Liverpool-puolustaja vietiin sairaalaan

ENGLANNIN Valioliigan odotettu kärkikamppailu Liverpool–Arsenal päättyi lauantai-iltana maalein 1–1.

Tulos tarkoittaa sitä, että Arsenal lähtee joulunviettoon kärkijoukkueena. Liverpool ja Aston Villa ovat pisteen jäljessä lontoolaisia.

Arsenal aloitti ottelun sähäkästi ja siirtyi johtoon jo neljännellä minuutilla, kun toppari Gabriel pukkasi Martin Ödegaardin keskityksen verkkoon.

Liverpoolin Mo Salah pyssytti noin puolen tunnin kohdalla ottelun tasoihin hienolla yksilösuorituksellaan. Hän vastaanotti pitkän syötön ja ohitti taidokkailla harhautuksillaan Arsenal-puolustajat helponnäköisesti.

Tasoitusmaalin jälkeen nähtiin harvinaista dramatiikkaa. Arsenalin Bukayo Saka tuuppasi Kostas Tsimikasin nurin pallontavoittelutilanteessa vaihtopenkkien edessä. Tsimikas kaatui pahannäköisesti ja keilasi kaatuessaan kumoon myös Liverpoolin päävalmentajan Jürgen Kloppin.

Tsimikasiin sattui tilanteessa niin pahasti, ettei kreikkalainen pystynyt enää jatkamaan pelaamista. Hänet vietiin stadionilta suoraan sairaalahoitoon. Tsimikasin solisluun epäillään murtuneen. Klopp pääsi kolhusta huolimatta vähemmällä ja jatkoi normaalisti.

Tsimikasin loukkaantuminen on Liverpoolille paha takaisku, koska myös joukkueen vasemman laidan ykköspakki Andy Robertson on sivussa olkapäävamman takia.

Toisella puoliajalla Liverpool oli 70 minuutin jälkeen erittäin lähellä maalia, kun useampi Liverpool-pelaaja rynnisti Salahin johdolla ylivoimahyökkäykseen. Mahtava tilanne tyrehtyi kuitenkin tolppaan osuneeseen vetoon.

Kumpikaan ei pystynyt luomaan loppuhetkillä enää huippupaikkoja, ja pisteet jaettiin tasan.