Napoli tekee kaikkensa, etteivät saksalaisfanit pääsisi Mestarien liigan peliin

Italialainen jalkapalloseura Napoli pelaa toistaiseksi parasta kauttaan Euroopassa, kun joukkue johtaa Serie A:ta 18 pisteellä ja Mestarien liigassa joukkue on kiinni puolivälieräpaikassa. Napoli voitti Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa Eintracht Frankfurtin 2–0 ja kohtaa toisessa osaottelussa keskiviikkona saksalaisjoukkueen kotonaan Stadio Diego Armandolla.

Ottelun alla Italiasta kuuluu kuitenkin kummia, sillä Napolin kaupunki on kieltänyt lippujen myynnin kaikille Frankfurtissa asuville henkilöille. Aikaisemmin kaupunki yritti estää lippujen myynnin kaikille saksalaisille, mutta Campanian hallintotuomioistuin esti Napolin kaupungin aikeet Eintracht Frankfurtin valituksen jälkeen.

Frankfurtin fanien pääsykieltoa Napoli perusteli sunnuntaina tiedotteessa sillä, että sisäministeriön urheilutapahtumien analysointilautakunnan mukaan on todennäköistä, että ottelussa syntyy häiriötä.

Tiedotteessa annettiin myös kritiikkiä oikeuslaitokselle, joka torppasi kaupungin ensimmäisen yrityksen.

Frankfurtin fanit ovat ottaneet Italiasta kantautuneet uutiset tyrmistyneinä vastaan.

– Tämä uusi yritys estää faniemme osallistumisen otteluun on aivan yhtä laiton kuin ensimmäinenkin. On tunnettu fakta, että 2/3 faneistamme tulee Frankfurtin alueen ulkopuolelta. Emme aio jakaa itseämme postinumeroalueisiin, Eintracht Frankfurtin johtokunnan jäsen Philipp Reschke selvitti.

Napoli ei ole koskaan yltänyt historiansa aikana Mestarien liigassa neljännesvälieriä pidemmälle.