Aku Koskenvuon keskiarvo lukiossa oli 9,7 

ON kova juttu saada NHL-varaus.

On todella kova juttu päästä Harvardin yliopistoon.

Ja on kerrassaan uskomatonta, jos sama ihminen, varsinkin suomalainen, saavuttaa nämä molemmat.

Aku Koskenvuolta temppu onnistui. 19-vuotias maalivahti on ensimmäinen suomalainen jääkiekkoilija, jolle tarunhohtoisen Harvardin ovet avautuvat. Hän vaihtaa tänä syksynä HIFK:n ja Helsingin amerikkalaiseen huippuyliopistoon.

Jo viime vuonna Vancouver Canucks varasi Koskenvuon viidennellä kierroksella.

Moni ei edes usko häntä todeksi – lätkäjätkää, jolla on valtavat älynlahjat myös koulun penkillä.

KOSKENVUON keskiarvo lukiossa oli 9,7. Pelkästään sillä ei Harvardiin vielä kävellä. Yhdysvaltojen vanhimman yliopiston seula on tiukka ja akateeminen.

NHL:N varaustilaisuus jännitti Koskenvuota enemmän kuin Harvardin hakuprosessi. Hän seurasi draftia nettistriimin kautta, koska tilaisuus järjestettiin koronan takia etänä.

Koskenvuo sai kuulla oman nimensä lopulta numerolla 137, kun Canucks huusi hänet.

– Se oli tosi hienoa. Ei se mikään itsestäänselvyys ollut, että varaus tulee, joten olin vain tyytyväinen kun kuulin oman nimeni, Koskenvuo sanoo.

– NHL on tietenkin tavoitteeni. Se häämöttää siellä kaukana, että joskus pääsisi änäripelejä pelaamaan, mutta tosi paljon on töitä tehtävänä, että sellaiselle tasolle pääsisin, hän pohtii realistiseen sävyyn.

Ensin hänen on lunastettava paikkansa Harvardin maalilla kovatasoisessa NCAA:n yliopistosarjassa. Koskenvuota on luonnehdittu fiksuksi ja atleettiseksi maalivahdiksi, joka tarvitsee vielä tasaisuutta peruspeliinsä.