Venäjälle kiusallinen tappio

Kansainvälisten kiekkokaukaloiden ulkopuolelle suljettu Venäjä järjesti viime viikonloppuna oman turnauksen samaan aikaan, kun Suomi, Ruotsi, Tshekki ja Sveitsi pelasivat EHT-turnausta Sveitsissä.

Perinteisesti EHT-lätkää on pelattu joulukuussa Venäjällä, mutta tällä kertaa Channel One Cupiin suostuivat vieraiksi vain Valko-Venäjä ja Kazakstan.

Venäjän maajoukkueen oli tarkoitus hurmata kotiyleisönsä Moskovassa voittamalla pienempiä kiekkomaita, mutta Venäjä kokikin turnauksen päätösottelussa sunnuntaina nöyryyttävän rankkaritappion Valko-Venäjälle (4–5).

– Kumpi näistä on loukkaavampi ja surullisempi? Olympialaisten tappio paljasti jälleen kerran kansainvälisen kiekkoilumme ongelmat, mutta silloin tiedossa oli uusia kansainvälisiä turnauksia, joissa voisi voittaa jotakin ja ratkaista ongelmia.

– Joulukuussa moisia mahdollisuuksia ei näy lähitulevaisuudessa.

Venäjä pelasi Moskovassa perinteisen turnauksen ja 3 vastaan 3 -jääkiekkoturnauksen Valko-Venäjää ja Kazakstania vastaan. Isäntämaa hävisi molemmat mittelöt.

– Surullista. Emme pystyneet voittamaan heikkoa turnausta, joka oli järjestetty vain meitä varten. Tappio ei olisi saanut tapahtua!