Ranskan MM-tähtien epäillään joutuneen kameliviruksen kynsiin

Ranskan maajoukkue valmistautuu parhaillaan sunnuntaina pelattavaan jalkapallon MM-finaaliin. Vastaan asettuu tuolloin Argentiina.

Valmistautumista häiritsee kuitenkin yksi huolestuttava asia. Kolme joukkueen pelaajaa on sairastunut, ja heidän epäillään potevan MERS-koronavirusta, eli niin kutsuttua kamelivirusta. Asiasta uutisoi espanjalaislehti AS.

Päävalmentaja Didier Dechampsin luottomiehistä Dayot Upamecano ja Adrien Rabiot missasivat keskiviikkona pelatun välieräottelun Marokkoa vastaan sairastumisten takia.

Ranskan johtoryhmä päätti eristää heidät muusta ryhmästä ja siirtää kaksikon eri hotelliin kuin muu joukkue.

Torstaina selvisi, että ainakin myös kolmas ranskalaispelaaja on sairastunut. Deschamps vahvisti medialle, että Kingsley Coman on myös sivussa. Hän ei pelannut Marokkoa vastaan.

Upamecano ja Rabiot ovat kärsineet flunssanomaisesta sairastumisesta ja huonovointisuudesta. Comanilla oli kuumetta torstaiaamuna.

Kamelivirus on hengityselimistötauti, joka voi tarttua ihmisiin eläimiltä, pääasiassa kameleilta. Virukseen tiedetään kuolleen lähes 1 000 ihmistä. Tautia esiintyy enimmäkseen Saudi-Arabiassa.

Kameliviruksen yleisimpiä oireita ovat kuume, kurkkukipu, kuiva yskä ja hengenahdistus. Tauti voi aiheuttaa myös vatsakipua, ripulia tai pahoinvointia.