HJK painoi itsetuhonappia

HALLITSEVA Suomen mestari HJK tippui Eurooppa-liigan karsinnoista torstaina, kun se taipui azerbaizanilaiselle Qarabagille 1–2. Otteluparin yhteismaalit menivät 2–4.

Ensimmäinen osaottelu päättyi Qarabagin eduksi 2–1, joten HJK tarvitsi ottelusta voiton. Kamppailu alkoikin Klubin kannalta suotuisasti, kun Santeri Hostikka vei kotijoukkueen johtoon jo 10. minuutilla.

Vain hetkeä myöhemmin urakka vaikeutui huomattavasti, kun HJK:n Kevin Kouassivi-Benissan ajettiin ulos toisen keltaisen kortin jälkeen 16. minuutilla. Ensimmäinen oli tullut vain pari minuuttia aiemmin.

HJK:n johto kuihtui kasaan ensimmäisen puoliajan lisäajalla, kun Qarabag iski tasoituksen rankkarista. 1–2 maali syntyi 56. minuutilla, minkä jälkeen ottelu oli viimeistään jo käytännössä ratkennut.

Torstain tappio korreloi myös Veikkausliigaan, jossa sunnuntaina odottavan Inter-matsin arvo nousi nyt moninkertaiseksi.

HJK:lla on edessään vielä yksi ottelupari Konferenssiliigan playoff-kierroksella. Vastaan asettuu romanialainen Farul Constanza, joka päihitti Flora Tallinnan yhteismaalein 5–0. Tämän voittamalla HJK lunastaa paikan Konferenssiliigan lohkovaiheeseen.

Qarabag FK varmisti paikan vähintään Konferenssiliigan lohkovaiheessa. Se pääsee vielä karsimaan paikasta Eurooppa-liigaan.