Skandaaliväite Lionel Messistä ällistyttää

Hollannin jalkapallomaajoukkuetta viime vuoden MM-kisoissa luotsannut Louis van Gaal ei vaikuta päässeen yli maansa puolivälierätappiosta Argentiinalle.

72-vuotias konkari väitti Hollannin yleisradioyhtiön NOS:n haastattelussa, että kisojen mestari olisi päätetty jo ennakkoon.

Van Gaalin suojatit taipuivat Argentiinalle vasta rangaistuspotkukilpailussa.

– En oikeastaan halua puhua siitä liikaa. Kun näkee, miten Argentiina saa maalinsa, miten me saimme maalimme ja kuinka jotkut Argentiinan pelaajat menivät rajan yli saamatta siitä rangaistusta, luulen kaiken olleen ennalta harkittua, van Gaal sanoi.

Van Gaalin kommentit on ymmärretty yleisesti siten, että kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa halusi nimenomaan Messin voittavan maailmanmestaruuden ja sen vuoksi tuomarit sallivat Albicelesten pelaajien kovatkin otteet.

Suorapuheisena ja jyrkkänä persoonana tunnettu van Gaal pokkasi maanantaina palkinnon, jolla kunnioitettiin hänen mittavia saavutuksiaan hollantilaisessa jalkapallossa.

Valmentajalegendalla diagnosoitiin eturauhassyöpä vuoden 2020 lopulla. Hänellä oli leikkaus 9. elokuuta. Van Gaal kertoi NOS:lle, että komplikaatioita on ilmennyt.