Lukas Hradecký teki upean ennätyksen Saksassa

Bayer Leverkusenin alkuvuosi on ollut vaikea.

Tammikuussa tuli ensin kaksi nihkeää viimeisillä sekunneilla varmistettua voittoa, kunnen Borussia Mönchengladbach piti mestaruutta metsästävän Die Werkselfin 0–0-tasapelissä.

Sitä taustaa vasten lauantaina otettu tukeva 2–0-vierasvoitto Darmstadtissa tuli tärkeään paikkaan. Ottelun sankari oli molemmat maalit viimeistellyt nigerialaishyökkääjä Nathan Tella. Erityisesti 52. minuutilla syntynyttä vieraiden toista täysosumaa kelpaa kelailla videoilta.

Joukkueen fanit eivät myöskään unohda jo kauden kymmenennen liiganollapelin pelannutta kippari Lukas Hradeckya. Suomalaisveskarin varmuus heijastui jälleen koko joukkueen peliin.

Huuhkajien X-tilin mukaan Hradecký nousi ottelussa kautta aikain eniten nollapelejä Bundesliigassa torjuneeksi ulkomaalaismaalivahdiksi. Suomalaistorjujalla on koossa 80 nollapeliä.

Suomen maajoukkuepelaaja Fredrik Jensen oli Augsburgin avauksessa vierasottelussa Bochumia vastaan. Ottelu päättyi 1–1, ja Jensen otettiin 68. minuutilla vaihtoon.