Hallitseva mestari tippui Englannin cupista

Jalkapallon Englannin FA-cupin voittoa puolustaneen Liverpoolin matka tämän kauden cupissa tyssäsi neljännelle kierrokselle, kun kotijoukkue Brighton otti 2–1-voiton sunnuntaina. Voittomaalin teki ottelun lisäajalla Kaoru Mitoma.

Harvey Elliott vei Liverpoolin johtoon avauspuoliajalla, mutta Lewis Dunkista verkkoon kimmonnut pallo tasoitti pelin vielä ennen taukoa. Otteluparissa oltiin jo matkalla uusintapeliin, kunnes japanilaislaituri Mitoma viimeisteli lisäajan toisella minuutilla hienosti voittomaalin ja Brightonin viidennelle kierrokselle.

LIVERPOOLILLE kuluva kausi on ollut tuskaisa. Viime vuonna lähellä peräti neljän tittelin (Valioliiga, Mestarien liiga, FA-cup, liigacup) voittamista ollut Liverpool on tällä kaudella pudonnut molemmista kotimaan cupeista, ja Valioliigassa joukkue on vasta yhdeksäntenä.

Mestarien liigassa se sentään selvitti tiensä jatkoon alkulohkosta ja kohtaa helmikuun puolivälin jälkeen pelattavissa neljännesvälierissä Real Madridin.

MM-kisatauon jälkeen pelaamistaan yhdeksästä ottelusta Liverpool on voittanut vain kolme. Tappioita on neljä ja tasapelejä kaksi.

Joukkueen ainoa mahdollisuus kuitata pokaali tällä kaudella on Mestarien liigassa, jossa se kohtaa Real Madridin seuraavalla kierroksella.