Gianni Infantino jatkaa Fifan puheenjohtajana

Kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan nykyinen puheenjohtaja Gianni Infantino pysyy virassaan kolmannelle kaudelle. Fifa kertoi tiedotteessa, että Infantino on ainoa ehdokas puheenjohtajavaaleissa, koska muita ehdokkaita ei asettunut ehdolle.

Infantino tuli Fifan puheenjohtajaksi helmikuussa 2016, kun Sepp Blatter joutui väistymään lajin kattojärjestöä ravistelleen korruptioskandaalin takia. Infantino valittiin neljän vuoden jatkokaudelle 2019, ja ensi maaliskuussa odottaa uusi nelivuotiskausi.

Infantino on määrä valita uudelle jatkokaudelleen 16. maaliskuuta Fifan kongressissa Ruandassa.

Jonkin sortin epäluottamuslause nähtiin kuitenkin poikkeuksellisesti tällä viikolla. Saksan jalkapalloliitto tiedotti keskiviikkoiltana, etteivät he aseta seuraavaan puheenjohtajavaaliin omaa ehdokasta, mutta eivät myöskään tue Infantinoa.

Saksan jalkapalloliitto olisi halunnut, että Fifa tekisi selvemmän sitoutumisen ihmisoikeuksiin.

Myös Kolamo on kaivannut, että Infantinon johdolla Fifa tekisi suorempia kannanottoja. Kolamo muistuttaa, että Fifa voisi vaikuttaa ihmisiin, koska jalkapalloa pelataan kaikkialla maailmassa.

– Infantinolla on sellainen asema, jossa voisi puhua rohkeammin ja räväkämmin asioista, joiden pitäisi muuttua maailmassa. Vaikkapa ilmastonmuutoksesta ja luonnon kirjon heikkenemisestä voisi esittää puheenvuoroja, mutta puheenvuorot ovat enemmänkin bisneslogiikkaa. Suojellaan sponsoreiden ja läheisten liittolaisten oikeuksia, Kolamo sanoo.