HIFK avasi kauden voitolla

HIFK voitti HPK:n liigakauden avauksessaan Olli Palolan johdolla maalein 4–1.

Ottelu alkoi HIFK:n hallinnalla, jota avitti HPK:n saamat kaksi jäähyä. Ylivoimamaali oli lähellä, mutta välittömästi jälkimmäisen kakkosen päätyttyä Matti Järvinen vapautti jäähyaitiosta tulleen Michael Jolyn läpiajoon: 0–1.

Kylmä suihku ei kangistanut HIFK:ta, ja tasoitus tuli ajassa 15.47 Liigan kaksinkertaisen maalikuninkaan Olli Palolan lavasta.

Erän viimeisellä sekunnilla HPK punnersi kiekon ruuhkan keskeltä miltei maaliin, mutta videotarkistus lähetti joukkueet tasanumeroissa tauolle.

Maalittoman toisen erän jälkeen alkoi kolmannen alussa tapahtua.

HIFK:n tehohetki muutti numerot runsaassa minuutissa 3–1:een, kun ensin Palola ja sitten Micke Åsten iskivät irtokiekot maalin edestä reppuun.

Runsas minuutti lisää, ja HPK:n ryminävärväys Eetu Liukas lähti päähän kohdistuneesta vastataklauksesta suihkuun. Uhriksi joutui Otto Paajanen, joka kuitenkin pystyi jatkamaan peliä.

HIFK ei viiden minuutin ylivoimalla onnistunut, mutta pian sen päätyttyä Otto Karvinen lisäsi kotijohdon 4–1:een. Ne jäivät myös loppunumeroiksi.

HIFK:n ilonaiheisiin kuului voiton ohella komea yleisömäärä 7875. Se on runsas tuhat yli seuran budjetoiman (6800) ja yhtä paljon yli viimeisen vertailukohdan ennen koronaa: syksyn 2019 kotiavaus JYPiä vastaan veti Nordiksen lehtereille 6811 katsojaa.

– Kaikkien näiden aikojen jälkeen tämmöinen kauden alku, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen ihasteli viitaten (toivottavasti) taakse jääneisiin yleisörajoituksiin.

– Yleisö oli hienosti mukana, ja otetaan voitto vielä. Monelta osin hyvä suoritus, hän kiitteli mainiten maalivahti Niilo Halosen sekä Miro Väänäsen johtaman nelosketjun.