Saksa ulkona MM-jatkopeleistä

Australian ja Uuden-Seelannin jalkapallon MM-kilpailujen H-lohko päättyi suureen yllätykseen, kun Saksa jäi 1–1-tasapeliin Etelä-Korean kanssa ja rannalle pudotuspelivaiheesta.

Tulos tarkoittaa sitä, että aiemmin H-lohkossa Marokon voittanut ja Kolumbialle hävinnyt Saksa jäi lohkossa kolmanneksi ja ulos pudotuspeleistä. H-lohkosta jatkoon etenevät Kolumbia ja Marokko. Marokko nousi päätöskierroksella Saksan ohi voittamalla lohkokärki Kolumbian 1–0.

Saksa joutui ahdinkoon jo ottelun kuudennella peliminuutilla, kun Cho So-Hyun viimeisteli eteläkorealaisille turnauksen ensimmäisen maalin. Alexandra Popp tasoitti pelin ennen taukoa komealla puskumaalilla, mutta ennakkosuosikin veto ei riittänyt lisäosumiin.

Saksalaispelaajien kyynelehtiminen kentällä loppuvihellyksen jälkeen on ymmärrettävää lähtökohtiin nähden. Kaksi kertaa maailmanmestaruuden voittanut Saksa jäi alkulohkoon ensimmäistä kertaa maan MM-historiassa.

Keskiviikkona Saksan kanssa saman kohtalon koki niin ikään suosikkien joukkoon lukeutunut Brasilia. Alkulohkoon jymähti myös Italia.