KuPSille upea voitto Mestarien liigan turnauksessa – Kaatoi Tanskan mestarin

JALKAPALLON naisten hallitseva Suomen mestari Kuopion Palloseura eteni finaalin Mestarien liigan karsintaturnauksessa Tanskassa. Kotijoukkue HB Köge johti ottelua, mutta KuPS nousi tasoihin ja 2–1-voittoon. Ratkaisumaalin iski lisäajalla Hannah Sharts.

Tanskan mestarijoukkue johti ottelua 1–0 pelin 30. minuutilla syntyneellä maalilla. KuPS teki puoliajalla vaihdon ja otti Lavdije Begollin sisään. Viime kauden Kansallisen liigan maalikuningatar teki tasoituksen alle kolmessa minuutissa.

Tämän jälkeen KuPS hallitsi pelin tapahtumia, mutta maalia se ei saanut aikaiseksi ennen tuomarin antamaa lisäaikaa. Sitten kolmannella lisäminuutilla pamahti. KuPSin toppari Emma Santamäki puski kulmapotkusta 2–1-voittomaalin ja viime kaudella Mestarien liigan lohkovaiheessa pelannut Kögen oli päihitetty.

Seuraavaksi KuPS kohtaa Serbian mestarin ZFK Spartak Subotican, joka mursi turnauksen neljännen joukkueen, Färsaarten KI Klaksvikin, 7–0.