Suomen mestarin eurovastustaja selvillä

HJK kohtaa Mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella pohjoisirlantilaisen Larne FC:n.

Larne voitti huhtikuussa päättyneen Pohjois-Irlannin liigan mestaruuden kuuden pisteen erolla. Pohjois-Irlannin liiga on UEFA:n sarjarankingissa sijalla 42, kun taas Suomen Veikkausliiga on 36:s.

HJK avaa karsintaurakkansa kotikentällä joko tiistaina 11. tai keskiviikkona 12. heinäkuuta. Toinen osaottelu pelataan viikkoa myöhemmin Belfastissa, jossa larnelaisseura joutuu pelaamaan. Kotistadion kun ei täytä Uefan vaatimuksia.

Vastustaja ei ollut helpoin mahdollinen, sillä tarjolla olisi ollut muun muassa Luxemburgin tai Gibraltarin mestarit. Toisaalta HJK kuitenkin vältti kovan puolalaisen Rakow Czestochowan.

HJK lähtee karsintapariin kuitenkin selkeänä ennakkosuosikkina. Klubin ryhmän arvo Transfermarkt-sivustolla on yhteensä 6,7 miljoonaa euroa. Larnen yhteisarvoksi on arvioitu 3,3 miljoonaa.

Helsinkiläisten tuleva vastustaja on tehnyt viime vuosina kovaa nousua. Vuonna 1889 perustettu seura nousi pääsarjaan keväällä 2019 ja voitti viime keväänä seurahistorian ensimmäisen Pohjois-Irlannin mestaruuden.