Manchester City sai revanssinsa Real Madridista

manchester city kaatoi kotonaan Real Madridin Mestarien liigan toisessa välierässä keskiviikkona maalein 4–0. City tiputti hallitsevan mestarin tylyin yhteismaalein 5–1.

City ratkaisi keskiviikon ottelun jo murskaavalla avauspuoliajallaan. Bernardo Silva iski kaksi maalia.

Toisella puoliajalla Kevin De Bruynen vapaapotku kimposi Eder Militaosta Madridin omaan maaliin. Julian Alvarez viimeisteli lisäajalla loppuluvut.

Real Madrid on voittanut Mestarien liigan tai sitä edeltäneen Euroopan cupin selvästi useimmin, 14 kertaa. Perässä tulevat seitsemällä mestaruudellaan AC Milan sekä kuudesti pokaalia juhlineet Liverpool ja Bayern München.

Myös viime kaudella Carlo Ancelottin espanjalaisryhmä juhli, kun Real kaatoi Mestarien liigan finaalissa Liverpoolin.

Manchester City sen sijaan on noussut Englannin jättiseuraksi sen jälkeen, kun se 2008 siirtyi arabiemiraattiomistukseen. Vuodesta 2011 City on voittanut Valioliigan kuudesti, ja voittaa myös tänä keväänä ilman ihmettä.

Mestarien liigassa menestys on kuitenkin kiertänyt Cityn. 2021 se hävisi finaalissa Chelsealle. Välierissä se oli pudonnut 2016 ja 2022 – molemmilla kerroille Real Madridille.

Mestarien liigan pokaalista on puhuttu tulleen pakkomielle etenkin Citya vuodesta 2016 luotsanneelle Pep Guardiolalle, joka voitti Euroopan suurimman seurajoukkuekisan kahdesti Barcelonassa. Sen jälkeen Mestarien liigan valloittaminen on jäänyt haaveeksi niin Bayernissa kuin Manchesterissa.