Lionel Messi palasi kentälle ja rikkoi ennätyksen

Kaksi kuukautta pelikentiltä sivussa ollut Lionel Messi palasi Inter Miamin kokoonpanoon, kun joukkue kohtasi Philadelphia Unionin jalkapalloliiga MLS:ssä.

Hänen paluunsa oli varsin onnistunut. Täydet 90 minuuttia urakoinut argentiinalaishyökkääjä laukoi joukkueelleen kaksi maalia. Ensimmäinen syntyi 26. peliminuutilla, ja seuraavan kerran verkko heilui jo alle neljä minuuttia myöhemmin.

Ottelun loppuhetkillä Messi antoi vielä syötön Luis Suarezin tekemään maaliin, ja miamilaisjoukkue voitti otteun lukemin 3–1.

– Totta puhuakseni, olen pikkuisen väsynyt. Kuumuus ja kosteus täällä Miamissa eivät auttaneet asiassa, mutta halusin todella päästä takaisin pelaamaan. Olin ollut pitkään sivussa, Messi sanoi ottelun jälkeen uutistoimisto AFP:lle.

Pelituntuman puute painoi 37-vuotiaan Messin kehossa, mutta ei näkynyt ulospäin. Hän pelasi heti paluuottelussaan täydet minuutit Miamin kapteenina.

EIF tasoitti viime hetkellä Interiä vastaan

Veikkausliigan loppusarjat pyörähtivät käyntiin perjantai-iltana yhdellä ottelulla.

Kotijoukkue Inter meni johtoon 55. minuutilla, kun Matias Tammisen nappikeskitys löysi Jean Botuen, joka pukkasi pallon voimalla verkkoon.

EIF, joka ei saanut ottelussa käytännössä yhtään maalipaikkaa, tasoitti ajassa 90+3 kulmapotkuhässäkästä. Vaihdosta kehiin tullut Salomo Ojala tökkäsi pallon verkkoon ruuhkan keskeltä.

Heti tasoitusmaalin perään soi loppuvihellys. Inter jatkaa alemman loppusarjan kärjessä eli seitsemäntenä 32 pisteellään. Ottelun vähemmän pelanneella Gnistanilla on 30 pistettä.

Sven-Göran Erikssonilla yksi viimeinen toive

Elokuun lopussa kuolleen jalkapallovalmentaja Sven-Göran Erikssonin hautajaiset järjestetään tänään Torsbyn taajamassa Ruotsissa.

Hautajaiset ovat Fryksänden kirkossa, jonne mahtuu 600 ihmistä, mutta paikalle on tehty erikoisjärjestelyjä vainajan toiveesta.

Kirkon ulkopuolelle on tuotu suuri näyttö, jonka kautta myös tilan ulkopuolelle jääneet voivat seurata ruotsalaislegendan hautajaismenoja.

Eriksson menehtyi haimasyövän uuvuttamana 26. elokuuta.

Expressenin mukaan hautajaisien kutsuvieraslista on pysynyt salaisuutena, mutta ainakin yksi maailmantähti on saapunut Ruotsiin.

Erikssonin alaisuudessa Englannin maajoukkueessa pelannut David Beckham laskeutui torstaina yksityiskoneella Karlstadin lentokentällä.

Hautajaisiin on tulossa on myös Svenniksen lähipiiriin kuuluva Suomen entinen maajoukkuevalmentaja Roy Hodgson.

Cristiano Ronaldo ryöpyttää ex-valmentajaansa

Jalkapallotähti Cristiano Ronaldo antaa Manchester Unitedin nykyiselle managerille Erik ten Hagille kritiikkiä entisen joukkuekaverinsa Rio Ferdinandin podcastissa.

Ronaldo on sitä mieltä, että Manchester Unitedin pitää ryhtyä täydelliseen uudelleenrakennukseen, jos suurseura mielii tavoitella isoimpia pokaaleita.

United voitti viime kaudella FA Cupin, mutta Valioliigassa joukkue valahti kahdeksanneksi. Se oli seurahistorian huonoin noteeraus Valioliiga-aikakaudella.

Tämäkin kausi on alkanut vaikeasti – kolmesta liigaottelusta saldona on yksi voitto.

Ronaldo on pelannut ManU:ssa kahteen otteeseen. Hän kritisoi ten Hagin ajattelumaailmaa entisen joukkuetoverinsa Rio Ferdinandin podcastissa. Ten Hag on sanonut, ettei seura pysty taistelemaan Valioliigan tai Mestarien liigan voitosta.

– Manchester Unitedin päävalmentajana ei voi sanoa, että joukkue ei taistele Valioliigan tai Mestarien liigan voitosta. Pitää sanoa, että aiomme yrittää, Ronaldo totesi.

– Toivon seuralle samaa kuin itselleni, eli että se olisi paras. Rakastan sitä seuraa. En ole sellainen, joka unohtaa menneisyyteni.

Harry Kane ei tiennyt vielä viikonloppuna Huuhkajat-ottelun merkitystä

Englannin miesten jalkapallomaajoukkueen kaikkien aikojen maalintekijä Harry Kane pelasi tiistaina Suomea vastaan sadannen aikuisten maaottelunsa.

Kanelle luovutettiin Wembleyllä ennen aloitusvihellystä merkkipaalun kunniaksi kultainen lakki, jonka hyökkääjä otti vastaan perheensä kanssa.

Juhlan kunniaksi Kane piti ottelussa myös kultaisia nappulakenkiä – ja iski kaksi maalia. Hänellä on niitä nyt maajoukkueurallaan 68.

Suomi on nyt pelannut kaksi ottelua Kansojen liigassa ja hävinnyt niistä molemmat. Huuhkajat päästi otteluissa yhteensä viisi maalia, eikä tehnyt itse yhtään osumaa.

Huuhkajien ottelun alla kuohuu

Englannin maajoukkueen väliaikaisen päävalmentajan Lee Carsleyn päätös kieltäytyä laulamasta kansallislaulua kuohuttaa Britanniassa.

Carsleyn debyytti Englannin peräsimessä lauantaina päättyi 2–0-voittoon Irlannista.

Carsley piti silti päänsä tabloidien uhkavaatimusten edessä, ja hänet nähtiin kivikasvoisena muiden hoilatessa vieressä kansallislaulua.

Ottelun jälkeen hän kuittasi laulamisen tai laulamattomuuden olevan jokaisen oma valinta. Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueen entinen käskijä tietää, että hänen tekemisiään seurataan nyt aivan eri tavalla kuin aikaisemmin.

Portugali tarvitsi Ronaldon uran 901. osumaa

Ronaldo nosti lopussa Portugalin voittoon.

Estadio da Luzin kotiyleisö Lissabonissa äityi laulamaan maalinälkäisen Al-Nassr-hyökkääjän nimeä sen jälkeen, kun hän oli pelannut kentällä kaksi minuuttia toisella puoliajalla.

Vaihdosta kentälle tulleen Cristiano Ronaldon tekemä 2–1-maali ottelun 88. minuutilla takasi Portugalille maalin voiton Skotlannista.

Osuma oli 39-vuotiaalle konkarille uran 901:s ammattilaismaali ja maaottelu-uran 132:s onnistuminen. Ronaldo viimeisteli ensimmäisen maajoukkuerysänsä 20 vuotta sitten vuonna 2004.

Erling Haalandille kovaa kritiikkiä

Manchester Cityn tähtihyökkääjä Erling Haaland on aloittanut valioliigakauden hirmuisella tykityksellä.Haaland on paukuttanut kolmessa ottelussa kaksi hattutemppua ja yhteensä seitsemän maalia.

Valioliigan maalipörssin ylivertainen ykkönen ei loistanut enää perjantaina, kun Norja vieraili Kazakstanissa.

Haaland pysähtyi Almatyn illassa, kun Kansojen liigan kohtaaminen päättyi 0–0-tasapeliin.

24-vuotias hyökkääjä oli yhdessä hyvässä maalipaikassa muttei onnistunut.

Suomi pelaa Norjan ja Kazakstanin tapaan B-liigassa. Suomen muut lohkovastustajat ovat Kreikan lisäksi Irlanti ja Englanti.

Tunteet nousivat Cristiano Ronaldolle pintaan

Portugalin tähtihyökkääjä Cristiano Ronaldo rikkoi uuden rajapyykin torstaina, kun hän viimeisteli joukkueensa toisen osuman 2–1-voitossa Kroatiasta Kansojen liigan avauskierroksella.

Ronaldo sijoitti pallon verkkoon lähietäisyydeltä Nuno Mendesin oivallisesta keskityksestä ottelun 34. minuutilla.

Tuuletus ei ollut tuttua Ronaldoa, vaan mies vaipui kulmalipulla polvilleen ja hautasi päänsä käsiinsä tunneryöpyn vallassa.

Kyseessä oli veteraanin 21-vuotisen maajoukkueuran 131. maali Portugalin paidassa. Kun siihen lasketaan mukaan aikuisiän 769 osumaa seurajoukkueissa, todisti Estádio da Luz Ronaldon historiallista 900:tä maalia.

Merkkipaalu toi tunteet pintaan, koska hyökkääjä ei tehnyt tottua tuuletushyppyään vaan vaipui polvilleen ja peitti kasvonsa.

Pas de Leo Messi, une première depuis 2006Tähden avioliitto ohiPas de Leo Messi, une première depuis 2006

Jalkapallotähti Alvaro Moratan, 31, elämässä kuohahtelee.

Neljän lapsen isä Morata eroaa vaimostaan ja lapsiensa äidistä Alice Campellosta, kertoo Diario AS -lehti. Pariskunnan kerrotaan olleen yhdessä kahdeksan vuotta.

Espanjalaismedian mukaan liikkeellä on ollut sitkeitä huhuja siitä, että eron syynä olisi ollut Moratan uskottomuus.

Tähtihyökkääjä Morata edustaa nykyisin italialaista AC Milania.

Morata on aiemmin urallaan pelannut hulppeilla tuloilla useissa isoissa seuroissa, kuten Real Madridissa ja Juventuksessa.