15 miljoonan jättihanke kaatui Oulussa

HANKE uuden jalkapallostadionin rakentamisesta Ouluun Heinäpään kaupunginosaan on keskeytetty. AC Oulu kertoo asiasta tiedotteessaan. Stadionista oli tarkoitus tulla Veikkausliigassa pelaavan seuran uusi kotistadion.

15 miljoonan euron hanketta vetäneen OTC stadion Oy:n hallituksen puheenjohtajan Tomi Kaismon mukaan rakennushanke keskeytetään useiden valitusten aiheuttamien viivästysten ja kustannustason nousun takia.

OTC stadion oy tiedotti kolme vuotta sitten hakevansa suunnitteluvarausta 5 000-paikkaiselle modernille jalkapallostadionille Oulun Heinäpäähän. Stadion oli tarkoitus pystyttää 75-prosenttisesti yksityisellä rahalla.

Hanke koki ensimmäisen takaiskun, kun paikalliset vaativat tekemään linnustonselvitystä stadionalueella, jossa on AC Oulun mukaan ”pelattu jalkapalloa jo 40 vuotta”.

Tämän jälkeen hallinto-oikeuteen jätettiin kaksi valitusta äänihaitasta, jota esimerkiksi pilliin viheltäminen ja pallon potkaiseminen aiheuttavat lähialueen asukkaille.

– On äärimmäisen surullista, että tällaisella valituksella halvaannutetaan maailman suosituimman urheilulajin kehitys Oulussa tilanteessa, jossa hankkeelle oli kaupunginvaltuuston ja viranhaltijoiden todella vahva tuki, puheenjohtaja Kaismo kommentoi tiedotteessa.

– Harmittaa todella paljon, etteivät valituksen jättäneet tahot suostuneet edes keskustelemaan kanssamme siitä, miten heitä huolettaneet asiat olisi voitu yhdessä ratkaista.

AC Oulua odottavat nyt haasteet tulevien kausien pelipaikan suhteen.

Stadionhankkeen kariutuminen tarkoittaa, että reilun kahden vuoden päästä pelikauden pidentyessä Oulussa ei ole Veikkausliigan vaatimukset täyttävää pelipaikkaa kauden ensimmäisiksi kuukausiksi.