Lauantaina kuollutta Bobby Charltonia pilkattiin törkeästi

Manchester Unitedin ja Englannin maajoukkueen historian suurimpiin pelaajiin lukeutuneen Sir Bobby Charltonin kuolema on koskettanut jalkapalloilevaa maailmaa.

Charlton oli 86-vuotias. Hänen perheensä kertoi Charltonin ”menehtyneen rauhallisesti lauantain varhaisina tunteina”. Charltonilla oli diagnosoitu dementia vuonna 2020.

Charlton pelasi Manchester Unitedissa 758 peliä ja teki 249 maalia. Seurasta vain Wayne Rooney ja Ryan Giggs ovat ylittäneet Charltonin maalimäärän. Maajoukkueessa Charlton pelasi 106 ottelua ja osui 49 kertaa.

Itsekin Manchester Unitedissa ja Englannin maajoukkueessa mainetta niittänyt David Beckham kertoi Instagramissa, että sai Charltonin ansiosta mahdollisuuden pelata Unitedissa.

Beckham sai toiseksi nimekseen Robert, josta Bobby on kutsumanimi. Hän pelasi juniorina Sir Bobby Charltonin jalkapalloakatemiassa.

Bobby Charlton kuoli lauantaina 86 vuoden iässä. Lähes koko uransa Manchester Unitedissa pelannut legenda oli voittamassa Englannille MM-kultaa kotikisoissa 1966.

JALKAPALLON Englannin Valioliigaa johtava Manchester City tuomitsee kannattajiensa törkeät pilkkalaulut englantilaisen jalkapallon legendaa Sir Bobby Charltonia kohtaan.

Joukko Cityn kannattajia osoitti tyylitajun puutetta lauantain kotiottelussa Etihad-stadionin uumenissa herjaavaa ”Bobby’s in a box” eli Bobby on arkussa -laulullaan.