Huuhkajien somepäivitys aiheutti myrskyn, Palloliitto julkaisi anteeksipyynnön

Maanantaina tuli kuluneeksi tasan kaksi vuotta siitä, kun Suomen miesten jalkapallomaajoukkue otti historiansa ensimmäisen EM-lopputurnauksen otteluvoiton.

Vastassa oli tuolloin Tanska. Huuhkajat voitti ottelun 1–0. Joukkueen maalin teki Joel Pohjanpalo.

Suomen voitto on kuitenkin kaukainen muisto verrattuna ottelun keskeyttäneeseen hirvittävään tapahtumaan. Tanskalaispelaaja Christian Eriksenin sydän pysähtyi, ja se saatiin käyntiin vasta pitkien elvytystoimenpiteiden jälkeen.

Siksi moni Tanskassa tuohtuikin, kun Huuhkajien Twitter-tilillä juhlistettiin Suomen voittoa monen mielestä mauttomalla tavalla.

– Kaksi vuotta kulunut Huuhkajien historiallisesta EM-kisaottelusta Parkenilla. Ottelusta, joka säilyy muistoissamme ikuisesti, päivityksessä kirjoitettiin.

– On kulunut kaksi vuotta historiallisesta voitosta EM-kisoissa Parkenilla. Ottelu, jonka muistamme ikuisesti, Huuhkajien somessa kirjoitettiin.

Se, että päivityksessä ei mainittu ollenkaan Erikseniä, herätti kommentoijien huomion.

– Kyllä. Päivä, jona Eriksenin kauhistuttava sairaskohtaus tapahtui, järkytti jalkapallomaailmaa. Mikä nostalgian muoto, esimerkiksi yksi kommentoija ihmetteli.

– Päivä, jolloin Eriksen lyyhistyi kentälle ystäviensä, perheensä ja koko maailman edessä. Olipa hauska muisto, toinen kommentoi.

Tiistaina Huuhkajien sometilillä julkaistiin päivitys, jossa pahoiteltiin eilisen päivityksen muotoilua.

– Pyydämme anteeksi, että eilinen päivitys oli huonosti muotoiltu. Tämä ei missään nimessä ollut tarkoituksemme. Syy, miksi muistamme tämän ottelun ikuisesti on Christian Eriksen. Tilin ylläpitäjä oli myös paikalla, itki ja lauloi teidän kaikkien kanssa. Ja olen todella pahoillani.