Mikael Granlund häikäisi 

Jarmo Kekäläisen manageroima Columbus Blue Jackets otti yön NHL-kierroksen kauden avausvoittonsa. Vancouver Canucks kaatui jatkoajalla Vladislav Gavrikovin 4–3-maalilla.

Canucksille tappio oli historiallinen, sillä joukkue on johtanut useammalla maalilla jokaisessa neljässä ensimmäisessä pelissään. Silti seuralla ei ole vielä voittosarakkeessa yhtään merkintää. Mikään NHL-seura ei ole ennen tehnyt vastaavaa.

Tällä kertaa Canucks meni heti avauserässä 2–0-johtoon, mutta Kekäläisen kesän jättihankinta Johnny Gaudreau auttoi Blue Jacketsia nousemaan pinteestä 1+1 tehoilla. 9,5 miljoonan kausiansioita nauttiva jenkkihyökkääjä tasoitti pelin kolmannen erän puolessa välissä vanhanaikaisella.

Blue Jacketsin Patrik Laine loukkaantui kauden avausottelussa ja on sivussa 3–4 viikkoa kyynärpäävamman vuoksi.

Mikael Granlund oli tuttuun tyyliin Nashvillen hyökkääjien peliaikakuningas (22.17).

Hän alusti Predatorsin kaksi ensimmäistä maalia syötöillään, joista vielä näyttävämpi oli millintarkka lätty Filip Forsbergin 2–1-maaliin.

Aiemmin Granlund vapautti Cody Glassin maalintekoon siirretyn rangaistuksen aikana.

Jatkoajalla suomalaissentteri tarjosi riistollaan Duchenelle mahdollisuuden ratkaista, mutta kanukkitähti ei onnistunut maalinteossa. Niederreiter puolestaan ei onnistunut Eeli Tolvasen nappitarjoilusta.

Juuse Saros torjui 32 kertaa Nashvillen maalilla. Voittomaalikisan ainokaisen hänen selkänsä taakse teki Gabriel Vilardi.

GRANLUND nousi syötöillään suomalaisten pistepörssin jaetulle kakkospaikalle Dallasin Roope Hintzin kanssa.

Suomalaisia kenttäpelaajia on alkukauden aikana nähty NHL-kaukaloissa yhteensä 28. Heistä 23 on päässyt tehopisteille ja 14 on tehnyt vähintään kaksi pinnaa.