliskuun puolivälissä hänet siirrettiin sairaalasta kuntoutukseen. Olsson toipui niin, että pystyi huhtikuussa jälleen puhumaan ja kävelemään.

Keskikenttäpelaaja Olsson toivoo voivansa palata vielä ammattilaiskentille. Hän edustaa tanskalaista pääsarjaseuraa Midtjyllandia, joka voitti Tanskan mestaruuden viime kaudella. Toukokuun lopussa Olsson oli ojentamassa mestaruuspokaalia seurakavereilleen.

Gnistan jatkaa hirmuvireessä

Gnistanin Tim Väyrynen puski vierasjoukkueen voittomaalin vartin kohdalla. Heinäkuisen stadionpalonsa jälkeen Gnistan on voittanut viisi ottelua ja pelannut yhden tasapelin.

Voittoputkensa aikana Gnistan on päästänyt ainoastaan kaksi maalia ja puolusti sitkeästi myös maanantaina SJK:n lopussa luoman paineen.

Gnistan nousi Veikkausliigassa seitsemänneksi. Se on kolmen pisteen päässä ylemmän kaavion viivan päällä olevasta VPS:stä.

SJK jatkaa sarjassa neljäntenä.

Supervaihtomies osui heti – Arsenal kaivoi voiton

Arsenal voitti Aston Villan lauantain viimeisessä Valioliiga-ottelussa. Tykkimiehet kaatoivat Unai Emeryn ryhmän vieraissa 2–0.

Tasaisen kamppailun sankariksi nousi vaihdosta kentälle tullut Leandro Trossard.

Belgialainen hyppäsi viheriölle 65. minuutilla. Vain kahden minuutin kentällä olon jälkeen hän laukoi pallon verkkoon. Laukaus oli Trossardin ensimmäinen kosketus pelivälineeseen koko ottelussa.

Arsenalille voitto oli erityisen makea, sillä viime kaudella joukkue jäi Villaa vastaan kahdessa ottelussa nollaan maaliin ja nollaan pisteeseen. Villa-pelit koituivat keväällä Arsenalin kohtaloksi, kun joukkue hävisi mestaruuden Citylle kahdella pisteellä.

Lukas Hradeckyn Leverkusenin ällistyttävä taika pitää

Viime kauden Saksan Bundesliigan mestari Bayer Leverkusen tuli tunnetuksi viime hetkien voitto- tai tasoitusmaaleistaan. Mikään ei näytä muuttuneen.

Perjantaina näytti jo siltä, että joukkue maistaa omaa lääkettään, mutta erotuomarin määräämän lisäajan 11. minuutilla käsikirjoitus muuttui Lukas Hradeckyn kipparoiman Leverkusenin eduksi.

Leverkusen johti ensimmäisen puoliajan jälkeen 2–0. Mönchengladbach tuli tasoihin 85. minuutilla, mutta aivan loppuhetkillä erotuomari meni katselemaan videoita. Jalan päälle astuminenhan sieltä löytyi: maalivahti Jonas Omlin torjui Florian Wirtzin laukauksen, mutta Wirtz ehti paluupalloon ja laukoi Leverkusenille voiton.

Leverkusenin kausi alkoi viime viikonloppuna Saksan Supercupin voitolla. Se kukisti Stuttgartin rankkarikisassa taisteltuaan pelin tasoihin Patrik Schickin 88. minuutilla syntyneellä maalilla.

Cristiano Ronaldo aloitti uuden harrastuksen

Jalkapallolegenda Cristiano Ronaldo on perustanut Youtube-kanavan.

Kanavallaan Ronaldo avaa faneille oven elämäänsä ja mietteisiinsä. Hän on esimerkiksi julkaissut videon, jossa avautuu julkisuuden aiheuttamista paineista ja videon, jossa hän kertoo omasta urheilufanituksestaan.

UR Cristiano -nimellä kulkeva kanava rikkoi heti ennätyksen. Siitä tuli nopein miljoonaan seuraajaan yltänyt kanava Youtuben historiassa. Raja paukahti rikki vain 90 minuutissa.

Hieman yli yhden päivän aikana kanava oli kerännyt jopa yli 22 miljoonaa tilaajaa. Kanavan suosituin video oli kerännyt yhden päivän jälkeen yli 17 miljoonaa katselukertaa.

Ronaldo päihitti tilaajissa välittömästi isoimman kilpakumppaninsa Lionel Messin, jonka virallisella Youtube-kanavalla on hieman vajaa 2,5 miljoonaa tilaajaa. Messin kanavaa on päivitetty viime vuosien aikana harvoin.

Youtuben kirkkaimpaan kärkeen Ronaldolla on vielä hieman matkaa, kun videosivuston suosituimmalla kanavalla MrBeastilla on yli 300 miljoonaa tilaajaa.

Bundesliiga-kausi alkaa – Hradeckyn Leverkusen heti kentälle

Bundesliiga-kausi alkaa perjantaina 23.8.

Suomen miesten maajoukkueen maalivahdin Lukas Hradeckyn kipparoima Leverkusen lähtee kauteen hallitsevana mestarina. Suomalaisosaamista sarjaan tuo myös Augsburgin keskikenttämies Fredrik Jensen.

Sarjakauden ensimmäisessä ottelussa perjantaina (23.8) kohtaavat Borussia Mönchengladbach ja Hradeckyn edustama Bayer Leverkusen.

Kylian Mbappé vaatii PSG:ltä lähes 55 miljoonaa euroa

Jalkapalloilija Kylian Mbappé on aloittanut viralliset toimenpiteet entistä seuraansa Paris Saint-Germainia vastaan.

Ranskalaislehti Le Monde kertoi tiistaina, että Mbappé vaatii PSG:ltä peräti 55 miljoonan euron edestä maksamattomia palkkoja.

Lehden mukaan summa koostuu hänen vanhan sopimuksensa allekirjoitusbonuksen viimeisestä osasta (36 miljoonaa euroa), viimeisen kolmen kuukauden palkasta sekä ”eettisestä bonuksesta” samalta ajanjaksolta.

Ranskalaispelaajan kerrotaan vaatineen jo kesäkuun puolivälissä seuraa maksamaan maksamattomat rahat hänelle viimeistään 30. kesäkuuta, jolloin hänen sopimuksensa PSG:ssä päättyi.