Lukas Hradeckyn Leverkusenin ällistyttävä taika pitää

Viime kauden Saksan Bundesliigan mestari Bayer Leverkusen tuli tunnetuksi viime hetkien voitto- tai tasoitusmaaleistaan. Mikään ei näytä muuttuneen.

Perjantaina näytti jo siltä, että joukkue maistaa omaa lääkettään, mutta erotuomarin määräämän lisäajan 11. minuutilla käsikirjoitus muuttui Lukas Hradeckyn kipparoiman Leverkusenin eduksi.

Leverkusen johti ensimmäisen puoliajan jälkeen 2–0. Mönchengladbach tuli tasoihin 85. minuutilla, mutta aivan loppuhetkillä erotuomari meni katselemaan videoita. Jalan päälle astuminenhan sieltä löytyi: maalivahti Jonas Omlin torjui Florian Wirtzin laukauksen, mutta Wirtz ehti paluupalloon ja laukoi Leverkusenille voiton.

Leverkusenin kausi alkoi viime viikonloppuna Saksan Supercupin voitolla. Se kukisti Stuttgartin rankkarikisassa taisteltuaan pelin tasoihin Patrik Schickin 88. minuutilla syntyneellä maalilla.